Natali692000 Natali692000 komentáře u knih

☰ menu

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

(SPOILER) Já vůbec nerozumím tomu, jak může mít tato knížka tak vysoké hodnocení. Pro mě to byla jedna z nejhorších knih, co jsem kdy četla. Celý námět je neoriginální a dutý. Postavy nezajímavé, povrchní, nechutné. Pořád dokola jen sex - navíc brán jako zábavná hra pro celou rodinu. Kdo chce proboha spát se svým bratrem? No měla jsem dost. Za mě stupidita a štve mě, že se to řadí ke knihám pro mládež.

07.05.2021 1 z 5


Dračí strážce Dračí strážce Robin Hobb (p)

Konečně se mi to po asi 2 měsících podařilo přelouskat. Měla jsem strašně dlouho problém se začíst, pořád jsem knížku odkládala. Nakonec mě to ale opravdu chytlo, i když podle mě je to něco jako 500 stran prologu/úvodu. Až v závěru to začíná mít nějaký děj a začne to být opravdu napínavé. Je pravda, že prve mě ten šíleně dlouhý úvod neuvěřitelně štval, ale teď jsem za něj ráda, protože jsem dostala možnost detailně poznat postavy a vytvořit si k nim vztah. Těším se na další díl.

07.05.2021 4 z 5


Pustina Pustina Stina Jackson

Bohužel zklamání. Autorčino předchozí dílo "Stříbrná cesta" se mi líbilo mnohem víc. Říkala jsem si, že má autorka dobře našlápnuto a že další kniha bude určitě mnohem lepší. Tady se to ale celou knihu tak zvláštně táhlo a celkově atmosféra byla slabší. Ani postavy mi nepřišly tak zajímavé a rozvinuté. Samotná zápletka nebyla příliš originální. Škoda. Co musím ocenit je rozuzlení zápletky, které mě maximálně překvapilo. Ale myslím si, že mi to stejně nedá a kvůli Stříbrné cestě dám autorce přeci jen v budoucnu ještě šanci.

02.02.2021 2 z 5


Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Celou dobu mě to moc bavilo, říkala jsem si, jak je to skvělý. Úžasná severská atmosféra, velmi dobře vykreslený život a myšlenky otce, který pátrá po ztracené dceři... Bylo to napínavý, pachatele jsem podezřívala celkem dlouho, ale jistá jsem si až do rozuzlení nebyla. Bohužel ten konec samotný to úplně pokazil, škoda. Ale určitě dám této autorce ještě šanci, protože je to přeci jen její první kniha. A já věřím, že už to bude jen lepší. :)

18.08.2020 3 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Upřímně jsem čekala malinko víc, když je kolem knížky tolik povyku. Rozhodně oceňuji originální téma. Mírně mě zaskočila surovost, s jakou autor líčí zabíjení, ale co jsem po přečtení anotace čekala, že? ???? No, a abych se dostala k jádru problému, který jsem s knížkou měla... Postavy. Rozhodně zajímavý charaktery, ale tak málo rozvinutý a plochý. Je fakt, že ke konci už se to zlepšilo a začala jsem si k nim vytvářet vztahy. No a samotné rozuzlení a závěr jsem si užila maximálně. Takže další díl si určitě přečtu a doufám, že vyplní mezery prvního dílu a já ho budu moct ohodnotit plným počtem.

17.08.2020 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Je dost možné, že jsem měla přehnaně velká očekávání. Častokrát jsem slyšela lidi vyjadřovat se k tomuto dílu velice kladně. Mně osobně se moc líbila atmosféra, tu autor zvládl navodit bravurně. V díle je spousta hlubokých myšlenek a politika totalitního státu je zde skvěle předvedená. Určitě souhlasím s názorem, že knihu by si měl přečíst každý, hlavně mladý člověk, abychom už v budoucnu znovu nechybovali. Co mně nenadchlo byl příběh jako takový. Přestože v této knize není příběh stěžejní, nemohu dát více jak 3*.

10.02.2020 3 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Moje první čtení od L. Kepler a jsem naprosto nadšená. Nejlepší detektivka, jakou jsem zatím četla. Vřele doporučuji. :) Další díly už mám nachystané..

28.06.2019 5 z 5


Lhář Lhář Jakub Ćwiek

Upřímně jsem se lehce obávala při představě Lokiho v moderním světě. Zkrátka mi to vůbec nesedělo a nedokázala jsem si to úplně představit. Ale víte co? Ono to funguje. Dokonce fakt skvěle.. Knížka mě bavila, četla se lehce a hlavně ten Lokiho humor.. prostě parádní.

22.11.2018 4 z 5


Othello Othello William Shakespeare

Tato kniha mě neskutečně vzala za srdce. Vyvolala ve mně opravdu silné emoce. I slzička ukápla. A to vše jen kvůli lžím, žárlivosti, touze po moci a pomstě.

06.08.2018 5 z 5


Monology Monology Milan Kundera

Nádherné čtení! Četla jsem to třikrát a přečetla bych si to znovu.

06.08.2018 5 z 5


Zkrocení zlé ženy Zkrocení zlé ženy William Shakespeare

Pro mě zatím nejlepší dílo, jaké jsem od Shakespeara četla. Neskutečně humorná záležitost. Opravdu jsem se nasmála, doporučuju.

