MonaLisa42 MonaLisa42 komentáře u knih

☰ menu

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Toto je moje první kniha od této autorky. Nejedná se o lehké čtení. Ale rozhodně stojí za to.
Příběh je o obyčejné čtyřčlenné rodině, která si prochází těžkým obdobím. Jednotlivé situace tu vidíme z pohledu všech členů rodiny, některé jsou mi až nezvykle blízké, autorka je skvěle vykreslila, až zněly naprosto skutečně.
Čtenář je donucen se nad příběhem zamyslet. Je zde ukázáno, že každý člověk vnímá svůj problém jako ten nejhorší a nejdůležitější. Zaujalo mě, jak si děti neuvědomují své činy (šikana, anorexie,...).
Ze začátku jsem měla problém se začíst, což se po chvíli úplně změnilo. V knize nezvykle chybí uvozovky. Mrzí mě, že konec nastal moc rychle, mnoho věcí a problémů zůstalo nevyřešených.
Kniha mě naprosto příjemně překvapila. Je úplně jiná, než na které jsem zvyklá. Moc děkuji!!!

15.08.2023 4 z 5


Země věčného léta Země věčného léta Lee Carroll

Toto je velké zklamání.
Už k minulému dílu jsem měla malé výhrady, ale toto je daleko horší. Děj je nezáživný a zdlouhavý, téměř nic se tu neděje. Kapitoly o Willově minulosti mi přišly zbytečné. Některé pasáže se opakovaly. Čekala jsem víc kouzel a kouzelných bytostí, chyběli mi postavy z minulé knihy. Téma cestování časem mě moc nebere, je škoda, že příběh nevedl jiným směrem. Konec mě nemile překvapil, skončil obrovským časovým paradoxem. Netušila jsem, že je ještě pokračování. Přijde mi, že nic v knize není dotaženo do konce, v příběhu jsou velké mezery.
Prostě je to celé špatně!!!

11.08.2023 1 z 5


Černá labuť vzlétá Černá labuť vzlétá Lee Carroll

Kniha a její příběh mě velmi zaujaly a získaly si mou pozornost.
Nápad je to přímo úžasný, ráda bych si o tom přečetla víc. V knize se otevřel úplně nový svět, s mnoha zajímavými postavami, některé nejsou vymyšlené a jsou z naší historie i přítomnosti (což je super). Bohužel vše plynulo hrozně rychle. Z hlavní 'lidské' hrdinky se z ničeho nic stává 'superhrdinka', která dokáže všechno. Láska se také objeví okamžitě a z ničeho. Postavy rychle mění své vlastnosti. Na mě je příběh prostě moc uspěchaný.
Ale i přesto se moc těším na další díl. Děkuji!!!

06.08.2023 4 z 5


Anglický hrdina Anglický hrdina Suzanne Enoch

Moc pěkná kniha, která předčila předešlé díly.
Na příběh Roberta jsem se nemohla dočkat. Tato postava v sobě skrývá mnoho tajemství. Děj byl napínavý, tajemný, romantický a zábavný. Opět v knize nechyběly postavy z předešlých knih. Moc děkuji!!!

26.07.2023 5 z 5


Londýnský prostopášník Londýnský prostopášník Suzanne Enoch

Při čtení jsem se bavila, příběh mě zaujal. Mám ráda děti a v této knize nechyběly. Scény ve sklepě byly úžasné. Kniha pěkně plynula. Objevují se tu postavy z minulých knih. Konec byl romanticky šílený a neuvěřitelný. Mrzí mě, že všechno se nakonec vyřešilo až příliš rychle a snadno.
Nevím, na jak dlouho mi tato kniha utkví v paměti - spíše jen na chvíli, ale jejího přečtení nelituji. Děkuji!!!

24.07.2023 4 z 5


Šťastně až do smrti Šťastně až do smrti Julia Quinn

Když jsem zjistila, že tato kniha vyšla, okamžitě jsem si ji chtěla přečíst, protože Bridgertonovi zbožňuju.
Bohužel se jedná o zklamání. Kniha byla celkem o ničem. Připomněla mi příběhy jednotlivých postav, což bylo super. Ale nevím jestli bylo nutné o epilozích vydat vlastní knihu.
Ale i přesto čtení a vzpomínání nebylo špatné. Děkuji!!!

