Mikanadeta Mikanadeta komentáře u knih

☰ menu

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Od autorky jsem četla všechny knihy a pokaždé jsem byla nadšená. Proto jsem se nemohla dočkat, až vydá něco dalšího. Z časových důvodů jsem se ke knížce dostala až teď, ale přečtena za pár dní, v každé volné chvilce. Pořád přemýšlíte, co se asi stalo, snažíte si splétat pavučinu rodinných vztahů. Takže se mi líbila, byla napínavá a kolikrát jsem šla spát dýl, než jsem chtěla, jen abych aspoň dočetla kapitolu a abych aspoň věděla tohle a tamto...
Leč jedna věc mi na knize vadila a přišla mi úplně zbytečná. A to je covid a pandemie. Copak toho už nebylo dost? Opravdu je nutné cpát to i do knížek? Tohle mě překvapilo, zprvu i znechutilo. Nicméně to téma a zpracování bylo tak skvělé, že i přes to dávám plný počet hvězd.

13.04.2024 5 z 5


Mami, vrať se! - Ponížená až na samé dno Mami, vrať se! - Ponížená až na samé dno Oxana Kalemi

Jako jo. Dobře psáno, čtivé, hrozně napínavé. Nešlo mi knížku odložit a byla přečtena za den a půl. Potud vše dobré, dávám 5 hvězd.
Nicméně mi nešlo do hlavy chování matky, které byla dcera i vnoučata ukradení, nepochopila jsem ani místy až dětskou naivitu autorky. Chápu, že měla těžké dětství a ještě těžší dospívání a neměla nikde vzor jak se má správně fungovat, ale ona jednala jen jak se jí řeklo, jako by neměla svůj rozum.

17.03.2024 5 z 5


Neviděli jste Melody? Neviděli jste Melody? Sophie Hannah

Přečteno za necelé 3 dny. Jsem nadšena! Tak napínavé, že jsem četla i v mezičase než se mi uvaří voda na kafe. Je tam dost zápletek. Dobře a čtivě psané. Moje třetí knížka od autorky a ze všech jsem nadšena.

17.02.2024 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Moje druhá kniha od autorky ze série. Skvěle a čtivě napsáno, místy napínavé okamžiky, díky kterým jsem knihu opravdu jen nerada odkládala když jsem třeba musela do práce. Romantický příběh, kde vše dopadlo, jak jsem chtěla. Úžasně popsaná místa, pláže, města, památky. Jako bych tam byla, vše jsem si dokázala dobře představit. Dávám si všechny zbylé knihy autorky z různých míst světa na svůj Wish list a určitě chci mít všechny :-)

04.02.2024 5 z 5


Vánoční zázraky Vánoční zázraky Alexander Stainforth (p)

Ideální v předvánočním čase nebo na Vánoce. Povídky jsou čtivé, akorát krátké aby se jedna dala přečíst naráz.

28.12.2023 5 z 5


Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Opravdu napínavé čtení, nešlo mi odtrhnout se od knihy. Co musela prožívat Lilly, je nepředstavitelné. Jaký jen jsem měla při čtení vztek na jejího otce!
Je to moje první kniha od této autorky a určitě ne poslední.

29.08.2023 5 z 5


Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

Moje druhá kniha od autorky, a opět jsem nadšena. Přečteno za večer a dopoledne. Jedná se o naprosto strhující psychologické drama. Výborně napsáno, kniha se četla sama a nutí čtenáře číst dál a dál. Na každé stránce je další nová informace, nenechá vás to vydechnout. Ostatní tu píší, že měli pro Muriel jisté pochopení ale s tím se ztotožnit nemohu. I kdyby byl člověk zoufalý sebevíc, jsou prostě věci, které se nedělají. Jen by mě zajímalo, jak to s Muriel bylo dál.

28.07.2023 5 z 5


Život po životě Život po životě Raymond A. Moody

Toto téma mě hodně zajímá už pár let. Byla jsem ráda, když jsem na tuto knihu narazila a hned, jakmile byl čas, jsem ji začala číst. Je pro mě zajímavá, nejraději mám právě reálné zážitky lidí a to mi tato kniha splnila. Jen ke konci se mi hůře četla. Ale to nic nemění na tom, že jsem ráda za přečtení. Donutilo mě to zamyslet se nad svým životem a jak se chci ubírat dál.

27.07.2023 4 z 5


Až tady nebudu Až tady nebudu Linda Green

(SPOILER) Velmi zdařilá kniha. Super nápad ohledně tématu knihy, už samotný název mne moc lákal si ji přečíst. Je to moje první kniha od této autorky a určitě s jejími knihami budu pokračovat, jsem nadšená.
SPOILER: Angela mi připadala fakt na hlavu... Kdo, proboha, kupuje výbavičku pro vnouče, když její syn ještě nemá ani partnerku?

