Mickhesh Mickhesh komentáře u knih

Obálka knihy Šachy pro každého Šachy pro každého Ali Innes

Jako publikace za nějakých 100-150kč pro vstup do světa šachu hodně dobrý. Základy, tipy, taktiky a strategie. Od této "knihy" se můžete odpíchnout dál ve světě šachu. Nedáte za ní moc a účel plní na 100%.. takže nemůže být ani jiné hodnocení..

29.10.2025

Obálka knihy Kocour Bob a jeho životní moudrost Kocour Bob a jeho životní moudrost James Bowen

Třetí díl povedené série, která není příběhem, ale spíše sbírkou postřehů chování kočky a jejich aplikace na lidský život. Zajimá jednohubka :-) 80%

28.09.2025

Obálka knihy Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice James Bowen

Lepší jak první díl. Autor se zřejmě trochu rozepsal. Pochválit lze i překlad. 20% knihy je bohužel informačně stejná, co už jste se dověděli v prvním dílu. Je to byť jen jeden z lidských osudů přenesený na papír. Schválně si dohledejte jak Bowen dopadl.. Nejhezčí je to poznání, byť i vy se spořádanějšími životy, určitě se v něčem shlédnete, co děláte špatně.. když teda o tom budete přemýšlet..

21.09.2025

Obálka knihy Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději Kocour Bob: Příběh o přátelství a naději James Bowen

Ze začátku trochu dětinsky psaná kniha u které časem pochopíte, že tohle je život, jen osoby a problémy se mění a že někdy stačí jen trochu popostrčit a na světě je lépe a že se dá vše zbládnout, když se chce. 80% a jdu na druhý díl..

09.09.2025

Obálka knihy Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Těžko říci, proč mají knihy od Chrise Cartera tak vysoké hodnocení. Ale není to opět moc detektivka. Je tu hodně krve a fanoušci jí chtějí. Zápletka bych řekl také dobrá (i když k rozuzlení přispěje "opět" náhoda jako sviňa.. Caraktery fajn, krom kapitánky Blakové, která je kráva, ale každá kniha potřebuje postavu podobného charakteru :-))) A pokud čtete knihy za sebou, tak jedou podle stejné šablony.. opět a to je pro mě dost zdrcující, si musíte přečíst co jsou jednotlivé charaktery zač atd (v tomhle případě jsou doslova použity věty z předchozího dílu (ctrl+c a v)a to je prostě dost ubíjející.. mírně se nám tu charaktery rozvinou, ale jen nepatrně.. Je to ale dobrá kniha, za mě 85%.. ale kolikrát si říkám proč.. nijak neobohatí a pravděpodobně ani po druhé číst nebudete..

04.09.2025

Obálka knihy Noční lovec Noční lovec Chris Carter

"Carterovky" jsou napůl detektivkou a na půl thrillerem. Není tu kladen až takový důraz na rozmotání zločinu, většina postav až na pár vyjímek je hloupých (hlavně těch od policie) a zločinec je do poslední chvíle geniální. Chris si vytvořil svůj styl a svoji základnu čtenářů, která chce být šokována a zároveň potěšena nějakou tou zápletkou. Jako třetí díl se jeví jako nejlepší oproti prvním dvou. I Garcia tu už má i své opodstatnění :-) A kniha se mi nevím proč blbě čte, možná je to zvoleným způsobem formátu textu a nebo možná překladem.. 85%.

22.08.2025

Obálka knihy Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Ono to není vlastně špatná detektivka, charaktery působí živě (živěji než vyšetřovatelé, kterým se moc pod kůži nedostanete, autorka vás nepustí) zápletka též dobrá (vlastně se vytváří půl knihy) a konec je též celkem dobrý. Chci říct, že je to jinak koncipovaná detektivka, než by bylo zvykem. Asi je to o ženském přístupu a vidění světa a je to tak dobře. 80%

12.08.2025

Obálka knihy Vzplanutí Vzplanutí Jiří Březina

Masterpiece, 9,5 hodnocení :-)

02.08.2025

Obálka knihy Polednice Polednice Jiří Březina

Dobrá detektivka, ale horší než Promlčení. Jakoby to nebylo ono a vše na půli cesty.. Jdu na Vzplanutí :-) .. 75%

29.07.2025

Obálka knihy Promlčení Promlčení Jiří Březina

Nic jsem nečekal a dostal jsem dobře napsanou knihu, asi detektivku. Napětí, zápletka, charaktery i tempo knihy mi vyhovovali. Kniha dává i jistý prostor k zamyšlení, jak to tenkrát asi bylo.. kdy hněv nás ovládal všechny a kdy se za konec války schovávala běžná lidská krutost. 90% a jdu na Polednici..