21.07.2023 2 z 5


Skandál Skandál Suzanne Enoch

Pěkná kniha, která nezklamala.
Celá třídílná série byla příjemně oddychová, průměrná a předvídatelná. Příběh krásně plynul. Líbí se mi, že se alespoň na chvíli setkáváme s hrdiny z předešlých knih. Příběh mě bavil a pokračoval v nastavené laťce předchozích dílů. Děkuji!!!
PS: Pád do vody byl naprosto boží.

19.07.2023 4 z 5


Půlnoční setkání Půlnoční setkání Suzanne Enoch

Stejně jako v předchozím díle se jedná o čtivý historický román.
Postavy i příběh mě bavily. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Nejedná se o knihu, která by v čtenáři zanechala hluboký odkaz, ale o nenáročnou četbu, díky které lze lehce utéct do říše fantazie. Přijde mi, že knize naprosto chybí závěr. Příběh byl lehce předvídatelný, ale občas i napínavý a ničím se neliší od knih podobného žánru. Děkuji!!
PS: Papoušek mě skutečně pobavil a rozesmál.

18.07.2023 4 z 5


Lekce lásky Lekce lásky Suzanne Enoch

Nejedná se o špatnou knihu, ale čekala jsem od ní trochu víc.
Jedná se o klasický historický romantický příběh. Hlavní pár se do sebe zamilovává a postupně likviduje všechny překážky, aby mohli být spolu. Oba jsou velmi tvrdohlaví. Nechápu, jak se arogantní hejsek, může až natolik změnit - možná to bylo už příliš.
Kniha je rozhodně napsaná čtivě, příběh je nenáročný, zábavný a nakonec můžu říci, že jsem s knihou strávila příjemný čas. Děkuji!!!

17.07.2023 3 z 5


Dědic na obzoru Dědic na obzoru Suzanne Enoch

Dosti povedená kniha.
Tato kniha mě zlákala svou obálkou i popisem. Rozhodně mě nezklamala. Zaujalo mě, že není o romantice a o vztahu mezi hlavním párem, jak to v takových románech bývá. Nejdůležitější dějovou linkou jsou děti a jejich kousky, které si získají snad každého čtenáře. Při čtení jsem se velmi bavila. Musím však zmínit, že konec byl naprosto předvídatelný.
S knihou jsem strávila příjemné chvíle. Děkuji!!!

14.07.2023 4 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Poslechnuto jako AUDIOKNIHA na YouTube.
Na tuto audioknihu jsem narazila náhodou. Jana Stryková ji naprosto úžasně namluvila. Osobně bych si tuto knihu nevybrala ke čtení, ale audiokniha mě naprosto vtáhla do sebe a nedalo se přestat poslouchat. Děj byl velice napínavý. Kniha má v sobě hororové prvky a je trochu psycho. Děkuji!!!

11.07.2023 4 z 5


Kumánská princezna Kumánská princezna Jana Pronská

Není to špatná ani dobrá kniha.
Je to běžná romantická kniha. Součástí příběhu jsou Kumáni, o kterých jsem do nynějška vůbec nic nevěděla a neznala je. Děkuji!!!

23.06.2023 4 z 5


Slib Slib Sharon J. Bolton

Jedná se o jedinečnou a skvěle napsanou knihu, kterou jsem měla už dlouho vyhlídnutou.
Charaktery jednotlivých postav jsou úžasně popsány, jsou uvěřitelné, každý je jiný a stále očekávám, co dalšího se o nich dozvím a jak se dále zachovají. Megan si se všemi neuvěřitelně psychicky prohrála. Kniha byla napínavá a záhadná, konec je plný zvratů.
Naprosto jsem se při čtení nenudila. Jedna z nejlepších knih poslední doby. Moc děkuji!!!

