monci6485 monci6485 komentáře u knih

☰ menu

Tichý - Kronika vraha Tichý - Kronika vraha Thomas Raab

Cesta vraha od kolébky po dospělost. Poetické dílo a přesto tak depresivní, fascinující. Spousta skvělých myšlenek o životě a smrti. Úryvky z bible jsem nečetla,to jediné mi v knize vadilo.

15.12.2020 4 z 5


Cos to udělal? Cos to udělal? Matthew Farrell

Nenáročné čtení. Jednoduchá kriminálka, u které není třeba přemýšlet. Vrah je opravdu hrozně nenápadný. :-D Kniha ničím nepřekvapí, ale i tak se mi líbila.

14.12.2020 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Škoda té omáčky okolo. Knize by prospělo pár stran ubrat. Třeba LGBT osvěta je v kriminálce úplně zbytečná. Stejně tak těhotenství, vyloženě trapné. Ale uznávám, že akce plodová voda byla k popukání. No a Joona vstane z mrtvých a ani neřeší papíry, majetek? Nevadí, i jako bezdomovec dokáže vyřešit případ. Jen za to bude muset zaplatit.

05.12.2020 4 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Jak někdo vstoupí do hry, už nemůže ven. Nemůže utéct, schovat se, vždycky si je najdou. TI DRUZÍ...

01.12.2020 5 z 5


Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

Nechci nic prozradit a proto nemůžu napsat, co mi v knize vadí. Souhlasím s komentářem od uživatelky Metla.

26.11.2020 4 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Tahle kniha si zaslouží 5 ☆, ale stejně tak by si zasloužila odpad. :-D Je to podraz na čtenáře. Pěkné rodinné drama, hltám stránky a čekám, jak se příběh vyvine. A pak......... se málem počůrám smíchy.
Je to jiné než běžný thriller, určitě stojí za přečtení.

25.11.2020 5 z 5


Její život v očích panenky Její život v očích panenky Ingrid Desjours

Slušné psycho. Příběh je trochu předvídatelný, hlavně pro ty, co čtou tenhle žánr. Kapitoly o Barbaře jsou mnohem lepší, Marc je taková nudnější vsuvka. Ale dohromady to funguje skvěle. Kdo má rád brutalitu a šílenství, určitě doporučuji.

23.11.2020 5 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Do dnešní doby je to skvělé čtení. Protože takových psychopatů bude za chvíli hodně, jen teda nebudou tak geniální. :D Chudák Robert, tohle si fakt nezasloužil. Snad bude mít v dalším díle trochu štěstí.

20.11.2020 5 z 5


Karanténa Karanténa Václav Klaus

Řekla bych, že kniha je hodně mírná. Ale to bude tím, že je vydaná v dubnu, po krátké době epidemie. Proto se těším na další dílo.
"Aniž si to uvědomujeme, spolu s koronavirem jsme si z Číny dovezli i infekci tzv. sociálního scoringu, která umožňuje digitálně kontrolovat chování občanů, a tudíž je fakticky podřídit moci státu. V případě Číny tyto metody odsuzujeme, ale právě teď je u nás akceptujeme?"

14.11.2020 5 z 5


Vítr z hor Vítr z hor Andy Wildwood

Nejsem čtenář fantasy žánru, takže nemůžu srovnávat. Hodnotím slabší 4.
Autor umí skvěle popsat násilí a to mě v knize nejvíc bavilo. A že je ho tam opravdu hodně. Utrpení otroků, krutost vládců a boj o život.
Co se mi ale nelíbilo je nesmrtelnost hlavního hrdiny (to je i jiných knihách) a erotika. Ani jazyk by nemusel být tak spisovný a strojený.
Děkuji autorovi za knihu a přeji hodně štěstí v dalším psaní.

09.11.2020 4 z 5


Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Jak už v komentářích zaznělo, není to thriller. Od Paris je to nejslabší kousek. Liv mi vadila od začátku do konce, více mi sedlo vyprávění Adama. Konec dopadl podle očekávání, ale žádné WOW se nekoná.

05.11.2020 3 z 5


Kůže Kůže Mo Hayder

Trochu jsem váhala s hodnocením, je to zatím nejslabší díl. Hrozně mě vytáčelo chování "Blechy". Naprosto nelogické a primitivní. Budu zlá, ale zavřela bych je všechny. Jack se zachoval taky jako hňup a vrah v knize skoro není.
Na druhou stranu je kniha čtivá a nenudila mě. Takže hodnotím 3-4*

03.11.2020 4 z 5


Rusko sužuje pandemie Rusko sužuje pandemie Jana Vagnerová

Před rokem bych po takové knize nesáhla a určitě by mě nebavila.
Postavy v knize nejsou zrovna sympatické. Často jsem nesouhlasila s jejich jednáním, například u cisterny. No ale nikdo neví, jak by se v takové situaci zachoval, každému jde jen o přežití. A třeba nás to jednou čeká taky..

23.10.2020 5 z 5


Heroinové deníky: Jeden rok v životě rockové hvězdy Heroinové deníky: Jeden rok v životě rockové hvězdy Nikki Sixx (p)

Parádní kniha. Jak obsahem, tak zpracováním. Jen to červené písmo na černém pozadí dá teda zabrat. Nikki je důkaz, že z totálního magora a fetky se může stát celkem normální člověk.

16.10.2020 5 z 5


Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

Kdyby to takhle opravdu fungovalo, tak většina žen budou šťastné vdovy. :-D

12.10.2020 3 z 5


Mötley Crüe Mötley Crüe Neil Strauss

Tak to byl nářez. Neuvěřitelné, co tahle banda dokázala. Kniha není jen o jejich zvrácenosti, ale taky lidskosti. Ze začátku jsem ty kluky nesnášela, ale s každou další stránkou jsem je víc a víc litovala. Nejhorší je, že jejich životy neničily drogy a chlast, ale vychcané manželky..

11.10.2020 5 z 5


Průvodce lidským myšlením a chováním Průvodce lidským myšlením a chováním Jiří Plamínek

Možná jako učebnice k psychologii by to nebylo špatné. Je to takový slovník cizích slov. Kniha mi opravdu neporadila, jak efektivněji myslet i pracovat, jak lépe porozumět svému myšlení i světu.....

11.10.2020 1 z 5


Temnota na okraji města Temnota na okraji města Adam Christopher

Jsem velký fanda seriálu a Hoppera mám ráda. Kniha se čte skvěle, ale zas tak moc se toho čtenář nedozví. No aspoň zpříjemní čekání na další sérii.

05.10.2020 4 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

A co se za ty roky změnilo? Nic. Prasata stále u koryta, ovce stále poslušné. A jako bonus náhubky, zákaz zpěvu, zavírání podniků a škol...... Kdepak totalita, ale realita.

01.10.2020 5 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Sladký příběh, který doprovází vůně skořice. Už jen čtením téhle knihy se dá pár kilo přibrat. :-D Život po nehodě se mi líbil víc. Asi proto, že si ho Hannah musela trochu vybojovat.
No nic, jdu hledat recept na rolky..

25.09.2020 5 z 5