Neme Neme komentáře u knih

☰ menu

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Já snad ani nemám co říct. Ještě teď se culím jak idiot. Prostě naprosto skvělá a budu ji číst ještě mockrát. O tom jsem naprosto přesvědčená.
Jo........ a začala jsem poslouchat Elliotta Smithe a ostatní a je to sakra parádní! Fajn hudební vkus, Simone. Díky za tipy :D

14.09.2017 5 z 5


Odpusť mi. Megan Odpusť mi. Megan Abbie Rushton

Líbilo se mi, jak jsem se už po prvních pár stránkách do knihy ponořila. Nevěděla jsem jak, ale stránky se obracely snad samy. V hlavě se mi automaticky tvořily obrazy. Ulička kde Megan žije, autobus, kterým jezdí do školy, Luke, Jasmine.... Ale samotnou hlavní hrdinku jsem si představit nedokázala. Možná proto jsem si u téhle knížky připadla jako pouhý pasažér víc, než u kterékoli jiné. Možná také proto, že se Megan neustále topí v minulosti a vy jenom čekáte na odhalení skutečností, které už se staly a nikdo s nimi nic nenadělá. Ke konci se příběh obrátil a Megan do jisté míry žila i současností, i když závěr působil dost uspěchaně. Ale ze samotného konce jsem měla radost. Určitě bych měla co vytknout, ale s odstupem času je to prostě jen neskutečně milá a kouzelná knížka.

11.09.2017 3 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Miluji tyhle dobře propracované příběhy a vyloženě jsem se vyžívala v podrobných popisech prostředí, pocitů postav atd. Knize jsem věřila, hlavní hrdinka mi až na malé detaily ničím nevadila a naopak, líbilo se mi že byla prostořeká a odvážná tak akorát. Jediné co bych snad vytkla je trošku laciný název a obálku, která je sice hezká, ale...... nepsalo se v knize, že má Lia tmavé vlasy?

06.09.2017 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

2. díl překvapil a potěšil. I když se v něm řešily hlavně vztahy, pro mě o poznání lepší než díl 1. a úžasný konec, který jsem nečekala a utvrdil mě v tom, že tato série není vychvalovaná bezdůvodně a rozhodně ji musím mít doma kompletní. Moc příjemné pokračování :)

31.08.2017 4 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Nemůžu říct že se splnila má očekávání.... čekala jsem trošku drsnější příběh a ne to že hlavní hrdinku pořád někdo lituje za to co si vytrpěla (vždyť je vrah sakra). Čekala jsem vražedkyni která má srdce z ledu a vůli z oceli jak knížka slibovala :D Místo toho jsem našla, až příliš sebevědomou a zároveň přecitlivělou, dospívající holku kterou všichni obdivují a v prvních několika kapitolách se do ní zamilují dva ústřední muži knihy... a už od začátku čtení zhruba víte jak to bude pokračovat. Začátek ještě celkem ujde, ale druhá polovina.. :/ přesto jsem dočetla a i když jenom kritizuji, šlo to celkem rychle. Čtení při kterém nemusíte moc používat mozek a nečekáte nic extra

01.04.2017 3 z 5


Tokijský ghúl 1 Tokijský ghúl 1 Sui Išida (p)

Naprosto geniální. Jinak než pěti hvězdami bych nehodnotila. Tuhle mangu úplně hltám a to jsem viděla anime, které je sice trochu slabší než předloha samotná, ale také vřele doporučuji. Když jsem zjistila že má vyjít konečně u nás, okamžitě jsem předobjednávala :) Malinké nesrovnalosti jen v některých překladech +název mohli nechat na Tokyo Ghoul :D zní to trochu líp.

26.03.2017 5 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Tato kniha je pro mě velkou záhadou. Bavila mě, byla napínavá, ale zároveň musím říct že z ní odrovnaná zrovna nejsem. Napevno jsem se rozhodla, že druhý díl už číst nebudu, protože si myslím že je spousta obsahově lepších knížek. Zároveň ale nemůžu jenom kritizovat. Byla čtivá, ale žádnou trvalejší stopu nezanechala. Srdečně doporučuji, odpočinkové čtení: výborné! :) Očekávání něčeho ...........: nee :D

09.11.2015 2 z 5


Útok titánů 2 Útok titánů 2 Hadžime Isajama

Tento díl byl naprosto super. Když má manga tolik dílů, dělí se na ty lepší díly které jsou napínavější a celkově zábavnější a na ty horší které spíše doplňují děj, jsou nutné, ale trošku nezáživné. Tento díl bych zařadila jednoznačně do těch mega zábavných. Hlavně proto, že díl před tím končí useknutím děje a tady se teprve ukáže jak to s Erenem dopadne :)

04.11.2015 5 z 5


Zakletá Zakletá Orson Scott Card

Velmi dobrá a zvláštní knížka. Její vadou se stává zdlouhavost a zbytečnost některých částí a také to, že se tím a ještě poněkud složitým stylem psaní, stává knížka trochu obtížnějším čtením. Ale příběhem skvělé. Inspirace Šípkovou Růženkou se mi líbila a knížka se tím stává o to originálnější :) Jenom její přečtení trvalo v mém případě poněkud déle. Neoznačila bych ji za knížku která se nedá odložit.

03.11.2015 4 z 5


Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Jedna z nejlepších knih jakou jsem kdy četla a naprosto jedinečná. Nebudu si hrát na drsňáka :D brečela jsem u ní :D ale nádherný příběh. Nádherná a nezapomenutelná kniha :)

03.11.2015 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Ke knize naprosto sedí výrok: " Napínavé, dojemné a neskutečně zvláštní", který o knize napsal John Green. Byla velmi čtivá a touto dobou už čtu druhý díl :) Naprosto bych všem doporučovala. Do knihkupectví jsem si šla pro hororovou knížku, tato knížka však vůbec hororová není. Asi jsem se nechala příliš nalákat strašidelnými fotografiemi :) ale zklamaná z toho že jsem si ji koupila vůbec nejsem.

03.11.2015 4 z 5