NikaSedova NikaSedova komentáře u knih

☰ menu

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Knihu jsem si poctivě koupila a těšila se, jak to zase autorka už od samého začátku rozjede..což pak o to, mrtvých přibývalo geometrickou řadou a děj svižně plynul. Ale pak jsem pochopila, kdo za tím je a normálně jsem se naštvala na autorku, páč motiv všech tří knih je opět stejný (Manželé odvedle a Někdo cizí v domě) Opakující se motiv VŠECH knížek - sice velmi silná, ale chorobně manipulativní a inteligentní ženská, která ví co od života chce..a je pro to schopna udělat všechno.. Znovu už ne, Shari Lapeno. =(

14.04.2020 2 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Další příjemně napsaná kniha, kde děj pěkně ubíhá a všechno se děje z nějakého důvodu. Vykreslené postavy jsou naprosto reálné a celkem brzy jsem odhadla kam bude děj směřovat, přesto jsem knihu musela dočíst v co nejkratším termínu. Takže bavila mě, ale opět musím zopakovat - menší počet hvězdiček za opakující se motiv VŠECH knížek - chorobně manipulativní a inteligentní ženská, která ví co od života chce..a je pro to schopna udělat všechno..

14.04.2020 3 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Autorku mám ráda pro její čtivý styl, krátké kapitoly a svižnost děje. Pokud se něco nesemele na prvních 10 stránkách, tak nejde o Shari Lapenu. :-) Žádný překvapivý konec, ani děj plný zvratů, ale oddechová kniha, která se Vám bude příjemně číst a děj pěkně ubíhat. Všechno do sebe dokonale zapadá už od začátku. Menší počet hvězdiček za opakující se motiv VŠECH knížek - praštěná manipulativní ženská, která musí mít všechno..a je pro to schopna udělat všechno..

14.04.2020 3 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Strach byl to poslední, co mě při čtení knihy potkalo, takže jako horor bych tuto knihu určitě nereprezentovala. Zajímavě neoriginální námět, příjemně napsáno, nelituji, že jsem knihu přečetla, ale už bych se k ní nevrátila. Průměr

14.04.2020 3 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Za mě je CLONA nejlepší kniha z trilogie (Sova, V lese visí anděl). Hlavní představitelce už věřím, že zvládne myslet i na něco jiného než na vlastní strašidla v hlavě, a kniha svižně ubíhá. Nejsou zde hluchá místa. O hvězdičku méně za zopakovaný motiv - vždy jde o cosi osobního a vždy se to přímo týká hlavních představitelů. Doporučuji ale přečíst celou trilogii. :-)

14.04.2020 4 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Ano, ano, ano, ano. Klobouk dolů před Robertem! Dal nám zapomenout na nezapomenutelnou Eriku již v první kapitole. Bála jsem se srovnávání, bála jsem se inovace, tak jak je u mě obvyklé. Ale s Robertem se není čeho bát, jeho knihy jsou sázka na jistotu. Všechny jeho knihy přečtu během pár hodin, mám moc ráda jeho čtivý styl. Nekonalo se obří překvapení, ale příjemný pocit z jeho tvorby tak jako vždy. Navíc tento autor neskutečně příjemně vystupuje i jako osoba, (pokud ho sledujete), přijde mi, že je jako kámoš po těch letech. :-) Těším se na další dílo. :-)

14.04.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Hanin větrník na mě vykukoval ze všech diskuzí a hodnocení jako naprostá jednička, ale dlouho jsme odolávala než jsem si Hanu pořídila. Knihu jsem přečetla jediným dechem a nikdy nelitovala, že jsem se nechala zlákat. Tak dokonale napsanou knihu, do každého detailu vybroušenou úžasným literárním stylem, jsem asi v ruce nikdy nedržela. Dlouho mě Hana pronásledovala v myšlenkách, nemohla jsem zapomenout. Klobouk dolů před paní Mornštajnovou.
Jediný problém mám s tím, že bych potřebovala, aby autorka vydávala tak 4 knihy ročně. :-)

14.04.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Alena Mornštajnová se pro mě stala vstupní branou k českým spisovatelům, musím přiznat, že daleko blíže mám severské temnotě. Ale paní Mornštajnová si mě získala, Hanu i Tiché roky jsem si pořídila do knihovny, protože jednou (nebo víckrát) se k nim určitě vrátím. Zbožňuji styl vyprávění a zároveň autenticitu příběhu. Nelehká doba, o které se nepíše lehce, je v knize vykreslena srozumitelně a citlivě, bez agitace, bez vnucování (komunismus). Prolínání postav a vnímání reality rozdílně je něco, co u této autorky přímo vyhledávám. Také bych uvítala uzavřený konec, tak trochu jsem potřebovala rozmluvit Bohdanu a sblížit otce s dcerami, ale chápu a rozumím, že všechno to tak mělo být.
Vřele doporučuji.

14.04.2020 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Všechny knihy tohoto autora mám opravdu ráda pro jejich čtivý příběh, který nelze odložit a Temné hlubiny nejsou výjimkou. Jedna z mála knih, kterou jsem měla přečtenou během pár hodin. Až mi to bylo líto, že už nemohu obracet strany a hltat další řádky. :-) I když vyústění zápletky tuším většinou poměrně dost dopředu, rozhodně bych neodložila. Styl psaní autora je prostě tak sympatický jako sama hlavní představitelka Erika.

13.03.2018 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

"Hrůzná, ale úžasná, detektivka roku", popř. "nervy drásající thriller". To slibovala anotace této knihy, ale z tohoto "mrazivého" thrilleru mi bylo pěkně teplo. :-) Sice dobrá detektivka, Wolf je sympaťák každým coulem, ale nervy mi to rozhodně nedrásalo a pořád jsem čekala na onen "wow" moment, který se bohužel vůbec nedostavil. Ten, kdo měl na starosti reklamu této knihy, tak to je vážně jiná liga - to je třída..;-) Za mě tedy průměrná detektivka, která zdaleka nevytěžila svůj potenciál.

12.03.2018 3 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha mě velice příjemně překvapila - jedna z mála novinek minulého roku, která mě potěšila. Odlišný styl vyprávění a prolínání minulosti s přítomností, mě velmi zaujalo, takže hodnotím knihu jako velmi dobrou. Čtivá, dobře napsaná, zajímavý námět a i vyústění příběhu. Někteří zde hodnotili jako "uhozené, nereálné a směšné.", s čímž naprosto nemohu souhlasit. Příběh je tak reálný, že to směšné vůbec není a tím pádem ani uhozené. Ale jde o můj osobní názor, knihu bych rozhodně doporučila.

12.03.2018 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Dobrá kniha s ještě lepší reklamou. Kniha je čtivá, za dva dny jsem měla přečteno, ale děj je předvídatelný, stejně tak jako konec a já jsem ráda překvapená, takže mezi výborné knihy bych ji nezařadila. :-) Asi jsem poněkud divná, ale nepřišla mi mrazivá, ani se mi z děje nedělalo špatně. Možná byla na vině i velká naivita hrdinky, která mi ze začátku šla na nervy, protože dokonalý chlap prostě neexistuje a ostražitost byla na místě. :-) Přesto se kniha čte vážně dobře a strašně pěkně voní. ;-) Doporučila bych nenáročným čtenářům.

30.01.2018 4 z 5