NachlJ NachlJ komentáře u knih

☰ menu

Genesis Genesis Chris Carter

Tuto knihu jsem vyhlížela hned jak jsem zjistila že má vyjít. Upřímně jsem se jí nemohla dočkat.
Myslím si že je to jedna z jeho nejlepších knih i když oni jsou všechny skvělý.
Při přečtení první kapitoly jsem se chtěla jít zamknout protože jsem se poprvé opravdu bála. Jsem ráda že spisovatel nemotá do příběhu moc postav že se v tom čtenář v pohodě vyzná. Brutalita vražd a to celkové popsání a jak to nakonec do sebe zapadlo bylo skvělé.
Člověk by si řekl že když se mu líbí takováto brutalita v knihách že musí být asi trochu mešuge ale co, mě se opravdu další kniha líbila a myslím že moje babička bude taky spokojená.

23.03.2023 5 z 5


Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Musím říct že jsem ke knize byla skeptická, jelikož jsem viděla jako první film a ten mě opravdu dostal.
Musím ovšem říci že když jsem se do knihy začetla tak večer jsem dočítala poslední stránku. Kniha je opravdu psaná velmi poutavě.

06.05.2022


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Kniha jako celek se mi líbila. I když ze začátku mi nešlo se začíst a dostat se do děje jako do všech ostatních knih. Ale i tak je stále Carter jeden z nejlepších autorů za mě.

22.01.2021 4 z 5


Na kole přes Afriku Na kole přes Afriku Tadeáš Šíma

Napadá mě k této knize tolik, ale nenacházím k tomu ta správná slova. V jednu chvíli se smějete a o pár stránek dál máte slzy v očích když vzpomíná na svého dědu. Kniha je opravdu napsaná skvěle, ilustrace a popisky dodávají ještě lepší dojem z celé výpravy.
Tadeášovi musím vysmeknout poklonu za to že to opravdu dokázal.

04.09.2020 5 z 5


Kdo chytá v síti Kdo chytá v síti Marika Pecháčková

Dokument jsem zatím neviděla, ale přečetla jsem tuto knihu pomalu jedním dechem. kniha byla vážná, smutná, poučná ale vlastně i občas byla v některých rozhovorech vtipná.
Kniha se zaobírá tématem který je každodenně v životě dětí a jejich rodičů, takže tuhle knihu a i film by měl vidět a číst každý rodič.
Za mě děkuji autorům a aktérkám v dokumentu že se zhostili tak těžké práce a vůbec že si s tím dali práci, protože to teď může zachránit tolik dětských duší.

16.04.2020 5 z 5


Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Kniha mi byla nabídnuta v knihovně, takže jsem nevěděla do čeho jdu a musím říct že mě velmi mile překvapila. Četla se snadno a rychle a u některých částí mě kniha i pobavila.

16.04.2020 3 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Jako ano i ne. Kniha byla skvěle napsaná to neříkám, ale asi jsem čekala ještě o něco více brutálnější nebo větší spád. Pár prvních stránek prostě nebylo ono.

26.11.2019 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Od knihy jsem očekávala něco víc. Možná tím že první kniha Manželé odvedle se mi líbila a přečetla jsem jí hned. I tak jsem zvědavá na třetí knihu paní autorky. I když kniha pro mě nebyla až takovým hitem tak stojí za přečtení.

14.10.2019 3 z 5


Dívka na kusy Dívka na kusy Kathleen Glasgow

Že se mi tato kniha bude až takto líbit jsem opravdu nečekala. Po dlouhé době kniha do které jsem se začetla a za tři dny jsem měla dočteno.
Kniha měla zajímavý příběh o krutosti světa, lidí a celkově života. Myslím si že by si ho měla přečíst snad každá dívka od věku 15ti let, která si myslí že má těžký život.

14.10.2019 5 z 5


Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou Arnošt Lustig

Této knihy jsem se docela obávala a nejen tím že jí napsal tak veliký autor jako Arnošt Lustig, ale i tím že byla inspirovaná skutečností. Kniha ale předčila všechna má očekávání.

14.10.2019


Já, Simon Já, Simon Becky Albertalli

Nejprve jsem sice viděla film, takže pro mě kniha byla lehce jiná a mohu říct že některé části se mi více líbili v knize a některé ve filmu. Kniha má sice krásný konec ale víc se mi líbil asi konec ve filmu.
Na to že většinou tyto žánry moc nečtu, tak mě velmi zaujala.

16.07.2019 4 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Na každou jeho novou knihu se těším jako na ježíška :D ale tentokrát byla trochu jiná a hned od začátku sem se nemohla začíst jako u ostatních, ale postupem mě to vtáhlo do děje a nakonec jsem byla zase velmi spokojená a nakonec naštvaná takže já jen doufám že bude brzy další kniha a ne za půl roku nebo rok

21.01.2019 5 z 5


Druhý dech a Ďábel strážný Druhý dech a Ďábel strážný Philippe Pozzo di Borgo

Nejprve jsem viděla film a i když jsem očekávala něco jiného tak 4 hvězdičky. V knize jsem se občas ztrácela, ale i tak to bylo velice zajímavé vyprávění. Myslím si že to bylo především kvůli tomu že to bylo podle pravdy. Sama si nedokazu představit že by se mi to samotné nebo někomu blízkému stalo. Tento muž musí být opravdu velice statečný.

24.11.2017 4 z 5


Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Opět úžasně napínavá detektivka, která mě pohltila a dokud jsem nevěděla kdo a proč? tak jsem jí nechtěla dát pryč. Hlavně při konci kdy už víte vraha ale pořád chcete vědět to ostatní vlastně Proč? Za mě TOP

02.10.2017 5 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Knihu jsem přečetla hned. Velice dobře a rychle se četla. Nebyla nijak zdlouhavá, nudná a konec byl překvapivý.

02.08.2017 5 z 5


Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Kniha se četla velice dobře. Jelikož v tom bylo něco s čím se kdokoliv může setkat tak to má veliké plus. Příběh není nijak přeslazený a ani není nijak jasné jak to skončí. Nezapomenutelná cesta je kniha která se může přečíst i mnohokrát.

25.06.2017 5 z 5


Chladné ostří Chladné ostří Franziska Gehm

Knihu jsem ani nedočetla, jakou dobu jsem v půlce knihy a nechce se mi ji dočítat. Je divně psaná a ani příběh není nijak uchvacující. Jestli se ke knize ještě někdy dostanu abych věděla konec tak to je ve hvězdách.

25.06.2017 1 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Upřímně, nikdy nechci aby u jeho knih nastal konec. Jako vždy kniha měla v sobě tolik napětí kdy si říkáte "jak tohle udělá vždyť z toho se nedostane" a ono je najedou všechno jinak. A samozřejmě překvapivý konec, celkové rozuzlení a dopadení vraha. Prostě se kláním, od knihy jsem se jako vždy nemohla odtrhnout a proto jsem ji přečetla za dva dny. Za mě jasných 5 hvězd jako u všech co jsemm četla.

17.06.2017


Léto, kdy jsme se potkali Léto, kdy jsme se potkali Robin Constantine

Prostě taková normální oddechovka kdy víte jak to skončí

30.05.2017 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

čekala jsem od toho něco jiného, ale i tak to bylo dobré.

24.05.2017 4 z 5