Nerezka
13ti letá Madison, dcera prominentních rodičů, umírá a až v pekle vlastně najde sama sebe.
Děj víceméně žádný, nechutnosti samozřejmostí, vtip a absurdita ve velké míře. Bavilo mě to.
Kniha byla moc dobrá, ale v tomto případě byl film asi ještě lepší! :-)
Když jsou lidé zranitelní, pro manipulátora jsou snadnou kořistí.
Ač mi hrdinčino chování přišlo značně naivní a hloupé, snažím se jí pochopit. Když je na tom někdo psychicky špatně, asi se dá lépe ovládat a jedná iracionálně. Toť vše k samotnému ději, který však nehodnotím.
Mé hodnocení náleží knize jako takové a stylu psaní, který mi absolutně nesedl. Často mi přišla povrchní (což hrdince dost škodilo) a nejhorší asi bylo to věčné analyzování a opakování. Umím si představit, že si psala pro sebe deníček, kde si to neustále "přebírala" v hlavě, ale to není pro další čtenáře. "Nám" to zavání nudou a jistý apel, který příběh měl přinést, to ztrácí...
Chápu lidi, kteří rádi cestují. Nechápu lidi, kteří cestují nezodpovědně, za každou cenu, do zemí, o kterých vědí, že jsou nebezpečné.
Autorka na mě působila jako velká "salámistka" a pak se nestačila divit. Prožila věci, které bych nikomu nepřála, ale na rovinu: hodně si k nim pomohla sama.
Kéž by tato kniha byla poučením pro její "následovníky."
Bohužel, svět není jen sluníčkový, ale i krutý.
Kniha popisuje osudy lidí v malé vesnici u Přerova: dobře vykreslené charaktery, pěkně napsané, čtivé, ale... smutné, tragické, až hrůzné!
O zásadní události z knihy jsem si dohledala podrobnosti a bylo mi z toho hodně ouvej. Takové činy se nesmí opomíjet a je třeba si je neustále připomínat.
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Nesympatické postavy, které se chovají zcela nelogicky a hloupě. Celý děj lze shrnout jedním slovem - blbost.
Jednu hvězdu (a pořád si myslím, že jsem to možná nadhodnotila) dávám za čtivost.
Napsáno krásným jazykem, což je pro "dnešního" čtenáře dosti rozporuplné. Na jednu stranu jsem se kochala nad některými výrazy a slovními spojeními, na druhou stranu jsem se v knize musela občas vracet, abych pochopila, kde to vlastně jsme a co se tam děje :-) Poslední cca třetina knihy už se mi četla mnohem lépe.
Děj má kniha vlastně úplně jednoduchý, ale film, který jsem kdysi viděla, byl pro mne mnohem srozumitelnější.
Moc dobře se to četlo. Chvílemi mi to přišlo dost nelogické (chování postav), ale vzhledem k tomu, že jsem od toho nic nečekala, zaujalo mě to a když jsem se začetla, knihu nešlo odložit :-)
Některé komiksy se mi líbily víc, některé míň. To je věc vkusu. Ale jinak moc hezky zpracované. Balady samy o sobě známé, přesto se k nim někdy ráda znovu vrátím.
Četla jsem výbornou knihu Jana Nováka a obávám se, že převedení příběhu do komiksové podoby nebyl šťastnou volbou. Uniká nám tu mnoho kontextů a situací, díky čemuž příběh a chování hlavních hrdinů působí dost "placatě" a plytce.
NO! Tak tohle byla vážně "SÍLA" a myslím, že to budu pár dní ještě rozdýchávat...
Vždycky, v každé době, se najdou lidé, kteří jsou pokrytečtí šmejdi. Pan autor některé jedince na pár stránkách popsal dost trefně.
Jsou chvíle, kdy lituji, že neovládám cizí jazyky, abych si mohla číst knihy v originále. A tohle je jedna z nich. Na tak hrozný překlad jsem snad ještě nenarazila. Bohužel to pokazilo celý dojem z knihy.