23.06.2023 5 z 5


Ořechy na cukroví Ořechy na cukroví Michaela Kalivodová

Zcela jedinečná kniha. Velmi nezvyklé a kraťoučké kapitoly.
Ze začátku jsem se neuvěřitelně bavila, postupem kniha začala být vážnější až nakonec vážná a smutná. S postavami jsem byla nezvyklé seznámena, ale bavilo mě luštit, kdo je kdo.
Příběh byl natolik autentický, že jsem čekala daleko starší autorku a nemůžu uvěřit jejímu mladému věku.
Kniha nebyla vůbec špatná, ale nejsem čtenář, který by si ji přečetl znovu a mohl více ocenit. Děkuji!!!

02.06.2023 3 z 5


Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Toto je moje první kniha od této autorky. Musím přiznat, že jsem od ní čekala daleko víc.
Častokrát jsem se ztrácela v ději i v postavách. Kniha není pouze o hodinářově dceři, ale je i o mnoha dalších lidech. Děj je občas nudný a zdlouhavý. Mrzí mě, že se nedozvíme úplný konec, v knize zůstalo mnoho nedokončených momentů (např. Jak to nakonec dopadlo s Elodie? Našel obraz někdy veřejné uznání? Proč se Lili neozvala, když jí hladali?...a mnoho dalších otázek).
Kladně můžu hodnotit občasnou napínavost příběhu a zamyšlení se nad prostorem a časem. Děkuji!!!

09.05.2023 3 z 5


Papírový dům: Profesorův deník Papírový dům: Profesorův deník Ivan Tapia

Tato kniha splnila mé očekávání, možná i předčila.
Děj je velmi jednoduchý a srozumitelný, rozhodně však není předvídatelný. Hádanky byly nápadité, každá byla jedinečná a prostě mě bavily.
S přítelem jsme nad knihou strávili několik pěkných večerů, při kterých jsme si přečetli vždy jen jednu kapitolu a moc se těšili na další. Moc děkuji!!!

07.03.2023 4 z 5


Sen, který se naplnil Sen, který se naplnil Luca Di Fulvio

Toto je moje první kniha od Fulvia, stoprocentně nebude poslední.
Nevěděla jsem, co od ní očekávat. Rozhodně ale nezklamala. Četla se jedním dechem. Bylo v ní však mnoho násilí a příběh byl často neuvěřitelný. Autor umí psát o věcech, které bývaly v minulosti a celkem i dnes velké tabu. Musím pochválit napínavost a skvělé psaní, které ani na minutku nenudí. Dokonce mě několikrát i pobavila: představení se "Ahoj já jsem velký vůl." bylo prostě dokonalé. Hlavní hrdinové a jejich společníci byli skvělí, propletení jejich příběhů se povedlo.
Těším se na další pohádku pro dospělé. Moc děkuji!!!

26.01.2023 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

V minulém díle jsem se tolikrát nasmála, ale teď se mi chce brečet.
Knihu jsem přečetla jedním dechem a toužila jsem zjistit, jak to nakonec celé skončí. Nelituji času stráveného při čtení, ale je mi smutno toho, jak se děj vyvíjel a kolik hrdinů muselo zemřít. Děj byl nevyzpytatelný, což mě těší.
Rozhodně se ráda podívám na filmové zpracování. Děkuji!!!

22.06.2022 3 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Toto je naprosto úžasná kniha.
Moc se mi líbila už v pubertě a nyní jsem se k ní vrátila a stále stojí za to. Je plná napětí a akce, lásky i zoufalství, přátelství i krutosti. Postavy si mě získaly a příběh byl strhující. Katniss je zajímavá postava, která se určitě bude ještě nadále vyvíjet. Peeta mi na konci bylo moc líto, ale doufám, že se jejich vztah napraví.
Těším se na další díl. Moc děkuji!!!

21.06.2022 5 z 5


Městečko Virgin River Městečko Virgin River Robyn Carr

Celkem pěkná kniha, díky které jsem strávila dva příjemné dny.
Příběh mě rozhodně nezklamal. Hlavní postavy mě moc zaujaly a celkem i okouzlily, vedlejších postav bylo hodně a trochu se v nich ztrácím. Jediné, co mě při čtení občas rozptylovalo, je časté střídání ich a er formy a jednotlivých vypravěčů.
Až z komentářů se dozvídám, že existuje i zfilmovaná verze, ráda se na ní podívám. Moc děkuji!!!

11.05.2022 4 z 5