moudivlacek
Po delší pauze opět setkání s tímhle vyšetřovacím týmem. No, tohle se rozhodně nečte dobře.
Nalezené ostatky malého chlapce odstartuje rozsáhlé vyšetření, které se odehrává částečně ve Švédsku a částečně v Rumunsku.
Organizovaný zločin ve své odporné surové realitě, místa, kde v srdcích stále vládne mráz.
Nikdy nepochopím, jak tohle někdo může udělat. A v klidu spát a žít. Bohužel tahle odpornost v různých podobách je nemoc současného světa. A i naším týmem to silně zatřese.
Tahle kniha mé překvapila, docela bych si to po menší úpravě dokázala představit jako film o tajných vojenských jednotkách.
Tohle je příběh temných složek, kdy můžete přemýšlet, kdy voják plní jen svůj rozkaz, a kdy začíná být nebezpečné monstrum.
A co když se mezi členy týmu dostane někdo, koho tam nechtějí?
Dostanou vůbec city jako láska zde vůbec šanci? No, rozhodně to nebude vůbec snadné.
Je to drsné, je to děsné. Přesto věřím, že takové jednotky existují, i když se o nich nemluví. A také věřím, že není tak těžké se do nich dostat, jako z nich vystoupit.
Určitě se podívám po další tvorbě autorky.
Tenhle díl byl ještě divočejší a drsnější než první díl. Rozhodně bych doporučila číst tuhle sérii popořadě, ať se o nic důležitého nepřipravíte, nebo nevíte něco dopředu, aby vás to pak bavilo.
Tentokrát jsou oběťmi ženy, u kterých je dětská říkanka. Každý den zmizí 1 žena. Ellie a její rodiče navíc řeší i své vlastní problémy. Přesto Ellie se znovu pouští po hlavě do vyšetřování. O to víc, když zmizí i její kolegyně.
Tentokrát je tu více zvratů v odhalování surového zla. Zase se tu setkáme i s agentem FBI Derrickem, novým šerifem Bryce, šéfem Ellie i rangerem Cordem. A ani zlo tu se svými zástupci neskrblí.
Někdo podlehne zlu a žije jím a jiný zas dokáže, že ani ta nejkrutější tělesná bolest nezlomí jeho čest a vůli zlu odolat. Že ani "nepříznivé" životní situace nezničí touhu pomoci hlavně těm druhým...
V originále jsou další díly a já jen mohu doufat, že brzy je někdo pro nás přeloží.
Tak jsem našla skvělou novou detektivní sérii od nové (pro mě) autorky.
Detektiv Ellie je vtažena do boje s časem po oznámení zmizení malé holčičky. Blíží se sněhová bouře a v horách na Appalačské stezce je to pro malé děvčátko velmi nebezpečné.
Pomáhá, kdo může. Na scénu vstupuje i agent FBI Derrick a ukazuje na podobný případ, tehdy zmizela jeho sestra. Rozhodl se zapojit.
Čas, frustrace hledajících, obviňování rodičů na stranu policie, Ellie prověřuje všechny okolo sebe, i ve vlastních řadách. A Ellie nebojuje jen s případem, ale i s něčím silně osobním.
Příběh, který chytne za srdce, kdy budete fandit pohřešované i policii, pokusíte se pátrat po únosci. Ellie rozhodně tu dostane pořádně naloženo. Je tu tolik lásky a zároveň nenávisti. Motiv sice není neznámý, ale je skvěle zpracovaný. Těším se na další díl.
Tohle rozhodně není čtení pro slabé nátury. Jako žena, jako manželka i jako matka jsem případ potrpěla.
Bohužel na světě jsou zrůdy a myslí si, že na ně nic neplatí. Netuším, zda je či není posmrtný život, ale každopádně plán nechat viníka za vše zaplatit a pomoct obětem najít věčný klid, se mi líbil.
Jako horor bych to neoznačila, ani jako psychothriller, spíše takové upoutání na zlo kolem nás.
