Naraca Naraca komentáře u knih

☰ menu

Coco Coco kolektiv autorů

Příběh Coco mám moc ráda, ale mám výtky k tomuto zpracování. Text je místy pro tmavé pozadí špatně čitelný, což vnímám jako podstatný problém u knihy, která na obálce hlásá "ZAČÍNÁME ČÍST".

28.11.2022


Záhady: zapoj mozkové závity a vyřeš 10 hrůzostrašných případů Záhady: zapoj mozkové závity a vyřeš 10 hrůzostrašných případů Víctor Escandell

Fajn čtení pro malé detektivy, milovníky a milovnice strašidel. Kniha obsahuje dešifrátor, díky kterému si ověříte správnou odpověď. Příběhy se nám líbily, až na Halloweeen, ten byl dost slabý. Luštili jsme se skoro pětiletou cácorkou, něco vyluštila, někde jsme jí museli poradit, každopádně pokračujeme další knihou Záhad.

23.08.2022 4 z 5


Pirátský guláš Pirátský guláš Neil Gaiman

U téhle knihy jsem hodně váhala s hodnocením a jsem ráda, že jsem tomu dala čas.
Po prvním přečtení, jsem byla trochu zklamaná - je to kraťoučká jednohubka a poněkud plochá. Ovšem Chris Riddell je geniální ilustrátor a obrazová složka knihy je (u tohoto příběhu nepostradatelná) naprosto perfektní.
Nebýt mých dvou dcer, prostě bych guláš odložila - přečteno, nenadšeno a hotovo. Jenže jim se líbil. A chtěly ho číst pořád dokola... a mě se začal líbit čím dál tím víc.
S rázným přednesem byla vlastně psina ho číst.
Někdy je lepší nemít žádná očekávání, tak jako ho neměly ony.
Je to jednoduché, kátké (a vlastně proč ne?), ale jednoduše dobré.

15.08.2022 5 z 5


Avlež Kífla Avlež Kífla Roald Dahl

Laskavý příběh nesmělého pana Hupse, který se řídí heslem "účel světí prostředky" a se značnou dávkou trpělivosti postupuje k s vému cíli a spokojenosti všech zúčastněných.

29.03.2022 5 z 5


Čarodějův odkaz Čarodějův odkaz Jens Schumacher

Někdy se risk vyplatí, jindy zase ne.
Mám za sebou úspěšně zdolanou misi (hned napoprvé, jupí) na záchranu země plné nejrůznějších magických tvorů.
Jedná se o klasické hrdinské putování, společnost ti ze začátku tvoří jen tvůj oplácaný a nepříliš chytrý bratranec, což může být zdrojem předčasného konce tvé cesty, nebo naopak zdrojem lehkého humoru.
Roky už jsem po gamebooku nesáhla a nečekala jsem, že u něj vydržím a dokončím svou cestu.
Splnil svůj účel. Nudit se nebudete.

15.02.2022 4 z 5


Začátek konce Začátek konce Manel Loureiro

Hlavní hrdina je báječně připo**aný a chybující klikař, což mě neskutečně těší. Obdivuju otrlé a nesmrtelné ostrostřelce, kteří si vědí vždy rady, ale s chlápkem který si píše deník ve světě nemálo podobném tomu v mé oblíbené hře (7 Days to Die) se jednoduše snáze sžívám. I tu kočku jsem přetrpěla, konec konců jsem nedávno dočetla Bobiverzum .

11.01.2022 5 z 5


Slonbidlo a ti druzí... Slonbidlo a ti druzí... Jiří Dědeček

Spojení Dědečkových textů a ilustrací Žabkové výborně funguje. Já se bavím, pro mou čtyřletku jsou některé verše hůře pochopitelné a musím vysvětlovat. To ale ničemu nevadi, naopak.

30.12.2021 5 z 5


Táta a princezna Rozárka Táta a princezna Rozárka Jan Jirků

Velmi milá a krásně ilustrovaná kniha, kterou bych přehlédla nemít neteř stejneho jména, jako hlavní hrdinka, posluchačka, princezna a vypravěčka v jedne osobě. Vhodná k předčítání ve dvou.

03.11.2021 5 z 5


Temná hmota Temná hmota Blake Crouch

(SPOILER) Super počtení, hodně by mě zajímalo, kde se nakonec usadí. Nicméně jsem našla jednu, pro mě významnou díru.

