-Nea- -Nea- komentáře u knih

☰ menu

Zpackané kouzlo Zpackané kouzlo Ivana Nováková

Zbožňuju lidi, co si umí hrát se slovíčky a dokážou češtinu využívat ve vší její kráse. A když se najde ženská, která do toho chrstne kýbl fantazie a spáchá nepohádkově uvěřitelnou pohádku, moje zbožňování začne nebezpečně okupovat horní mez. Zpackané kouzlo se mi líbilo víc než Pohádky o čarodějích, možná proto, že byl příběh současnější a ne tak jednoznačně zařaditelný do škatule "Fantasy". Tím víc jsem si užívala krasojízdu slovních obratů a Týniných (= hlavní hrdinka) myšlenkových pochodů. Přečteno před spaním, nedoporučuju, pochechtávání a občas i hlasitý smích skutečně narušuje (ký div!) usínání spolunocležníka...

29.09.2019 5 z 5


Pohřešuje se prezident Pohřešuje se prezident James Patterson

I přes poněkud patetický závěr je knížka povedeně Pattersonovská. Clintonovy zásahy možná dodaly do děje větší detaily z prostředí politických špiček, pan Patterson však opět zajistil, že ač politiku vůbec nemusím, od knížky jsem se odtrhávala hodně ztěžka.

09.09.2019 4 z 5


Dotek vetřelce Dotek vetřelce Gini Koch

Po dlouhé době knížka, u které jsem se i zasmála nahlas. Ačkoli urban fantasy zrovna není můj šálek kávy, po přečtení ukázky jsem si oproti menšímu obolosu narvala data Giny Koch do své čtečky a nutno říct, následně jsem nelitovala jediného investovaného haléře. Ta holka je přesně podle mého gusta. Hlavní hrdinka Kitty oproti Laře Croft disponuje nejen důvtipem, ale i ostrovtipem, není se pak co divit, že přitahuje emzáky jak klaďasy, tak hnusáky. Její dialogy a komentáře jsou vyloženě tahákem celé knihy. I proto jsem zamhouřila oko nad občasnými přeslazenými výlevy a i proto se budu těšit na další písmenka s Kitty v hlavní roli. Jen doufám, že ostravský nakladatel nás nenechá dlouho čekat na překlad dalších nejen slovních bojůvek Kitty & Aliens.

01.11.2017 4 z 5