Za mě plná spokojenost. Mám takovéhle detektivky ráda.
Leo dostává do rukou starý nevyřešený případ Šedé dívky, a někdo doufá, že si na něm vyláme zuby a ještě více si zničí kariéru.
Leo má možnost změnit svou situaci za "slepý postoj". Martin trpí nočními můrami, objeví se záhadná fotografka Wilde a zas v něm probouzí nejen chuť pracovat, ale i něco víc.
Šedá dívka - případ sahající do daleké minulosti, lidi, kteří se snaží udržet stůj co stůj tajemství, někdo, kdo i přes zlomenou duši se snaží napravit, co jen jde.
Lein otec Per je zde relativně v pozadí příběhu, no, jen to chce být stále ve střehu.
Konec knihy pro Martina a i Leo však znamená něco víc, znamená další díl, další příběh a já se na něj moc těším.
Znáte hru na "co kdyby, kdyby...."? Určitě ji mnozí z nás už hráli. A je to tak akorát cesta do pekel.
Josie stále truchlí po své babičce a má problémy se s tím vyrovnat. I ona si tuhle hru zahraje. Ale zároveň se velmi rychle musí zapojit do vyšetřování vraždy matky mrtvého dítěte, které s pár ostatními zemřelo při nehodě školního autobusu.
Tajemství stíhá tajemství a Josiin tým bude muset najít začátek toho všeho. Je to vůbec možné?
Tohle je silně emotivní příběh především pro rodiče a citlivé povahy.
Těším se na další díl.
Sice jsem si vždy říkala, že nemusím bandy potetovaných motorkářů, že nemusím tohle a tohle. Jenže život mě poučil: nesuď podle vzhledu, nesuď a nezavrhuj to, co neznáš a co jsi nezažila.
A tak se bez bití musím přiznat, že tuhle partu motorkářů a jejich rozrůstající rodinu jsem si zamilovala. A ba co víc, někdy v duchu toužím být její členkou.
Leo, který má sice svou rodinu rád, ale pořád nenašel to své "pravé místo" v životě. Jen si tak prostě užívá. A co to? Že by měl být otcem? Tak to teda ani náhodou!!! Jenže....pořád zpovzdálí hlídá matku svého dítěte Cassandru. Cass, na kterou nikdy od té jediné noci nezapomněl, na svou "Zápalku".
A pak se rozhodne přestat před sebou samým utíkat a dát jim dvěma, i tomu budoucímu životu, šanci. Ale někdo se rozhodl, že to nebude mít Leo tak jednoduché. Najednou jsou tu nešťastné nehody, vlastně nehody, není za tím něco víc, proč se to jemu i přátelům nezdá?
Příběh dvou navzájem "zachráněných" duší se mi moc líbil. Jsem ráda, že ještě je na světě láska a pravé přátelství. A hlavně se těším na díl s Emmettem.
Mně se to líbilo, sice nějaké výhrady by se našly, ale čert to vem.
Tentokrát mně začátek moc nebral, hlavně ta dějová linka s Martinem Hillem. Jenže.... mějte trpělivost jako já a budete odměněni.
Leo zase ovládá její otec Per, aby našla pravého vraha mrtvoly kousek od jeho Farmy. A Leo ví, že by se od otce měla držet dál, ale přeci jen je to její otec.
Martin zatím dostává šanci napsat knihu o jednom bohatém a vlivném a hlavně tajemném podnikateli. A navíc má šanci dostat se na místa, která ho lákala od dětství. Jenže místo má svoje silné tajemství....
Tým Leo už vystrkuje své drápky a začíná ukazovat, co v něm je. A Leo toho musí využít, jen její protivník šéf oddělení vražd se rozhodne zvítězit nejen nad Leo.
Takže - začátek trochu pomalý, ale když se vše začne komplikovat a prolínat, bavilo mě to víc. Hlavní motiv? Klidně bych tomu věřila, protože někteří z nás si myslí, že mohou vše a ještě chtějí, aby jim ostatní tleskali.
