Miš Miš komentáře u knih

☰ menu

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Bohužel jsem nedočetla. Byla jsem už asi v půlce, ale už mi vypršela asi čtyřikrát prodlužovaná lhůta v knihovně. Styl psaní ani vtípky mi neseděly. Škoda.

29.07.2014


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Dlouho jsem přemýšlela, jestli se do této knihy pustím. Po několika zklamáních, kdy jsem se pustila do "světových bestsellerů" jsem neměla chuť si nechat znechutit další knihu jen tím, že od ní očekávám příliš. Proto jsem si laťku očekávání nasadila docela nízko a vyplatilo se. Kniha je plná metafor a donutí přemýšlet o mnoha věcech. Určitě se k ní ještě někdy vrátím a přečtu si ji pomaleji a vychutnám si ji. Je trochu o něčem jiném než většina knih.

29.07.2014 4 z 5


Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Hrozně dlouho jsem se do této knihy nemohla začíst. Zdlouhavý děj ani forma psaní mě nezaujalo. Po pár týdnech jsem se k ní z nudy vrátila a konečně mě trochu chytla. Pravda, byla jsem už za půlkou a děj začínal nabírat spád. Konec knihy mě překvapil, nečekala jsem ho.

04.07.2014 2 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Tohle je snad nejdepresivnější kniha, kterou jsem kdy četla. Od začátku do konce je to jen samý smutek, odloučení a nemožnost být spolu. Nemůžu říct, že by se mi tato kniha líbila. Člověk si z tohoto příběhu nemůže nic vzít, nepoučit se...je to jen prostě samej (zbytečnej) smutek od začátku do konce.

05.06.2014 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Na tuhle knihu jsem se hrozně těšila. Měla jsem ji zarezervovanou v knihovně víc než půl roku, než na mě konečně přišla řada. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a přečetla jsem ji na jeden zátah, což je asi škoda, chtěla jsem si ji pořádně vychutnat. Bylo to ale silnější. I když jsem konec knížky tušila od začátku, stejně mě to dostalo. Moc hezky napsaná knížka, určitě se k ní ještě vrátím.

25.02.2014 5 z 5


Atlas mraků Atlas mraků David Mitchell

Nemůžu se rozhodnout, jestli bylo dobře, že jsem Atlas mraků první viděla jako film. Na jednu stranu jsem se ochudila o několik překvapení a pořádného vychutnávání z poznání příběhu, na stranu druhou jsem si v knížce všímala detailů a hodně věcí, které mi byly nejasné. Shrnu to asi tak, že požitek z čtení knížky byl parádní, určitě ji za pár let vytáhnu a přečtu si ji ještě jednou.

24.02.2014 4 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Druhý díl mi přišel o trochu lepší než první. Třetí už jsem ale nedočetla. Usoudila jsem, že raději počkám na filmové zpracování, na které jsem mimochodem hodně zvědavá. Jestli tam bude každou chvíli sex, jak tady byl pomalu na každé druhé stránce, můžeme se těšit na hezké porno v kinech.

07.02.2014 2 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Po této knize jsem šáhla ze zvědavosti. Prostě mi to nedalo a musela jsem zjistit, co na ní spousta lidí vidí. Mno, co na to říct. Celou dobu mi to přišlo podobné knížkám, které jsem četla v pubertě o dospívajících dívkách a jejich láskách. Vlastně to bylo to samé, až na to podrobné líčení sexu, jehož popis se mimochodem vůbec neměnil. Vnitřní bohyni jsem měla chuť zavraždit snad hned na druhé stránce. Ale chápu to, proč je tak prodávaná a čtená. Takhle kniha zaujme spíš tu skupinu lidí, kteří přečtou tak dvě až tři knihy za celej život, protože je to zrovna "in".

07.02.2014 1 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Moje první knížka přečtená v angličtině. Pustila jsem se do ní před státnicemi a slupla jsem ji jako malinu. Nečekala jsem, že bude tak čtivá a že mi to tak půjde. Rychle mě vtáhla do děje a nepustila. Určitě ji za pár let vytáhnu a přečtu si ji znova.

07.02.2014 5 z 5


Věčná válka Věčná válka Joe Haldeman

Moje první válečná knížka. Měla jsem ze začátku obavy, že mě to nechytne a nebude bavit. Opak byl však pravdou! Od začátku do konce jsem se od knihy nemohla odtrhnout, nebyla tam žádná hluchá nebo nudná místa.

07.02.2014 4 z 5


Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Kniha se moc příjemně četla, během dvou večerů nebylo co řešit. Škoda že ten konec nedopadl jinak, trochu mě to zklamalo.

07.02.2014 4 z 5


Věčná svoboda Věčná svoboda Joe Haldeman

Byla jsem varována, že druhý díl Věčné války je trochu slabšího kalibru. Nicméně bych neřekla, že je o tolik horší. Každá je svým způsobem zajímavá. Možná mě bavila i proto, že jsem měla svoje očekávání nasazeno příliš nízko. Jediné, co se mi na ní nelíbilo, byl konec. Samotná myšlenka není špatná, zpracování ovšem pokulhávalo.

07.02.2014 4 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Carrie je moje první knížka přečtená v elektronické podobě ve čtečce. Moc pěkně se to četlo, až jsem se divila, že už je konec. Rozhodně mě to naladilo k přečtení dalších autorových knih.

07.02.2014 4 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Ze začátku mě kniha uchvátila a nemohla jsem se od ní odrhnout. Bohužel následovala celkem dlouhá nudná pasáž putování sem a tam, která mě moc nebavila a dokonce jsem si pohrála s myšlenkou, že knihu odložím. Naštěstí jsem to vydržela a poslední třetina mě zase naplno vtáhla do děje a nedočkavě jsem hltala každou stránku. Teď už mi jen zbývá se těšit na další díl :)

07.02.2014 3 z 5