06.08.2018 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Do této série jsem se naprosto zabouchla. Po delší době jsem narazila na skvělé fantasy. Nemůžu se dočkat dalších dílů. Postavy jsou výborně propracované. Baví mě, jak se různá tajemství dostávají napovrch pomalu a postupně. Udržuje mě to v napětí. Líbí se mi častá akce, promyšlené plány.. Detaily.. Zkrátka velmi zábavné a napínavé čtení.

06.08.2018 5 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Kate Morton jsem si oblíbila, jakmile jsem dočetla první dílo, se kterým jsem měla tu čest strávit několik krásných okamžiků. První dílo, které jsem od ní četla, nese název "Šepot vzdálených chvil". I přesto, že tady na Databázi knih není tato kniha příliš dobře hodnocena, mě velmi zaujala. S radostí jsem se vrhla na další autorčino dílo s názvem "Dům u jezera", které se mi líbilo krapet více než dílo první. Každopádně teď, po dočtení třetí knihy od K. Morton, jsem úplně vyřízená. Vůbec mi nevadil pomalejší rozjezd. Knížka mě takzvaně vcucla. Děj ze zdá být zpočátku prostý, ale opravdu vás překvapí jeho další vývoj. Najednou je to jedna rána za druhou a vy se nestačíte divit. Jsem nadšená a o knížce budu ještě dlouho přemýšlet. I přesto, že nejsem zrovna nadšenec do románů a dávám přednost spíše fantasy literatuře, tak vám zatím všechna díla, která jsem od paní Mortonové přečetla, mohu vřele doporučit. Těším se na další určitě skvělý román a knize "Tajemství letního odpoledne" dávám upřímných 5*.

20.04.2018 5 z 5


Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Tato kniha mě velmi bavila. Líbí se mi doba, ve které se odehrává. Mám ráda staré domy a jejich příběhy. Autorku jsem si velmi oblíbila, četla jsem od ní také Šepot vzdálených chvil. Nemůžu říct, která z těchto dvou knih se mi líbila více. Zaujaly mě obě. Každá má své kouzlo a přitom v obou se odhaluje nějaká tragedie významného rodu/rodiny. Jak jsem již řekla, knížka mě bavila. Líbilo se mi, že to je psané formou vzpomínek a prolíná se to s dnešním světem. Děj odsýpal celkem rychle, ovšem místy se poněkud táhl. Avšak mě to neodradilo, neboť jsem byla napjatá, jak se to nakonec vše vlastně semlelo. Těším se na další knihy od paní Mortonové. 4*

02.01.2018 4 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Pro mě byl tento díl trochu slabší než první, takže hodnotím 3,5*. Konec mě ale opravdu dostal. Jsem zvědavá, jak to vše dopadne.

20.11.2017 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Bavilo mě to. Hlavní postavu jsem si okamžitě oblíbila a s ní i Čtyřku. Četlo se to lehce a svižně. Kniha je plná akce a emocí. Láska, přátelství, nenávist, závist, pomstychtivost, obětavost, statečnost i zbabělost.. To vše se skrývá v této poutavé knize. Vím, že bych nikdy neskočila z jedoucího vlaku nebo nevyšplhala na ruské kolo. Právě tyto chvíle jsem s Tris prožívala nejvíce.. Ten adrenalin. Vždycky se mi rozbušilo srdce, jako bych to vše prožívala na vlastní kůži. Ale něco mi chybělo. Nemůžu s určitostí říci co, ale podle svých pocitů dávám 4 hvězdičky a doufám, že v dalších dílech najdu tu pátou.

17.10.2017 4 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Bomba! :) Upřímně jsem měla ze začátku mírné obavy z toho, že to bude zase jen takové to průměrné young adult fantasy. V tom jsem se ale šeredně spletla. Začetla jsem se okamžitě. Kniha je plná akce a zvratů. Bavila mě od začátku do konce. A nejvíc mě dostal ten zvrat mezi Jacem a Clary. Těším se na další díly.

14.10.2017 5 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Gayle Forman

Od knížky jsem čekala něco víc. Přišla mi dost kostrbatě napsaná a málo rozvinutá. Podle mého názoru je opravdu málo procítěná a hodně věcí se tam neustále opakuje dokola. Film se mi líbil více.

14.09.2017 3 z 5


Probuzení Probuzení Lisa Jane Smith

Upíří deníky byl první seriál, který jsem začala sledovat. Je to moje srdeční záležitost a nedám na něj dopustit. Bohužel, kniha mě neoslnila. Je to takové nudné, nemastné, neslané čtení pro dívky. Postavy mi přišly dost nevýrazné. Myslím, že podobné hodnocení by u mě proběhlo, i kdybych před tím seriál neviděla. Na další díly se nechystám.

24.08.2017 2 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Pro mě byla Dcera příjemná a oddechová kniha. Čtení jsem si užila. Kniha byla téměř po celou dobu napínavá. Četla jsem i předchozí díly a kdybych je měla srovnat, tak mě možná Dcera bavila malinko víc. Líbila se mi princeznina povaha. Bylo to tím pro mě zajímavější. :) Těším se na pokračování. 3,5*

18.05.2017 4 z 5