Moňule13 Moňule13 komentáře u knih

☰ menu

Poslední, kdo zůstal Poslední, kdo zůstal Riley Sager (p)

Pro mě v pořadí druhá kniha od autora a začínám ho řadit ke svým oblíbeným. Chvilkama jsem sice kvůli námětu strašidelného domu měla pocit, že čtu Darcy Coates, ale vůbec mi to nevadilo. Celým příběhem prostupuje lehce mrazivá atmosféra, prolínaly se zde kapitoly z minulosti a současnosti, které vyústily k překvapivému konci, který mě potěšil. Celou dobu jsem se bála, jak to skončí, ale nakonec jsem byla velice spokojená.

02.01.2022 4 z 5


Zlatá léta Zlatá léta Maria Nikolai

Druhý díl této rodinné ságy se mi líbil ještě o jednu hvězdičku víc než první. Osudy bratrů Karla a Antona, Judith a Victora a dalších, které známe už z předchozí knihy, pokračují, a samozřejmě přibyly i nové zajímavé postavy jako například Serafina, Elise a Lilou. Neni zde nouze ani o dramatické události. Navíc se mi moc líbilo, jak autorka vystihla atmosféru dvacátých let v Německu. Obálka je opět krásná a chválím i slovníček pojmů a seznam postav, které jsou v knize zmíněny a přibližují historické pozadí celé knihy.

01.01.2022 5 z 5


Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Protože jsem v devadesátkách vyrůstala, byla pro mě knížka skvělým návratem do dětství a puberty :) Jen mě trochu mrzí, že byl až moc velký prostor věnovaný vzpomínkám a příspěvkům různých českých osobností, které mě moc nebavily, a méně bylo fotek a příliš krátké texty týkající se přímo jednotlivých hesel.

03.01.2021 3 z 5


Maják na útesech Maják na útesech Marie Lamballe (p)

Dávám 3 hvězdičky pouze kvůli autorce a krásné obálce... Jinak mě příběh nebavil, rozčilovalo mě nesmyslné jednání a chování postav, a taky krkolomný a kostrbatý překlad. Tohle se bohužel moc nepovedlo.

03.01.2021 3 z 5


Letní děti Letní děti Dot Hutchison

Po dočtení celé série jsem spíše zklamaná. První díl byl bomba, ale další dva se mu ani zdaleka nevyrovnají. Do čtení jsem se chvilkama musela nutit a dost podivné mi přišly až moc přátelské vztahy agentů FBI s dívkami z jejich minulých případů. Ne že by to bylo vyloženě špatné čtení, ale celkově mi autorka moc nesedla.

03.12.2020 3 z 5


Domov pro Marťany Domov pro Marťany Martina Drijverová

Jedna z mých nejoblíbenějších dětských knížek. Při úklidu jsem ji našla a přečetla si ji znovu i teď v dospělosti a líbí se mi pořád :)

01.11.2020 5 z 5


Vítěz Vítěz Klára Janečková

Tahle knížka mi absolutně nesedla, jak stylem psaní, tak i chováním a jednáním hlavních postav. Hlavně Johanka mi neskutečně lezla na nervy svou naivitou a blbostí, tím, jak si všechno nechala líbit, a ani Tomáš a ostatní mi nepřipadali uvěřitelní. Stejně tak konec příběhu. Líbilo se mi akorát prostředí, kde se kniha odehrává.

05.01.2020 2 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Pro mě byla tato knížka docela zklamáním. Nebyl to ani tak thriller, jako spíš detektivka. Na zadním přebalu knihy se píše, že je jen pro odvážné, ale rozhodně už jsem četla mnohem děsivější knihy. Děj se vlekl a ke konci už jsem se dost nudila. Bavila mě hlavně postava Tilly Bradshawové.

14.11.2019 3 z 5


Láska není minulost Láska není minulost Jaroslava Hofmanová

Jednohubka na jeden večer, bohužel ne moc propracovaná. Chování hlavní postavy Simony mi většinu času přišlo nepochopitelné a ujeté, nebyla mi vůbec sympatická. To už byl lepší první díl než tohle podivné pokračování.

17.07.2019 2 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

Pořád jsem jsem čekala na to "něco", co že čtení této knihy udělá takovou bombu, jakou jsem na základě hodnocení očekávala, ale bohužel to nepřišlo. Ani postavy mi k srdci nijak nepřirostly. Možná už jsem na čtení YA stará, ale pro byla Legenda mírné zklamání. Další díly si ale asi ze zvědavosti přečtu.

