mickuc mickuc komentáře u knih

☰ menu

Slepý hodinář Slepý hodinář Richard Dawkins

Osobně mi občas přijde, že tempo pana Dawkinse je ve všech jeho knihách poněkud zdlouhavé, že se hovoří dokola o stejné věci, ačkoli už byla pochopena během prvního nastínění, jistě to ale není na škodu, jelikož jeho přístup k čtenáři je opravdu skvělý, je trpělivý a edukativní! Jak píše sám, stačí nasadit mentální tretry a jít malými kroky a za chvíli je čtenář na vrcholu hory! :)

29.08.2016 4 z 5


Obecná a anorganická chemie Obecná a anorganická chemie Bohumil Hájek

Asi nejlepší učebnice obecné chemie na českém trhu, psáno výkladově, snadné porozumění, doporučuji! :)

15.08.2016 5 z 5


Biologie Biologie Neil Campbell

Opravdu výborná kniha! Podána výkladově, žádné zahlcení odbornými fakty (ty mi možná maličko chyběly, ale to vzhledem k tomu, že jsem ji začala číst v prváku na gymplu, kdy jsem ještě neměla tolik znalostí), takže pro každého, kdo má základní znalost biologie opravdu doporučuji, vždy výborné vysvětlení, obecně nastínění faktu a potom s porozuměním do podrobností! :)

15.08.2016 5 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Skvělá knížka! O fyzice mám sice jen středoškolskou gympláckou znalost a to ani nebyla mým oblíbeným předmětem, ale musím říci, že valná část byla opravdu srozumitelně a pochopitelně napsána i pro takového laika, jako jsem já. Ale nezapírám tedy, že byly momenty, kdy jsem některá tvrzení konzultovala s google a pak myslela, že mi asi vybuchne hlava :D No jo, to pravé pochopení je asi nad mé síly, ale myslím, že hlavní myšlenky dokáže vstřebat každý :)

15.08.2016 5 z 5