Nepřečtený Nepřečtený komentáře u knih

Obálka knihy Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Tento díl jsem četl jen do čtvrtiny a jelikož jsem měl úraz a problém s očima zkusil jsem to dojet audioknihou. Ta je ovšem k dispozici jako vzorek v češtině jen do čtvrtiny, kterou jsem už znal. Zkusil jsem tedy s pochybami plnou verzi ve slovenštině, čehož posléze nelituji a v průběhu tří dnů jsem příjemný hlas Ondroma doposlechnul až do konce.

04.12.2025

Obálka knihy Obchodníci s vesmírem Obchodníci s vesmírem Frederik George Pohl Jr.

"Tomu se říká moc, Mitchi, absolutní moc. A znáte přece staré pořekadlo: Moc zušlechťuje, Absolutní moc zušlechťuje absolutně."

02.12.2025

Obálka knihy Tajemství Pacifiku Tajemství Pacifiku Alexandr Michajlovič Kondratov

Nečekal jsem, že se dozvím tolik nových informací. I když ani ne tak o Velikonočních ostrovech (nenechte se zmást obálkou), jakožto o celé historii a kultuře Tichého oceánu. Kniha obsahuje cenné info o oceánografii, tedy mořeplavcich a jejich mapování planety. Své místo v knize plné fotek a mapek mají i záhadné domorodé kmeny, zvířata i zmizelá souostroví. Milé a čtivé překvapení.

01.12.2025

Obálka knihy Údolí splněných přání Údolí splněných přání Jeremej Ijudovič Parnov

Místy jsem si připadal jak u čtiva Julese Vernea, ale těch cca 200 stránek je ideálek, optimálek, akorátek.

01.12.2025

Obálka knihy Adrenalin - O čem jsem ještě nevyprávěl Adrenalin - O čem jsem ještě nevyprávěl Zlatan Ibrahimović

Jsem dlouholetý fanda Zlatana, žel první jeho knihu jsem nečetl. Tahle mi však bohatě postačila a co jsem chtěl vědět jsem se dozvěděl. Síla osobnosti v této knize cáka snad z každé stránky. Jde o mnohem lepší zpracování, než odvar Yvetty Darske.

Obálka knihy Popravčí Popravčí Chris Carter

Mé první setkání s Hunterem. A proběhlo vlastně mým trapným omylem. Jakožto fanda seriálu Akta X a jeho scenáristy Chrise Cartera jsem hledal jeho jméno, zda-li nevydal i knihy. Našel jsem za akční cenu 9 knih (první díl nemám), tak jsem to ihned koupil a až posléze zjistil, že jde jen o shodu jmen. No co už. Čtení je to dobrý a je to vlastně taky jako u FBI v Aktech X, jen bez toho sci-fi. Teď mne čeká tedy třetí díl a věřím, že počtu a dočtu zbývající. Jen nevěřím, že přispěji komentáři. Jsou jich u téhle komerční série mraky, ale jak říká Fox Mulder: "I want to believe."

01.12.2025

Obálka knihy Matyáš Sandorf: Nový hrabě Monte Christo Matyáš Sandorf: Nový hrabě Monte Christo Jules Verne

Bych plný počet i dal, jenže příběh všichni známe díky knihám i televizi od dětství. Letošní čtení této knihy tak bylo pro mně spíše nostalgické, ale úžasné dobrodružství, které nechybí v mé knihovničce.

01.12.2025

Obálka knihy Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Hrdinové proti zlu Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Hrdinové proti zlu kolektiv autorů

Když nepočítám knížku Příběh podle filmu, jedná se o komiks ze čtyřdílné série miraculous. Výborný dárek pro osmiletou dceru, která si v tuto chvíli na této jednoduché animované slátanine z Francie ujíždí.

12.05.2025

Obálka knihy Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Kočaklysma Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Kočaklysma kolektiv autorů

12.05.2025

Obálka knihy Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Kouzlo zázraku Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Kouzlo zázraku kolektiv autorů

12.05.2025

Obálka knihy Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Honba za motýly Kouzelná Beruška a Černý Kocour - Honba za motýly kolektiv autorů

Obálka knihy Umenie byť samým sebou Umenie byť samým sebou Vladimír Lvovič Levi

Osobní psychohygiena a úsilí o sebezdokonalování jsou staré jako samo lidstvo. Tato příručka představuje způsoby jak pracovat se svou myslí, duchem i tělem. Jde o metody mentálního cvičení, usměrňování citu i variant sebekontroly a vnitřního tempa.

19.04.2025

Obálka knihy Únik Únik Kristine Kathryn Rusch

Myšlenka, že ten scénář s časoplány a prorockým formalismem je skutečně mazaná, jak se zdá, zůstává přinejmenším možná. Tohle tak zfilmovat..

19.04.2025

Obálka knihy Kouzelná Beruška a Černý Kocour: Příběh podle filmu Kouzelná Beruška a Černý Kocour: Příběh podle filmu Anne Scheller

Po návratu z kina, kde jsme s dcerou viděli tuto akční francouzskou blbinu, jsem měl ve výběru komiksů a knížek na čtení před spaním do budoucna jasno.

04.02.2025

Obálka knihy Zvonilka a ztracený poklad Zvonilka a ztracený poklad Walt Disney

Parádička, pohodička je to príma zábavička.

04.02.2025

Obálka knihy Hannibal - Zrození Hannibal - Zrození Thomas Harris

Nejprve jsem viděl film a patřím k těm, kterým se snímek líbí. Navíc jsem fanda herce Rhyse Ifanse, který ztvárnil roli bezcitného Krutase a předčasně tragicky zesnulého herce Gasparda Ulliela, který se narodil ve stejném roce jako já a skonal na mé narozeniny mi je pořád líto.
Kniha je samosebou konkrétnější co do postav i scén, což mne osobně nevadilo a líbí se mi film i kniha více, než Červený drak. Třeba to tak někdo z vás vnímá taky.

12.12.2024

Obálka knihy Zpívej pozpátku a plač Zpívej pozpátku a plač Mark Lanegan

Prakticky veškerý obsah knihy je zadán v popisku obsahu. Nechci být remcal, ale většina biografií soukmenovců ze seattleské scény by byla podobná. Výjimkou snad je fakt, že se Mark dožil oproti ostatním poměrně vysokého věku.

06.12.2024

Obálka knihy Bílý tesák (adaptace) Bílý tesák (adaptace) Jack London

Jde o rychlé čtení, přece jen je to mířeno pro děti, takže je to dost osekaný, ale kostra příběhu zůstává a dětem postačí k tomu, aby posléze samy vztáhly ruku ke knize, či oko k filmu.

02.12.2024

Obálka knihy Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc Kvak a Žbluňk od jara do Vánoc Arnold Lobel

Tato kniha pro děti mne byla doporučena. Vůbec jsem jí neznal a už ten název Kvak a Žbluňk mi přišel vtipný tak, že jsem knížku koupil. Dceři jsem jí za pár nocí přečetl a chtěly jsme oba více. Našel jsem tedy zbývající dva díly, dokoupil jsem, přečetli jsme a uzavřeli kruh.

Obálka knihy Životy Briana Životy Briana Brian Johnson

Netušil jsem, že Brian měl tak vtipnou vojenskou službu a následné pendlovani mezi různými kapelami. Jako klenot beru v závěru knihy důmyslně rozvětvený harmonogram kapel, kde všude Brian zpíval... a že jich bylo.

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi