Mišutamyš Mišutamyš komentáře u knih

☰ menu

Slzotvůrce Slzotvůrce Erin Doom

Tahle kniha je prostě nádherná.
Je plná lásky i bolesti, je něžná i krutá a stojí za každou vteřinu času, kterou jsem s ní strávila.
Není to tuctový román pro mladé, spíš právě naopak. Ve dvaceti letech bych tuto knihu sice nejspíš zhltla úplně stejně jako nyní, ale po přečtení bych o ní jistě nepřemýšlela tolik, jako teď.
Vím, že se k Slzotvůrci budu vracet, že je to perla v mé knihovně a tiše si přejí, aby autorka napsala další takové skvělé příběhy.

15.04.2024 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Tak, jak mě ve filmu rozčiloval Hardin, tak mě v knížce rozčilovala Tessa. Nebo možná i víc. Lezla mi na nervy, pořád jenom brečela a chovala se jako čtyřicetiletá stará panna. Tedy alespoň ze začátku. Někdy v polovině knihy se to zlepšilo, ale stejně jsem z těch dvou kvetla... Celou knížku to bylo nahoru dolů, chvíli by za sebe dali život a chvíli se hádali do krve, aby si v zápětí zase skončili v náručí, aby se opět mohli vzájemně zničit...prostě klasickej toxickej vztah jako vyšitej. Úplně mě bolelo to číst, to si přece žádná holka, co jí funguje pud sebezáchovy, nenechá líbit... No ještě proti tomu zlatej film...

07.04.2024 3 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

(SPOILER) Tady se budu muset trošku rozepsat.
Hodnotit tuto knihu nejde úplně jednoznačně.
Začátek pro mne byla vážně hořká pilulka. Nemám ráda ufňukané hrdinky a Sage fňukala vážně hodně. Jako jo, měla důvod, ale číst to přes dvě stě stran je prostě víc než moc. Nerada odkládám nedočtené knihy, takže jsem prostě přeskakovala. Klidně i deset dvacet stran, pak jsem zase chvilku četla. A takto to bylo po celých 220 dlouhých stran.
Až někde lehce po 220. stránce se KONEČNĚ něco stane.
Pak už se děj dá aspoň trochu do pohybu a dá se vydržet tolik nepřeskakovat.
Co se mi líbí je čtivost knížky, protože autorka psát umí. Postavy jsou mi sympatické, především Luca a April. Hlavní hrdinka by byla i fajn, ale... Vadí mi na ní několik věcí - přestože Lucovi i April věří, za celou dobu není schopná jim říct, co ji potkalo a tolik poznamenalo, což je v tomto příběhu naprosto nelogické. Druhý díl si přečtu, jistě bude stejně čtivý jako první, ale asi by ničemu nevadilo zde 150-200 stran osekat a spojit obě knihy do jedné.

24.03.2024 3 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Chvilku mi trvalo se začíst, ale stálo za to, prokousat se začátkem. Tohle byl úplně jiný příběh, než všechny ostatní a moc se mi líbil.
Postavy byly zajímavé, originální a tak neotřelé, že mě až mrzí, že kniha nebyla delší, více rozepsaná, aby mohla jít trochu více do hloubky.
Ráda se ale i tak k této knize vrátím, místy jsem se docela nasmála, chvílemi jsem byla dojatá.

23.03.2024 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Kniha je jako vždy velmi čtivá, krátké kapitoly mají spád a vždycky končí tak, že vás donutí číst dál a dál. Hunter i Garcia jsou stále skvělí sympaťáci. Autorovi opět v podstatě není co vytknout. Brutalita, kterou však autor popisuje je neskutečná.
Poprvé hodnotím bez počtu hvězdiček, hodně si rozmyslím, jestli mi další Carterovy knihy mají (kromě větší a větší brutality) ještě co nabídnout.

11.03.2024


Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Naprosto strhující čtení.
Knížku jsem četla jedním dechem. I když jsem věděla, kdo je Marek Dvořák a o čem kniha bude, tak mě tohle čtení posadilo na zadek.
Všichni by si tuhle knihu měli povinně přečíst, protože každému má co nabídnout.
Já dávám 100%

28.01.2024 5 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Když to shrnu jako celek, tak to špatné nebylo. Příběh má hodně napínavých míst, která to vlastně zahraňují. Místy mi však knížka přišla taková trochu naivní, což mě u tohoto autora překvapilo. Série s Erikou, i série s Kate, jsou jiný kalibr. U této knihy jsem měla trochu pocit jakési nehotovosti, nedodělanosti, či jak to nazvat. Za mě tak 70%, u Bryndzy jsem zvyklá na trochu víc.