Jsem zvědavá na další díl.
Á, tak tohle se povedlo. Možná to pro někoho může vyznít tuctově, ale já miluji v takovýchto příbězích humor, romantiku spojenou s pidi detektivní zápletkou a hromadou komplikovaných rodinných vztahů.
Miluji ukázky protikladů.
Abby už má dost svého dosavadního života, sestra Sabrina se chystá užít si poslední měsíce před nástupem na VŠ, tak Abby vyrazí vstříc novému životu, nové práci, novému městu.
Má pracovat jako recepční na rodinném ranči. Těsně před cílem potká šerifa morouse Gideona.
Abby se rychle zapracuje a rodina ji přijme. Jenže je tu menší problém. Je to i domov a rodina Gideona. Oba dva jsou k sobě přitahováni, jenže.... Abby má drsnou minulost, přesto je to žena s krásnou čistou duší. Bohužel tací lidé jsou často zneužíváni pro svou dobrotu. Gideonova rodina je skvělá, ale šerif si zažil své. Málokdo má šanci poznat jeho pravé já.
Nic není jen růžové a nic není jen černé. Vedlejší postavy skvěle zapadají do příběhu. Rozhodně jsem se nenudila, správné hlášky, správní chlapi a ženy naoko jemné, zároveň však tvrdé. Někdy je čas počkat....a někdy je čas, čas žít, čas splnit si své sny, čas riskovat a získat víc než ztratit....
Moc se těším na další díl.
Anotaci neberte doslova. Není to tak přesně.
Vyšetřovatelka Leo začne vyšetřovat zmizení dvou mladých lidí - studenta architektury Malika a jeho přítelkyni z bohaté rodiny Smilly.
Jenže do vyšetřování se připojí vyšetřovatel Hensom, a brzy přebírá i samotný případ. Leo nesouhlasí s postupy a je "odsunuta" do oddělení "ztracených duší". A rozhodně se nechce vzdát případu a hodlá dokázat, že pravdu měla ona.
To netuší však, kam ji případ zavede a co vše objeví. Tentokrát hodně napovídá název knihy. Navíc zasáhne do případu i bývalý kamarád Leo z dětství nyní profesor architektury Martin.
Přítomnost se prolíná s minulostí Leo, Martina a záporáka. Ale vždy tak osvětlí něco v přítomnosti.
Trochu pomalejší rozjezd, ale pak se pořád něco děje. Prima detektivka, zas jsem se dozvěděla něco nového.
Konec slibuje zajímavý další díl, určitě si ho přečtu.
Jsem skalní fanoušek této spisovatelky, četla jsem od ní hodně knih a ještě je jich spousta přede mnou. Nikdy jsem nebyla zklamaná, a nejsem ani teď.
Detektivka s romancí - to mi vyhovuje a vždy se na to těším.
Policistka Sloan jede po služebním zátahu s parťákem Joelem domů. Cestou se zastaví na benzince, tam bohužel dojde k postřelení Sloan. Díky včasné pomoci Joela a později lékařů dostane Sloan novou šanci na život. Zatím musí bydlet u rodičů a zotavit se.
Sloan má před sebou mnoho těžkých chvil, ale je to tvrďák a jen tak se nedá. Krůček po krůčku....
V té době zmizí mladá žena. Beze stopy, bez jakéhokoli náznaku, co se skutečně stalo. Sloan to zaujme a pomaličku začne pátrat na vlastní pěst. A zjistí, že je zatím víc.
Do městečka se přestěhují bratři Nash a Teo, bývalý finanční a investiční manažer a právník, nyní noví řemeslníci.
A tak máme možnost sledovat pomalé uzdravování Sloan, vznikající lásky, ale také řádění dvou velmi nebezpečných lidí. Vůbec mi nevadilo, že jsou velmi brzy autorkou odhaleni, je to postupné odhalování dvou chorých mozků, kteří si něco umanuli a jdou si tvrdě za svým......