17.06.2023 5 z 5


Dokonalé děti Dokonalé děti Sophie Hannah

Fíha, tak to bylo něco. Jedna z mála knih, která mnou rezonuje ještě 14 dní po přečtení. Přečteno za 3 dny, ale schválně jsem si nechala napsání hodnocení na později, abych se ujistila, že je kniha opravdu tak skvělá, jak mi přišla hned po dočtení. A je. Osobně tedy vůbec nechápu tak nizké hodnocení, já bych dala i 10 hvězd kdyby to šlo. Opravdu ji řadím k jedné z nejlepších a nejnapínavějších knih, jaké jsem četla.

02.06.2023 5 z 5


Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

(SPOILER) Kniha se četla sama, plná zvratů. Vyhovovaly mi krátké kapitoly. A i když z ní napětí jen sršelo, nepřipadala mi tak dobrá jako Ta přede mnou. Z tohoto důvodu 4 hvězdy.
Spoiler: nevím sama proč, ale celou dobu jsem hrozně fandila Patrickovi a Claire, aby byli spolu. Nějak jsem jim vztah přála, hrozně mi k sobě seděli.

05.04.2023 4 z 5


Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Velmi zajímavé, napínavé a čtivé. Vyhovovaly mi krátké kapitoly. Nemohla jsem se odtrhnout. Shari prostě nezklame.

20.03.2023 5 z 5


Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Tak to byla pecka. Jsem nadšená, nadšená. Posledních 200 stran přečteno téměř na jeden zátah. V první části mi bylo tak moc líto Carly. Úplně jsem ji viděla, utrápenou, odstrkovanou malou dívenku. Chudinka. To mi trhalo srdce. A myslím si, že i to těžké dětství ji jaksi poznamenalo. Intriky Eda, mazec, já bych po zjištění okolností v manželství pokračovat nedokázala, ale Lily ho asi svým způsobem milovala.

26.02.2023 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Nemohu si pomoct, ale moc mě to nebavilo. Neumím říct proč, něco mi na knize nesedlo. Možná přeskakování z přítomnosti do minulosti, možná se mi nelíbilo vše co se tam odehrávalo, možná neukončený konec? Nevím, mám ve zvyku knihu z úcty k autorovi vždy dočíst, takže i tady jsem dočetla, ale myslím, že už se k ní znovu vracet nebudu.

30.01.2023 3 z 5


Slyšet jeleny zpívat Slyšet jeleny zpívat František Šmehlík

Kniha mne chytla. Bývala bych ji přečetla najednou, hlavně od poloviny dál to bylo hrozně napínavé... Jen kdyby mi čas dovolil :-(
Moc mě to bavilo. Moje první kniha od autora a jsem nadšená. Děj odsejpal, spousta zvratů, vždy si myslíte, že už víte a na další stránce zjistíte, že vlastně je zas vše jinak. Opravdu super.

10.01.2023 5 z 5


Karanténa s moderním fotrem Karanténa s moderním fotrem Dominik Landsman

Dominik opět nezklamal. Jeho humor je mou krevní skupinou.

27.12.2022 5 z 5


Prsten Prsten Jana Javorská

Milá oddechovka. Přečteno za 30 minut. Příběh se mi líbil.

25.12.2022 5 z 5


Vánoční dárek Vánoční dárek Jana Javorská

Pro vánoční období skvělé, krátké kapitoly ubiíhaly samy a dobře se to četlo. Jen ty povídky byly, až na tu poslední, dost depresivní, smrt téměř všude...

25.12.2022 5 z 5


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Zajímavý námět, kniha mne bavila a pohltila, přečteno za 2 dny. Toto je má třetí kniha od autorky a určitě ne poslední.

25.10.2022 5 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

(SPOILER) K autorce a této knize jsem se dostala díky Čtenářské výzvě. A rozhodně nelituji. Příjemná oddechovka, místy vtipné okamžiky a i trocha té erotiky a jo, přiznávám, při popisu scén jsem nutně musela svést manžela. Za mne tedy super, Poppy a později i Ryan mi byli sympatičtí (tušila jsem, že s tou Ryanovou tvrdou slupkou to nebude jen tak, že bude i jiný). Moc jsem jim fandila a celou dobu jsem si přála, aby byli spolu.
Určitě se pustím i do dalších knih autorky.

22.10.2022 5 z 5