26.12.2023 3 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Pan Štoček umí krásně a zajímavě vyprávět a Lucčiny otázky mě tak spíše rušily ve čtení, doplňující otázky by tak měly být pokládány raději až na konci kapitoly. Další věc, která mi trochu vadila byla ta, že všechny příběhy z knihy, jsem již znala z podcastů. Škoda, že fotografie na konci knihy nesouvisjí nijak s vyprávěnými příběhy. Jinak se ale knížka čte pekně a druhý díl si také ráda přečtu.
U pana Štočka je strašně moc znát, že svojí práci skutečně rozuměl, dělal ji rád a že na výsledku mu skutečně záleželo.

16.10.2023 4 z 5


Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

Přestože film znám jako svoje boty, u čtení jsem si napětím div neokusovala nehty. Knížku jsem četla poprvé a byl to mazec. Těžko se mi hodnotí, jestli je lepší knížka, nebo film, protože jsem zaujatá. Film miluji od prvního zhlédnutí před snad více než dvaceti lety a od té doby jsem ho viděla ixkrát a je skvělý. Knížka je neuvěřitelná. Je to smršť akce, obrovský spád vám nedá vydechnout. Jen těžko se dá odtrhnout, jak moc chcete číst dál a dál. Moc se mi líbí i ta dvojí dějová linka, která se v průběhu spojí a všechno začne postupně krásně zapadat. Autor všechno promyslel do nejmenšího detailu.

24.07.2023 5 z 5


Beze stopy Beze stopy Lisa Gray

Tohle se opravdu povedlo. Kniha mě moc bavila a sympatická hlavní hrdinka mě zaujala. Nejsou zde potoky krve, ani žádný vyšinutý psychopat vraždící jako na běžím páse, přesto jsem se vůbec nenudila. Sedělo mi tempo příběhu i styl, kterým je napsaný. A protože vím, že se k této knize budu ráda vracet, rovnou jsem si objednala druhý díl a autorku zařadila k oblíbeným.

19.07.2023 4 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Prvních asi 50 stran jsem se nemohla začíst a i jsem si říkala, že s touhle knížkou jsem sáhla vedle. Příběh začíná úplně nemožně, hloupější repliky jsem v žádné knížce snad nenašla.
Po zdolání uhozeného úvodu se ale vyklubal příběh, který byl úplně báječný. Jiskření mezi Aaronem a Catalinou div že nezapálilo stránky a chemie mezi nimi byla velmi přesvědčivě vykreslená. Autorka v příběhu nikam nespěchala a je to dobře. Najde se pár pikantnějších scén, ale žádné prvoplánové porno, spíš totální romantika.

16.07.2023 4 z 5


Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

To bylo tak moc pěkný!
Příběh se hrozně dobře četl a děj odsýpal. Žádná záplava postav, ve kterých se ztrácíte, kdepak. Všechno krásně přehledné.
U Klevisové mám ráda, že vyšetřování plyne tak nějak poklidně, její popisy míst, kde se děj odehrává, na mne pokaždé přímo dýchnou tu jedinečnou atmosféru, kterou umí jen ona.
Za mě zase skvěle a jdu znovu číst předchozí díly. :-)

21.06.2023 5 z 5


Stigma Stigma Karin Slaughter

Právě už asi podesáté čtu tuhle knihu a nepřestávám žasnout nad genialitou autorky.
Od chvíle, co vyšla Zběsilost, první ze série, jsem přečetla od téhle ženské všechno, co napsala. A víte co? Všechno bylo skvělé.
Za cca dvacet let, co u nás její knihy vycházejí opravdu nemám co vytknout.
Joo, vlastně možná jedinou věc - mohla by psát rychleji. :-)

27.05.2023 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Bryndza je zárukou dobrého čtení, opět se mi to potvrdilo. Jako vždy moc pěkný, velmi dobře vystavěný příběh, co má hlavu a patu. I když se dá vytušit, kam děj směřuje, ničemu to nevadí, možná právě naopak. Knížka se četla sama, děj odsýpal a já se ani chvilku nenudila.

