Monšíl Monšíl komentáře u knih

☰ menu

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Až tolik mě knížka nezaujala, ale přesto hodnotím 4 hvězdami. Jednotlivé "varianty života" nebyly nijak citově poutavé a říkám si, jak by člověk mohl být úspěšný v tolika disciplínách... Ale pro kontrast a hlavní myšlenku příběhu asi nutné. Kniha se četla dobře a celková message knihy je zamyšlení hodná :)

12.07.2023 4 z 5


Coffee Shop Coffee Shop Karla Díaz

Jednoduchý milý příběh s ne zas tak převratným koncem. Na jeden až dva večery to bylo ale příjemné oživení:)

26.02.2023 4 z 5


Kdepak jsi, krásný světe Kdepak jsi, krásný světe Sally Rooney

Čtivě napsaná knížka, kdy oči plynou po řádcích a na ničem se nezaseknou. I přes pro mě trochu netradičně uspořádaný text, skoro bez odstavců a uvozovek k přímé řeči.
Avšak obsah řádků mě úplně nenadchl. Rozjímání nad problémy světa jsem chtěla rychle projít a jít dál v příběhu, i když některým myšlenkám jsem dala za pravdu. Nejvíc mě ale nebavila sebelítost a sebeobviňování v podstatě všech postav. Ano, většina to v sobě máme a je dobré si to připustit, ale tahle knížka toho byla až moc plná.

28.01.2023 3 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Knížka se četla skoro sama a v každé části neztrácela na zajímavosti, nahrává tomu i její délka. Mě osobně baví tyto rozvětvené příběhy a s tím jde ruku v ruce hlavní myšlenka, a to mnohovesmírnost. Více už ale nebudu prozrazovat. Knížka vede k zamyšlení nad našimi rozhodnutími, osudovostí a nadvládou nad svým životem.

09.02.2020 5 z 5


Kalvárie Kalvárie Petra Braunová

Láska a utrpení... Hlavní dvě témata, která dokáží být velmi úzce spjata, autorka popisuje bez respektu (v dobrém slova smyslu) a s odhodláním přiblížit celému světu

05.02.2020 4 z 5


Game Game Anders de la Motte

Ze začátku knihy mě příběh celkem bavil. Měl rychlý spád a celkově tématika byla alespoň pro mě neotřelá. Ale asi v polovině knížky jakoby přeplo, a najednou jsem se musela nutit vůbec začít číst. Nejspíš za to můžou akční pasáže, které děj stejně nikam neposunuly. Hodně zmiňované anglické fráze a spojení jsem spíš vnímala jako krok vedle. Působily na mě, jako by se autor snažil jen zalíbit mladším čtenářům a celkový dojem to spíš snižovalo. Celkově ale to nebyl úplně promrhaný čas, hlavně díky překvapivým zvratům, následující díly se však číst nechystám.

07.08.2019 3 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Na knížku jsem narazila v anglické podobě na dovolené a podle recenzí se na ni těšila. Ale očekávání asi nakonec převýšilo výsledek. Hlavní postava byl sice relativně nevšední, u některých situací se mi zvedly koutky v úsměvu, kdy byla Eleanor jak z jiného světa, ale přesto si sama sebou byla tak jistá:) Ale příběh byl táhlý a od začátku bylo zřejmé, že čekáme pouze na odhalení hrdinčiny minulosti. I přesto ale dávám knize 4*, protože zachycuje naději pro mnohé z nás. A to tu, že i když jsme v jakékoliv situaci s odlišnými příběhy, je tu pro nás vždy místo s lidmi, kteří nás pochopí.

07.02.2019 4 z 5


Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Nic náročného, velmi rychle se čte (i mně, která dokáže číst 100stránkovou knížku půl roku) a příběh je chytlavý v celé své délce. Se zapamatováním postav jsem vcelku neměla problém, u prvních kapitol jsem si sepsala "klíčová slova" k jednotlivým příběhům.:) Ale během knihy jsem si bez problémů děj vybavovala.
Ztotožňuju se s názorem LadyCarousel s tím, že v každé části knihy jsem byla poháněna ke čtení jiným příběhem a celkově se ke konci nepatrně propojily.
Jednoznačně DOPORUČUJI přečíst milovníkům thrillerů na Netflixu a podobných temně moderních snímků!:)

07.02.2019 5 z 5


Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Pokud tuto knížku budete číst jako první v řadě erotických románů, jsem si jistá, že si ji oblíbíte. Sama nejsem až tak sečtělá, abych mohla rozebírat literární díla, ale na amaterské doporučení snad stačím. Kniha je místy opravdu docela vtipná a erotická, ale četla jsem i peprnější :D.
Závěrem, oddychovka dobrá i když dost předvídatelná.

17.09.2018 4 z 5