Nevím jestli to tu už někdo psal, ale nejde mi do hlavy, jak je možné, že se z krychle nesypou další J2. Pokud se J "originál" na konci objeví v takovém počtu, není možné, aby se totéž nestalo už předtím i J2. Oba přeci hledali totéž...

21.10.2021 4 z 5


Zdivočelé pohádky Zdivočelé pohádky Roald Dahl

Ano, místy je trochu krkolomná (musela být složitá pro překladatele), ale za Karkulku a navazující Tři prasátka musím dat plné hodnocení.

19.10.2021 5 z 5


My jsme legie My jsme legie Dennis E. Taylor

Tohle mi výborně sedlo. Chtěla bych se rozepsat víc, jak mě bavily všechny dějové linky, jak super mi připadá, že některý z Bobů našel i šíleného replikanta, obecně Bobové mě hodně bavili, a je jedno, že jsem si nepamatovala ktetý je čí "potomek", každý má zkrátka svou osobnost, pohled na problém a svůj úkol ... Jsem ale zrovna líná dodat tomuhle textu vyšší stylistickou úroveň, užívám si právě vítězný pocit z úspěšné meziplanetární mise.

23.09.2021 5 z 5


Štěňátko Štefi Štěňátko Štefi Lily Small

Velmi třpytivá, hebká, a roztomilá četba. Z celé série Zvířátek mi naskakuje kopřivka už od pohledu.
Nicméně knížce nemůžu upřít potenciál přivést ke čtení malé čtenářky, na které je okatě cílena a které tu parádu, na rozdíl ode mě, ocení.
Příběh samotný není hloupý a díky velkým písmenům dobře přístupný i opravdovým začátečnicím.

13.09.2021 3 z 5


Můra noční, předvánoční Můra noční, předvánoční Tim Burton

Burton.
To mi připadá jako dostačující komentář za mě. Neznam od něj nic, co by se mi nelíbilo.
Trochu mě překvapilo a velice potěšilo, že se přiběh a ilustrace líbí i mé tříletce, pro kterou je Noční můra jejím prvním setkáním s tímto autorem.

11.09.2021 5 z 5


Můj svět s kamarády Můj svět s kamarády Martina Kolísková

Jednoduche pribehy, bajecne ilustrace a ukoly V. Hegerove.

15.01.2021


Jaroslav Hašek: Data, fakta a dokumenty Jaroslav Hašek: Data, fakta a dokumenty Radko Pytlík

Prehledna kniha vhodna pro milovniky Haskova dila a nejen pro ne.

21.12.2020 5 z 5


MŇAM! Mami, dneska vařím já MŇAM! Mami, dneska vařím já Kristýna Bábková

Vizualne povedena kucharka pro deti. Ty urcite potesi mnozstvi illustraci a fotek, najdou tu i omalovanku a volne listy pro vlastni napady a recepty. Rodici muze ulehcit kazdodenni vymysleni jidelnicku, podle stari ditete i praci. Kucharka je vhodna i pro uplne zacatecniky, rekla bych tak od 2 let. :-)

Dospelaci by mohli autorce vytknout trivialnost nekterych receptu. Nicmene je to opravdu knizka vareni pro deti a verim, ze kdyz v ni najdou recepty, ktere zvladnou samy, nebo s malou vypomoci pripravit (byt je to jen omyt a nakrajet ovoce), je to pro ne velky uspech a motivace ve zkouseni dalsich receptu a zapojovani se do chodu domacnosti. Takze chvalim i vychovny efekt.

21.12.2020


Zahrada lásky - staročeský dekameron Zahrada lásky - staročeský dekameron Josef Kopta

Povidky s milostnou tematikou poskladane do souboru z ruznych stredovekych predloh. Obsahuje i me oblibene exemplum o jeptisce z Olomouckych povidek.

22.10.2020 5 z 5


Květiny pro Hitlera Květiny pro Hitlera Leonard Cohen

Pokud muzete, prectete si original, ne preklad.

25.06.2020 4 z 5


Nedeľa Nedeľa Ján Uličiansky

Některé ilustrace v téhle knize mě jako malou dost desily.

17.06.2020


Pejsek Tom na prázdninách Pejsek Tom na prázdninách Petr Šulc

Cteni s obrazky, pro zacinajiciho ctenare asi dobre, pro rodice na predcitani detem nic moc, priznam se, ze mi nektere obrazky daly zabrat - neplest si tatu s klukem, poznat piskoty, dvere od domu vypadaly jako dvere od lednice. A protoze tu pisu o obrazcich, tak si jeden zaverem taky dovolim - :-D.

10.06.2020 4 z 5