Na jednu stranu skvělá rodina, která se má ráda navzájem, a má ji rádo i okolí. Na druhou stranu ukázka toho, jak lze i vlastním dětem udělat ze života peklo na zemi.....
Hlavní kladní hrdinové jsem si oblíbila hned zpočátku, no, ti špatní.....škoda slov. A když se dívám na krásnou ořízku, napadlo mě, že mi připomíná záznam z EKG.....
Moc se těším na další příběhy autorky.
Celá série byla skvělá, ale tohle byl opravdový nářez! Velmi vydařený thriller!
Heck se svou šéfkou Gemmou začnou vyšetřovat velmi brutální vraždy. Stopy je zavedou do Heckova rodiště. Aby toho neměli málo, řàdí tu opravdový psychopat. Novináři ho nazvou Spalovač. Ten rád používá svou velmi účinnou a nezvyklou zbraň. Ale ani tohle nestačí. Protože se tu právě začala válka dvou gangů, nebo spíš mocného gangu a jeho odtrhnuté odnože.
Heck je dle kolegy z oddělení organizovaného zločinu neřízená střela.
Ale Heck má problém, brzy si totiž poštval proti sobě kdekoho a ti si to s ním chtějí vyřídit. Takže, kdo že je první....?
Velice akční, brutální, nic pro slabé žaludky a povahy. Ale pro fajnšmekry thrillerů? Rozhodně ano. Celou sérii a hlavně tento díl doporučuji.
Velmi vydařený psychothriller! A to jsem ani nečekala a jsem příjemně překvapená.
Laura se dozví, že její teta Hedda zemřela a ona po ní zdědila chatovou osadu. Když tam byla naposledy, stalo se tam velké neštěstí a ona má na něj na památku jizvy na těle i na duši.
Jede tam s cílem pohřbít tetu a zmizet pryč.
Jenže..... Pořád ji tu něco drží. Vlastně chce se dozvědět pravdu - o dávném neštěstí, o současných zločinech. Něco se jí nezdá na smrti tety. A najednou nechce to tu bezhlavě prodat a zmizet. Jenže někdo se rozhodne, že by Laura neměla do ničeho pátrat.
A tak se začnou dít události, které už nejdou zastavit.
Konec jsem tak trochu čekala, i když i já jsem zažila překvapení.
Minulost se prolíná s přítomností. A občas budete váhat a říkat si, komu tedy má Laura věřit......
U knihy se nudit nebudete, a já se těším na další díl série.
Pro mě skvělá detektivka. Měla vše, co od ní očekávám.
Dojde k brutální vraždě ženy a 2 malých dětí. Obviněn je tulák Karl, který byl u domu viděn sousedem. Nyní soudkyně Carey zavrhla u soudu projednávat jeho bývalý trestní rejstřík.
A za to následuje její přepadení. A vlastně teprve teď vše začíná.
Máme tu podezřelého Karla, detektiva Svena, který psychicky nezvládl obrazy na místě činu. Máme tu manžela Carey Davida a jeho tajné přátele.
A pak je tu truchlící dvojka - otec se synem.
A na scénu vstupuje sehraná dvojka detektivů - Sam Kovac a Nikki Lisková.
Napětí, odhalování, vyhrocené emoce, málo času na vše.
A plno účastníků bude muset zkoumat vše ze všech stran a zjistit, že svět rozhodně není černobílý. Závěr jsem trochu tušila, ale neuhodla vše.
Ráda se pustím do dalšího dílu.
Tohle téma jsem už četla, ale těšila jsem se na nové zpracování. Je to téma, kde lze postavy rozebírat pořádně do hloubky. Ale to jsem tady nenašla. Je to všechno takové povrchní přeskakování od jedné věci j druhé.
Chápu ženy násilníků a vrahů i okolí, které tvrdí, že to přece musely vědět. Kdo jim dal to právo? Žili s nimi? Znali je tak do hloubky?
