miska331 miska331 komentáře u knih

☰ menu

Údolí rozhodnutí Údolí rozhodnutí Marcia Davenport

To bylo tak krásné, že jsem se hned šla podívat po další knize této autorky. A nic. Vůbec si neumím představit, že by v dnešní době dal někdo přednost před tak velkou láskou, ale vlastně i pohodlím, nějaké výrobě oceli.. Pěkný vhled do pittsburské rodiny koncem 19. st., ale i (poněkud zidealizované ) historie českého národa. Vlastně prolínání českých a amerických prvků mě tam moc bavilo.

23.11.2021 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

(Vám co se to nelíbilo a přišlo moc zmatečné... buď jste četli zbytečně rychle nebo potřebujete dozrát. Nebo obojí.)

Jsem si přečetla u jiné recenzentky. Tak rychle jsem nečetla, protože tak čtu, jen když mě knížka baví, takže jsem dosud nedozrála. Tak jo, zkusím to za deset let a zatím si budu dávat nějaká lehčí díla, třeba Kafku nebo Joyce.

14.06.2020 1 z 5


Bleděmodře pruhovaný Bleděmodře pruhovaný Tereza Tomanová

Jsem více čtenář než zapisovatel svých dojmů. Taky mám momentálně dost práce s maturitou, ale tuto knihu jsem přečetla během týdne (A to jsem se učila na poslední hnusnou písemku z chemie). Protože byla jiná. Většinou čtu fantazy nebo něco současného od cizích autorů a tuhle knižku jsem začala číst kvůli své kamarádce, která si o ní chtěla povídat. Nemám ráda, když mi někdo příliš něco vnucuje, takže jsem ji nechala asi rok uležet. Pak jsem ji začala číst kvůli těm písničkám. A pak mě to chytilo. Je jiná. Není to slaďárna, i když by k tomu téma svádělo. Je to vyobrazený svět lidí z té druhé strany popularity. Navíc se tam i člověk zasměje a zabrečí a zavzteká. Vůbec nechápu, jak někdo může téhle knize dát odpad. To fakt je podivné, zvlášť když si člověk najde, že ten někdo ohodnotil jenom právě tuhle knížku. A ještě napíše, že se pěkně čte. To mě tedy pobavilo.

Hezké, nezvyklé téma, milé postavy, všichni tady nadržují Frankovi, to já bych taky chtěla Roba , moc se mi líbila Andy a Girl. A Terry jsem uměla pochopit. Původně jsem chtěla dát čtyři body, ale kvůli té paní dole dám pět, abych to aspoň trochu vyrovnala.

06.04.2019 5 z 5


Pokání Pokání Ian McEwan

Psáno velmi poetickým jazykem, trochu jsem přeskakovala, ale příběh se mi dost líbil, i když to bylo hodně smutné.

02.10.2018 4 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Čteno na popud mého kamaráda, který o tom tak dlouho mluvil, až jsem si tu knihu od něj tedy vzala. Naštěstí o této databázi nic neví, takže můžu klidně napsat, že mě to moc nebavilo. Kdyby to aspoň nebyly povídky.

02.10.2018 2 z 5


Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Pořád to inspirovala na 5 hvězdiček, ale pak to vzalo ten patetický závěr a zase jen za čtyři.

02.10.2018 4 z 5


Romance pro křídlovku Romance pro křídlovku František Hrubín

I když přečteno jen kvůli referátu do češtiny, byla jsem celkem překvapená, že se mi to líbilo.

02.10.2018 4 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Celou dobu přemýšlím, jestli se někdo může naučit hrát na nějaký hudební názor, když je od narození hluchý.

02.10.2018 4 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

To bylo tak pomalý a zdlouhavý, že jsem v posteli u toho hned usnula. Lepší než kinedryl. Dvojka prý je lepší, ale nevím, jestli na ni dojde.

02.10.2018 3 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Kdyby bylo více děje a méně sexu, tak by mohla být knížka zajímavější. Je to taková typická americká slaďárna, divím se, že to jestě nenatočili.

02.10.2018 3 z 5


Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Příběhy ze sportovního prostředí se mi vždycky líbily, takže jsem si docela početla,

02.10.2018 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Naštěstí to nebylo jako vždycky jen erotika, příběh se mi docela líbil.

02.10.2018 4 z 5


Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Nejvíc se mi na této knize líbilo to hokejové prostředí a střídání ich formy, takže víme, co si obě hlavní postavy myslí.

16.05.2018 3 z 5


Oheň Oheň Henri Barbusse

Musím přiznat, že to byla má povinná kniha a že jsem ráda, že ji mám za sebou. Obecně válečné knihy nepatří k mým oblíbeným žánrům, a tato byla zvlášť brutální.

05.05.2018 3 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Kniha se mi velmi líbila a ten závěr mě dost naštval. Ale popis té zhýčkané, zbohatlické společnosti, která si většinou na sebe vůbec nemusela vydělávat, pokrytecké a lhostejné k morálce, tak to bylo teda přesné. A Gatsby si to rozhodně nezasloužil.

08.02.2018 4 z 5


Golem Golem Gustav Meyrink (p)

A tak na povinnou četbu to nebylo zas tak hrozné. Je zde cítit určité magično, zároveň ale tíseň z neznáma. Příběh je vlatně dost zajímavý, jen by se měl zpracovat moderněji. Na mě to bylo takové vlekoucí se a místy nudné.

08.02.2018 3 z 5


Cinder Cinder Marissa Meyer

Taková futuristická pohádka vzdáleně připomínající Popelku. Vlastně, kdyby se to tady tak neopakovalo, ta paralela by nebyla tak zřetelná.

04.01.2018 3 z 5