24.07.2025

Obálka knihy Lars mele maso Lars mele maso Daniel Gris (p)

Další dobrá "Larsovka". Hlášky co se vryjí pod kůži, vsuvky z metalové hudby, příběh tak akorát (škoda úplného konce, působí to jako ustřelené kecky.. ale jako četba dobrá..) Fanoušci budou spokojeni.. 90%.

17.07.2025

Obálka knihy Příliš tiché lesy Příliš tiché lesy Kimi Cunningham Grant

Oddechový, dobře napsaný příběh.. těžko možná i tématicky zařaditelný.. možná drama života.

06.07.2025

Obálka knihy Buďte výjimeční: Pět schopností, které odlišují výjimečné lidi Buďte výjimeční: Pět schopností, které odlišují výjimečné lidi Joe Navarro

Jedna z nejlepsich motivacnich knih, ktera vam opravdu neco da, coz se rozhodne neda rici o vsech podobne zamerenych knihach, venujicich se rozvijeni. 100%..

06.04.2025

Obálka knihy Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Kejklíř: Životní příběh Johanna Georga Fausta Oliver Pötzsch

Má první kniha od tohoto autora a někdy si musím říkat, jak málo stačí na to napsat světový bestseller.. Kniha je buď zoufale špatně přeložená a nebo mi prostě německé knihy nejdou po chuti.. Kniha je nejvíce čtivá na začátku a na konci, jako by střední pasáž psal někdo jiný. Ono kdyby se oněch 550 stránek sestříhalo na 350, jen by to prospělo. Začátek knihy 70%, střed 50% a konec 80% což nám dává průměr tři hvězdy :-)

20.01.2025

Obálka knihy Proces Proces Franz Kafka

Kniha vypráví příběh Josefa K, ale těžko říct z jaké doby, z jakého režimu, z jakého státu.. Kniha nebyla dokončena a působí tak trochu zmatečně, nicméně čtivě. 70%

07.08.2024

Obálka knihy Válka se stromy Válka se stromy Jan Tománek

Kniha nás vrací do dob nedávných. Ono v dnešním rychlém světě nejde přemýšlet, nejde přijímat informace jen z médií. Právě tohle měla kniha připomenout, jak to tenkrát před nedávnem bylo a my stále doufali, že se vlastně jednalo jen o omyl, jen o nějakou hříčku osudu, že už se nic podobného přeci nemůže opakovat...

04.06.2024

Obálka knihy Narrenturm Narrenturm Andrzej Sapkowski

Kniha od pana Sapkowskeho je dobrá.. vlastně splňuje vše co má splňovat, děj, scénář, charaktery, prolínání reálného světa s tím bájným.. krom jednoho úletu dobrý.. moc latiny.. a vzádu nejsou žádné vysvětlivky, překlad.. 80%

24.03.2024

Obálka knihy Devadesát tři Devadesát tři Victor Hugo

Mě se kniha líbila, o Francouzské revoluci jsem nevěděl zhola nic, nicméně tato kniha mě donutila si informace zjistit. Na knihu se musí brát zřetel, kdy byla psána a tak se nevyhneme občasným, obsáhlým popisům staveb, osobností apod. Nicméně se to dá přežít, spíše mi to celé do toho pasuje a nejsou nikterak dlouhé, jak by se ze zdejších komentářů mohlo zdát. Kniha má samozřejmě i myšlenkový přesah. 90%

05.09.2023

Obálka knihy Ultimus Ultimus Ondřej Neff

Po delší době zajímavá, čtivá, vtipná Sci-fi co jsem četl. Zápletka je tak akorát, charaktery barvité, trochu slabší konec.. 90%.

07.08.2023

Obálka knihy Likvidátor Likvidátor Viktor Beznoh

Rozhodně doporučuji, povídky mají šmrnc a řekl bych i vzestupnou kvalitativní tendenci. 80% :-) Oceňuji humor a postavy :-)

19.06.2023

Zavřít