Samozřejmě že se asi najdou výjimky, ale to všude a ve všem.
Takže za mě: téma věčně aktuální, citlivé a bolestné. Ale hlavní hrdinka si mě tentokrát moc nezískala. Přesto za čas zkusím další knihu autora.
Skvělý thriller, a jen tajně doufám, že to není poslední díl s Vanessou a dalšími hrdiny této série. Abyste vše rychleji chápali, je dobré číst sérii popořadě. Pak lépe pochopíte hlavní hrdiny.
Vanessa je nyní na oddělení vražd a Nicolas v Londýně a později zpět ve Stockholmu jako osobní strážce jednoho bohatého vlivného muže Johana.
Vanessa se svým týmem vyšetřuje nenadálou smrt muže, v němž je poznán agent v utajení. Také záhy je nalezena mrtvá žena, je to Nataša, a její smrt Vanessou silně otřese. Je stažena z případu, ale stejně pátrá po pravém vrahovi Nataši. Je přesvědčená, že vrah Nataši je dovede k vrahovi policisty.
A před námi se otvírá stále ožehavé a velmi aktuální téma současnosti - terorismus. Autor si tu na nic nehraje a podává velmi realisticky věčný boj s terorismem a také o jejich obětech, ať už plánovaných či zneužitých.
Příběh má spád, a opět se protnou cesty Vanessy i Nicolase, i když ne tolik jako v minulých případech. Každopádně pořád si ti dva pomáhají a snaží se odhalit pravdu dřív, než bude pozdě. Kdo tentokrát vyhraje? Teroristé či policie? A hlavně? Podaří se zachránit nevinné?
Tohle je tvrdé čtení, kde zlo nahrazuje další zlo, a kdy naopak ti, kterým nikdo moc nevěří a má je za slabochy, nabídnou pomocnou ruku a snaží se překonat vše zlé, byť i oni zažili své....
Moc bych si přála pokračování série.
Angela Marsons opět dokázala, že stále umí psát. Na její příběhy s Kim se vždy moc těším, a pak se zlobím, že jsem to tak rychle zhltla.
Kim s týmem vyšetřují vraždy, i když ta první dá zabrat i odborniku na smrt.
Stacey stále prožívá své osobní peklo. A to pak udělá vrásky plno jejím blízkým. A každý se s tím vyrovnává po svém. I Kim.
Téma, které je blízké většině, prostupuje celý příběh. Je to rychlé, záludné, a nenechte se nachytat vrahem.
A já budu doufat, že se brzy objeví další díl s Kim a jejím týmem.
Tahle autorka mě zatím nezklamala. Sice to není u mne její top, ale svůj účel kniha (především pobavit) splnila.
Když na sebe narazí mladá rozvedená smutná opuštěná Helen a mladší absolvent VŠ Jake, který se jí rychle dostane pod kůži, už tušíte, že o humorné scénky nebude nouze. Oba se účastní kurzu přežití v divočině. A hádejte, komu to jde lépe.
Jenže vše má svůj čas, i to největší " dřevo" umí překvapit, i ràdoby borci jsou jen svou maskou.
A i když vše není veselé, tak za mě je to prostě pobidka - žít, dokud to lze, a využít všeho, co život nabízí. Nikdy se totiž v životě neocitneme znovu ve stejné chvíli....
První kniha od autora a za mě velmi slušná detektivka, pro mě thriller určitě ne.
Upoutávka hodně napoví, 7 teenagerů na přespání v lese, vzbudí se jen 6. Nejmladší Autora se nikdy nenašla. Až nyní její ostatky.
A vyšetřovatel Jonah se svým týmem je rozhodnut konečně najít pravdu. Jenže zbytek party jakoby stále držel při sobě.
Střídání minulosti přítomností, "rozpad" party, nové důkazy a nové pravdy.
Pro mě se tyto příběhy těžko čtou, ale oceňuji velmi slušné vykreslení postav.
Určitě půjdu do dalšího dílu.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: