Monča Máňa Monča Máňa komentáře u knih

☰ menu

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Skvostna kniha, u ktere musite cist mezi radky. S Annou jsem nesympatizovala ani ji neodsuzovala, brala jsem ji takovou jaka je, ale tak nejak vnitrne (i prestoze od zacatku bylo jasne jak vse skonci) jsem doufala po jejim uzdraveni a stastnem konci (ale to si ani hlavni postava neprala). Jeji styl zivota je diametralne odlisny,ale ja ji chtela videt ve spolecensky prijatelnejsi roli. :( Kniha mi dala jedno velke plus a tim je, ze jsem si zacala vsimat stromu a rostlin kolem sebe. Roman neni podobny Zitkovskym bohynim,presto jsem na ne porad podvedome myslela. :)

24.06.2016 5 z 5


Výš než v sedmém nebi Výš než v sedmém nebi Griet Op de Beeck

Román Výš než v sedmém nebi je sondou do rodinných vazeb, minulosti a pocitů jednotlivých věkově rozdílných postav. Próza o štěstí i neštěstí, o bojí za lepší zítřek. S každou z 5 postav se čtenář dokáže ztotožnit a fandit jí. Od začátku se nad románem vznáší tragický/zlomový konec. Kniha je ideálním čtením především pro milovníky hlubokých psychologických výpovědí. Mě osobně připomínala knihy Petry Soukupové.

14.06.2016 4 z 5


Z lásky k vám Z lásky k vám Amanda Prowse

Nejsem typ na takovyto druh knih, ale tato kniha byla naprosta bomba. Od prvniho slova me vtahla tak, ze jsem za hrdinku citila bolest a neustale jsem s ni doufala v lepsi budoucnost. Cele cteni jsem mela pocit, ze je postava opravdu realna a ja ctu zpoved zeny, ktera zije a toto je jeji pribeh.

29.05.2016 5 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Z knihy jsem zklamana. Nejlepsi casti knihy bylo vypraveni babicky. Milostne vypraveni Sagy bylo zbytecne, umele to natahovalo knihu a kazilo mi to dojem z vypraveni babicky i jejiho pribehu o upirovi, ktery mi pripadal skvely. Kniha byla dobrym cteni do autobusus, ale rozhodne si na ni za par mesicu nevzpomenu.

23.10.2015 3 z 5


Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Kniha mě bavila, ale nebyl to příběh, který by strhl. Nejzajimavější byla první polovina, konec už byl moc předvídatelný, o sladkém happy endu nemluvě. Ale rozhodně pohodová kniha stylu "nenadchne, neurazí".

30.09.2015 2 z 5