NeradovaKatka NeradovaKatka komentáře u knih

☰ menu

Počátek Počátek Dan Brown

Já si nemohu pomoci, ale mě se kniha opravdu líbila. Byla čtivá, děj měl spád a pro mě byl konec opravdu překvapivý. Navíc to nádherné prostředí, kde se kniha odehrávala. Přišlo mi to z hlediska kvality jako návrat ke skvělé Šifře mistra Leonarda a Andělům a démonům.

08.10.2018 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

U této knihy je asi opravdu potřeba k ní časem dospět. Ale o to hezčí zážitek z ní potom člověk má. Kniha má své kouzlo, jsem zvědavá, jak na mě bude působit třeba za pár let.

29.09.2017 5 z 5


Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Diane Ackerman

Za mě opět jeden kvalitně sepsaný příběh, který čtenáře seznamuje s hrdiny ze 2. světové války. Jsem zvědavá na filmové zpracování, neboť kniha se mi velmi líbila.

26.09.2017 5 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Nemohu si pomoct, kniha mě zklamala, už od začátku jsem jí nepřišla na chuť a po Itálii jsem už spoustu pasáží přeskakovala. Není to zkrátka můj šálek kávy.

24.09.2017 1 z 5


Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Skoro nemám slov, tahle kniha to je tedy síla. I v tak kruté době nacismu se najde člověk, který může něco změnit a pro něhož je život, lidská důstojnost a soucit něčím více. A ač podle knihy byl Oskar Schindler bohém, nakonec dovedl zachránit na tu dobu neskutečné množství lidí. Konec mě velmi dojal, teď konečně přijde na řadu i filmové zpracování.

04.04.2017 5 z 5


Četnické humoresky 1 Četnické humoresky 1 Jan Cézar

Dobře beletrizovaný oblíbený seriál, úplně na člověka dýchne ta skvělá atmosféra!

04.04.2017 5 z 5


Pařížský polibek Pařížský polibek Maggie Ritchie

Kniha mě pohltila, měla jsem ji za jeden den přečtenou. Líbil se mi styl, jakým byly životní osudy postav podány, zvláště, že se jednalo o skutečné osobnosti. Krásný a dekadentní popis Paříže,doporučuji.

26.03.2017 5 z 5


Snadná cesta z prokrastinace - Jak přestat odkládat úkoly Snadná cesta z prokrastinace - Jak přestat odkládat úkoly Neil Fiore

Kniha zajímavá, nebyl to úplně můj šálek kávy, asi jsem čekala trochu jiný pohled. Ale každopádně hodnotím pozitivně, něco jsem si z toho odnesla a snad to zužitkuju i v reálném životě.

14.03.2017 4 z 5


Dáma nikdy neprohrává Dáma nikdy neprohrává Sabrina Jeffries

Za mě rozhodne super čtení, takové příjemné odreagování :) zajímavá zápletka a vůbec mi nevadí, ze jsem začala od konce série, myslím,ze se pokusím sehnat i předchozí díly :)

26.02.2017 5 z 5


Nahý džentlmen Nahý džentlmen Sally MacKenzie

Měla jsem celkem problém zacist se do knihy. Nakonec to nebylo tak hrozné, četla jsem rozhodne lepší tituly, ale je to taková oddechová četba, která určitě někoho zaujme.

25.02.2017 3 z 5


Mlýn na mumie Mlýn na mumie Petr Stančík

Za mě rozhodně pět hvězdiček! Autorovo vyprávění je neotřelé, pestré a zajímavé. Netrpělivě jsem čekala na konec, kniha mě úplně pohltila. Je to úplně jiný žánr, se kterým se tak často nesetkávám, ale mohu vřele doporučit!

23.02.2017 5 z 5


Hoši od Bobří řeky Hoši od Bobří řeky Jaroslav Foglar

Kniha mého dětství a i když jsem žena, dobrodružství napsaná Jaroslavem Foglarem mě lákala a bavila. Ráda se k těmto knihám vracím i po letech.

14.02.2017


Svět podle Boba Svět podle Boba James Bowen

Boba prostě miluji a skvělý je i James! Oddanost jeden druhému a jejich přátelství je opravdu krásné a silné. Bylo mi opravdu líto, že kniha skončila a jen doufám, že nyní se oběma daří mnohem lépe.

14.02.2017 5 z 5


Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Taková oddechová četba, ale jinak mě kniha moc nenadchla, zápletka i její vyústění bylo opravdu velmi jednoduché a rychlé.

02.02.2017 3 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Dlouho jsem na knihu čekala a opravdu mě nezklamala. Přečteno za necelé tři hodiny, nemohla jsem se odtrhnout! Jako milovník koček jsem si Boba opravdu zamilovala a celý příběh mě opravdu dostal. Osudy obou hrdinů mě dojímaly, obzvláště když se jedná o skutečný životní osud. Velmi se těším na druhý díl!

18.01.2017 5 z 5


Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Rozhodně lepší, než druhý díl, ale za mě celkem závěr, který mě zklamal. Očekávala jsem víc. Neříkám, že série byla špatná, ale nejsem si jistá, zda se ke knihám ještě někdy vrátím.

16.01.2017 4 z 5


Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Pro mě byl tento díl slabší, než ten první, občas jsem se malinko ztrácela v ději, ale vzhledem k tomu, že chci vědět, jak vše dopadne, přečtu si i třetí díl.

06.01.2017 3 z 5


Hrozba patriotů Hrozba patriotů Steve Berry

Po pomalejším začátku dostala kniha spád a měla jsem problém se od ni odtrhnout. Mohu rozhodne doporučit, těším se, jak se osudy hlavních hrdinu vyvinou dále. Cotton je proste jednička.

28.11.2016 4 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

Po pomalejším rozjedu (alespoň pro mě) se kniha rozjela a já se konečně začetla. Chvílemi jsem se trochu nechytala, kdo je kdo a v jakém času se děj odehrává, ale i tak musím hodnotit kladně, postavy vykreslené opravdu bravurně a i když to občas na mě byla silná káva, rozhodně si další díly přečtu.

16.11.2016 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha mě velmi zaujala, od Radky Třeštíkové jsem zatím neměla možnost číst něco jiného, ale jsem si jistá, že zkusím i další díla od autorky. Kniha byla čtivá, ke konci jsem sice měla maličko občas problém zařadit si postavy, ale líbilo se mi propojení všech. Jen možná trochu škoda, že jsme se nedozvěděli, jak hrdinové dopadli, ale to je zkrátka život :-)

15.11.2016 4 z 5