miriam9628 miriam9628 komentáře u knih

☰ menu

Tváře úspěchu Tváře úspěchu Jana Abelson Tržilová

Inspirativní kniha o ženách, které mají návod na to, jak se v životĕ prosadit. Beru si k srdci dobré rady a tipy.

17.05.2015


Dřeváček Dřeváček Cyrila Karpfová

Drevacka prave cteme s detmi pred spanim. Natesene ulehaji do postylek a pri tom si hraji na psy. Uprimne, nejen vecer. Stekaji tady obden uz nejaky ten patek :) Prestoze psa nemame a ani neplanujeme (deti by to tedy videly jinak), rady a povidani o vzajemnem chovani pejsku ci lidi si nas vsechny ziskalo.

21.02.2015


Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Velmi zdarile dilko.

21.02.2015


Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Inspiruji me pribehy o silnych zenach se srdcem dobrodruha. Mozna je Corrine malinko blazinek..A kdo ne? Ja ji fandim. Pripomina mi, jak jsem s kamaradkou pred 15 lety v 19 letech vyrazila stopem do Parize. Dodnes mam intenzivni naramne svobodomyslne vzpominky (app. kamaradka zije ve Francii doted...). I kdyz dnes uz bych se velmi obavala podniknout podobny riskantni podnik, tohle skvostne pocteni mi podobny adrenalin v zilach zakonite rozpohybuje
Vsechny ctyri knihy jsem precetla s chuti. Vyborne!

21.02.2015


Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Knihu jsem dostala darem k svatku. Asi se nebudu drzet rceni darovanemu koni.... Mam velmi rozpacite pocity ze samotne autorky. Zatimco My deti ze stanice ZOO jsem zhltla jako nactileta, tady jako mame dvou deti mi nezbyva, nez pocitovat litost k neschopnosti Christanne postavit se zodpovedne k svemu zivotu celem. Knihu jsem docetla, vracela jsem se k ni ovsem s rozporuplnymi pocity, i kdyz s chuti mit knihu a problemy Ch. co nejdriv za sebou.

21.02.2015


Nuda Nuda Alberto Moravia (p)

Zarlivym vrele doporucuji.

21.02.2015


Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Eckhart Tolle

Knihu jsem precetla v dobe, kdy mi vylozene sedla jako poklice na hrnec (vim, ze se tomu u nas da rikat i jinak). Nasla jsem v ni neco, co jsem dlouho hledala. Nejvice mi utkvely v pameti terminy jako probouzeni emocniho tela, tady a ted a fakt, ze je silenstvi, pokud si clovek stale stezuje. Ma vzdy tri moznosti: situaci zmenit, prijmout nebo odejit. Bravo, pane Tholle, dal jste memu zivotu smer.

21.02.2015


Miltonovo tajemství – Jak překonat strach Miltonovo tajemství – Jak překonat strach Eckhart Tolle

Byla to prvni knizka, kterou muj syn dobrovolne precetl letos v druhe tride a zapsal si do ctenarskeho deniku. Oslovila nas. A mne natolik, ze bez filosofie "tady a ted" si uz dnes neumim reseni problemu moc dobre predstavit.

21.02.2015


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

PRAVE DOCTENO...Po knize jsem nahodou zasmatrala minuly tyden v regalu nasi mestske knihovny. O to vetsi mam radost, ze se mi podarilo natrefit na tak velmi zdarile propracovany roman. Knihu jen tak z pameti nevymazu. Doporucuji bez vahani! A tesim se na dalsi dila J. Picoultove.

21.02.2015


Dívka, která nepřestala věřit pohádkám Dívka, která nepřestala věřit pohádkám Marcia Grad

Dokonala kniha. Vrele doporucuji.

15.02.2015


Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Vyborna kniha, nesmazatelna z pameti.

14.02.2015