11.04.2019 3 z 5


Volání minulosti Volání minulosti Barbara Wood

Pro mě bohužel zklamání. Barbaru Wood jinak čtu hrozně ráda, spoustu jejich knih jsem hodnotila 5 hvězdičkami, ale tady to lépe prostě nešlo... Hlavní hrdinka a vlastně i ostatní hrdinové mi byli nesympatičtí, jejich jednání nepochopitelné a místy až ujeté a celý příběh byl takový hloupý a nudný. Takže tuhle knížku už nikdy více.

26.02.2019 2 z 5


Mlhy Serengeti Mlhy Serengeti Leylah Attar

Nádherný dojemný příběh z exotického prostředí Afriky. Místy byl možná trochu přeslazený a až moc romantický, ale děj se mi trefil do nálady se vším všudy, tak můžu vřele doporučit dál :)

16.11.2018 5 z 5


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Včera večer rozečteno a dnes ráno dočteno. To byla jízda! Robert je knihu od knihy lepší, ale tento díl se mi zdál prozatím úplně ten nejlepší. Střídání kapitol z pohledu vyšetřovatelů a pachatelů mě držel v neustálém napětí a obracela jsem stránku za stránkou, abych honem věděla, co se bude dít dál. Už aby byl další díl. Tohle bylo prostě dokonalé :)

14.11.2018 5 z 5


To mi zaplatíš To mi zaplatíš Lisa Jackson

Lisa Jackson je jedna z mých nejoblíbenějších autorek, ale v téhle knize jsem bohužel postrádala ten mrazivý strach a napětí, které mám v jejích knížkách tak ráda. Četla jsem ji nezvykle dlouho, nějak jsem se příběhem nemohla prokousat. Za mě docela zklamání...

22.07.2018 3 z 5


Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Pavel Walek

Kniha je napsána srozumitelně a čtivě zároveň a díky ní jsem si ujasnila spoustu věcí z oblasti výživy a stravování. Oceňuji i recepty na konci knihy, i když ne všechny vyzkouším, ale některé určitě výběru.

18.02.2018 4 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Knihy od Gillian mám ráda, ale tahle podivná povídka mě vůbec neuchvátila. Měla dobrý potenciál, který ale autorka bohužel nevyužila. Naštěstí jsem Skvrnu měla přečtenou za necelou hodinu, tak toho času ani tolik nelituju.

06.02.2018 2 z 5


Bludná sdělení Bludná sdělení Sophie Hannah

Musím se přiznat, že ze začátku mě knížka dokázala udržet v napětí, byla jsem zvědavá, jak se děj rozjede, ale pak jsem začala přeskakovat stránky (hlavně teda Blundyho sloupky) a ztrácela jsem se v množství zbytečných informací. Nápad to asi mělo dobrý, ale zpracování bylo takové... splácané a nedotažené. Moc se mi tato knížka nelíbila, a to jsem měla od Sophie Hannah docela vysoká očekávání. Asi jsem si jako svou první knížku od ní nevybrala tu správnou :)

26.02.2016 2 z 5


Deník mého stínu Deník mého stínu Claire Kendal

Na tuto knížku jsem se hodně těšila, ale nakonec se z ní vyklubal takový průměr, který neurazi, ale ani nenadchne. Některé pasáže byly povedené a děsivé, ale jiné zase nudné, zdlouhavé a naprosto zbytečné, vůbec mě nebavil ten soudní proces, ten tam byl podle mě úplně navíc. Ani postavy nebyly nijak zvlášť sympatické, ale přesto jsem knihu přečetla za jeden den - zčásti proto, že jsem byla zvědavá, jaký autorka vymyslí závěr, a zčásti proto, abych už ji měla za sebou.

17.01.2016 3 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Šeptání mě bohužel dost zklamalo. Po spouště pochvalných recenzí jsem se na čtení dost těšila, ale nakonec jsem to ani nedočetla, jen proletěla očima. Příběh byl totálně ujetý, místy jsem nechápala, co se děje a proč se to děje, postavy taky nesympatické, takže za mě ne. Je ale pravda, že nejsem zrovna cílová skupina. Dvě hvězdičky dávám akorát za skvělou obálku a zelené písmo :-)

13.12.2015 2 z 5


Dva hroby Dva hroby Lincoln Child

Pro mě asi zatím nejslabší Pendergast, který je jinak mou srdcovou záležitostí. Tempo bylo pomalé, děj mě až tak moc neuchvátil, i když vyšlo na povrch několik šokujících skutečností. Pendergast v tomto díle není takový, jakého jsem si oblíbila, a to mě trochu rozčilovalo. Neobracela jsem zuřivě stránku za stránkou, abych se dozvěděla, co bude dál, jako v předchozích dílech, ale i tak mají určitě Dva hroby své místo v této sérii.

03.08.2015 3 z 5