nereidka nereidka komentáře u knih

☰ menu

Zhubni Zhubni Richard Bachman (p)

Chvíli jsem si musela opět zvyknout na Kingův styl, ale kniha se mi nakonec moc líbila. Bylo mi při čtení i kolikrát úzko, když jsem si sebe představila v kůži Billyho. Bavilo mě i to cikánské prostředí a konec dost dobrý :)

26.03.2024 4 z 5


Tomík na cestách Tomík na cestách Tomáš Vejmola

Četla jsem hodně cestopisů a tento byl jeden z nejslabších. Tomík mi k srdci moc nepřirostl. Styl psaní má hodně slabý a občas mi bylo za něj i mírně trapně. Cením jeho odvahu, další knihu si ale už nepřečtu.

26.03.2024 2 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Uf, tak to byl tedy hrozný brak. Fakt se divím, že jsem to dočetla do konce..Ten jazyk, ty občasné výrazy. Je to matlanina vycucana z prstu od začátku do konce. Asi bych si to uměla představit číst někde na pláži s 2 promile, ale takhle jsem se tedy hodně překonávala.

10.02.2024 1 z 5


Divočina Divočina Cheryl Strayed

Film jsem neviděla, ale kniha mě moc bavila. Byla mi blízká hlavní hrdinka jejími příběhy a že je tak trochu ,,trdlo". Přenesla jsem se spolu s ní i do té nádherné krajiny. Co mne trochu bych chyběl byl nějaký seberozvoj, co si vlastně autorka z té cesty odnesla, na co přišla, jak se díky tomu vnitřně změnila?Ale moc hezké čtení

05.01.2024 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knihu jsem přečetla za dva dny a fakt jsem se těšila, jak příběh bude pokračovat a jak se vyvrbi. Pak už jsem se začala trochu nudit, vadily mi opakující se pasáže a konec mi přišel úplně vycucany z prstu.

28.11.2023 3 z 5


Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Od začátku do 3/4 knihy jsem skoro ani nedýchala..Super napětí. Konec se mi zdál už trochu vycucaný z prstu a jen jsem ho přelítla...Ale doporučuji

10.12.2015 3 z 5


Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Tak toto byl mazec od začátku do konce...Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Nechápu, kde King bere takové nápady, dokonce jsem se i párkrát zasmála, hlasy byly super. Výborné

11.10.2015 5 z 5


Miláček Miláček Guy de Maupassant

Moc jsem si čtení této knihy užila..Ale prý Miláček, tsss, já bych ho zabila :D

23.09.2015 5 z 5


Milion malých střípků Milion malých střípků James Frey

Jedna z nejlepších knih, které jsem četla. Autorův styl psaní mě velmi brzy vtáhl do děje a Jamesovi jsem držela palce. Konec mě spíš rozesmutnil..Na knihu ale myslím ještě teď, tj. týden po dočtení. Doporučuji

07.09.2015 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nevím, jestli jsem u této knihy víc brečela nebo se smála, možná to první. Protože mi to prostě přišlo jako hrozný doják. A trochu jsem se v něm poznávala i když mi ještě není ani 30 :D Doporučuju a dávám 5 hvězdiček.

20.08.2015 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nevím, jestli jsem u této knihy víc brečela nebo se smála, možná to první. Protože mi to prostě přišlo jako hrozný doják. A trochu jsem se v něm poznávala i když mi ještě není ani 30 :D Doporučuju a dávám 5 hvězdiček.

20.08.2015 5 z 5


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Moc pěkné, King nikdy nezklame. Shawshank už je moc profláklé, mě nejvíc uchvátilo Tělo. V Americe jsem nějakou dobu pobývala a líbí se mi, jak King umí vystihnout atmosféru, připadala jsem si, jako kdybych s kluky ,,blbla" taky :)

09.07.2015 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Krásný příběh...Jen mi postava Jany moc k srdci nepřilnula a dialogy mě nebavily tak, jak bych si přála. Ale u konce i slzička ukápla :)

09.06.2015 4 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Mně se moc líbilo. Hlavně když jsem rok na to jela do Washingtonu a mohla se na své nabyté vědomosti podívat v praxi :)

21.05.2015 5 z 5


Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Uff, to byla kniha. Od začátku do konce jsem měla z této knihy takový stísněný pocit, asi také proto, jak samozřejmě hrdinové brali, v jaké situaci se nacházejí. Velmi doporučuji!

20.05.2015 4 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

U této knihy jsem pomalu ani nedýchala, nemohla jsem se zbavit pocitu se cítit jako ONA. Rozhodně bych nebyla tak statečná..Fuj, to je pocit..Ústřední dvojice mi byla moc sympatická a díky Asadovi v knize bylo i pár vtipných pasáží, super!

20.05.2015 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Z této knihy jsem byla absolutně nadšená a i jsem se u ní dost bála. Byla pro mě přelomová, protože od té doby čtu S- F daleko víc..

20.05.2015 5 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Tato kniha byla o dost slabší, než první díl a přinutila mě si dát na chvíli od trilogie pauzu. Chvíli jsem se ztrácela v postavách a zápletka mě tolik nepohltila. Ale doporučuji.

20.05.2015 4 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Tato kniha mě absolutně dostala a přečetla jsem jí jedním dechem. Mé první setkání s panem Larssonem a určitě ne poslední!

20.05.2015 5 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

S touto knihou jsem se poprvé setkala na základní škole, kde nám jí četla paní učitelka při rodinné výchově. Před pár lety, jsem se rozhodla ji znovu přečíst a byla jsem opět nadšená. Hlavně mně díky ní přešly všechny nápady nějakou drogu zkusit.

20.05.2015 5 z 5