16.05.2023 4 z 5


Námořní bouře Námořní bouře Andrew Mayne

(SPOILER) Ačkoliv jsem Andrew Maynea objevila v podstatě celkem nedávno, řadím jej vysoko mezi své oblíbené autory.
Námořní bouře je opět nabitá akcí, stále se něco děje a děj má obrovský spád. Pro krátké kapitoly se kniha čte skvěle a Andrew píše tak poutavě, že se nejde odtrhnout.
No a ta třešnička na dortu - Sloan, Theo a Jessica v jedné knížce no to je jednoduše boží.

14.05.2023 4 z 5


Pověst potížistky Pověst potížistky Elle Kennedy

Mě ten příběh bad girl a bad boye moc neseděl. Gen i Evan mi připadali umělí, napsaní na sílu. Nepřišli mi něčím extra špatní, jak se nám autorka snaží vnutit. Který teenager občas v něčem neujde, že... V minulosti se chovali úměrně svému věku, nenašla jsem v příběhu skoro nic, proč by měli být nějací extra potížisté. A že se léta scházeli a rozcházeli? Taky nic zvláštního, ani rebelského, některé páry to tak zkrátka mají.
Prostě jsem těm postavám nevěřila a měla tím pádem problém s celým příběhem.

14.04.2023 3 z 5


Ďábel a temné vody Ďábel a temné vody Stuart Turton

Já jsem si tento neobvyklý příběh hodně užila. Najdou se věci, které by si zasloužily rozvinout a vůbec by mě nemrzel větší počet stran, protože příběhu by to vůbec neuškodilo a čtenáře jistě neodradilo.
Asi je dobré říct, že z dnešního pohledu se příběh může jevit jako nesmysl, nikdo by událostem dnes neuvěřil. Čtenář musí zapomenout, že žije v 21. století a na děj nahlížet s myšlením tehdejší doby. Vše bylo buď dílem ďábla, nebo boží zásah shůry. Lidé byli pověrčiví a věřili v moc amuletů, čarodějnic a jejich lovců. A právě na tuhle strunu se v celém příběhu brnká.
A část, kdy se Saardam zmítá v dvoutýdenní neutichající bouři, ta byla nádherně ponurá!

01.04.2023 4 z 5


Zapomenutá dívka Zapomenutá dívka Karin Slaughter

Knížka mě nezklamala. Jakmile jsem se začetla, už jsem se jen těžko odtrhávala. Trochu víc mě bavila část z minulosti, ale celkově to byl opět skvěle propracovaný příběh.

12.03.2023 4 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

Už když jsem četla druhý díl, jsem si říkala, jak by se mi tohle líbilo v kině na plátně a na konci série, po dočtení čtvrtého dílu, si to myslím pořád.
Jasně, že se našly chvíle, kdy jsem si říkala, že tohle je trochu pitomý, ale bylo jich vážně pár. Celý příběh Clare a Dorrana jsem si užila a celou dobu jim držela palce, div jsem si neukousala nehty.
Tenhle hororově-dobrodružný příběh, ve kterým nechybí i romantická linka, můžu doporučit i těm, co horor čtou spíše okrajově. Vážně výborné čtení!

18.02.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Na plný počet hvězdiček to nebylo, ale kniha se mi líbila moc, neuvěřitelně roztomilý příběh.
Olive byla úžasná, trochu praštěná, vtipná a mile potrhlá.
Adam byl sympaťák, přesně ten typ, kterýho si každá holka, co miluje romantické komedie, představí jako hlavního hrdinu.
Chemie mezi těma dvěma byla skvěle vykreslená a já jim to všechno beze zbytku věřila.
Co mi vadilo, protože to už je hrozně ohrané, jak si hlavní hrdinové nedokážou říct, že jsou do sebe blázen, že se po uši zamilovali a místo toho radši dobrovolně trpí.
Trochu na rozpacích jsem byla z milostné scény, ta mi přišla...nevím, trochu jako z jiné knihy.
Všechno dohromady bylo ale skvělé a já se k této knize budu ráda vracet.

17.02.2023 4 z 5