_Michelle_ _Michelle_ komentáře u knih

☰ menu

Hezké vstávání Hezké vstávání Diana Peterfreund

Kniha byla fajn. Film se mi však líbil mnohem více.

21.04.2024 3 z 5


Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Tvorbu paní Haliny Pawlowské mám obecně velice ráda. Člověk se totiž povětšinou zasměje a zažene případné chmury. Část knihy nazvaná "Jak to všechno mohlo být aneb Kdy je láska hřích?" mě však vůbec nebavila. Četba ostatních částí už byla fajn. S ohledem na rozsah části, která mě nudila, příště sáhnu po jiném titulu.

19.04.2024 3 z 5


Italské mentolky Italské mentolky Marta Kučíková

Pohled italských dam (dřívějšího data narození) na život, který svým osobitým stylem zachytila autorka, je opravdu osvěžující. Zpracování životních příhod paní Marty Kučíkové a jejího okolí bylo opět laskavé, čtivé a na duchu povznášející, i když se tentokrát více věnovala vážnějším tématům. Už teď se těším, až zase vyjde nová kniha a já budu moci nakouknout do italského světa, ve kterém se chmury nenosí a lidé k sobě mají tak nějak blíž.

29.02.2024 5 z 5


Jste na řadě, brémští muzikanti! Jste na řadě, brémští muzikanti! Alexandre Jardin

Děj mi připadal příliš zkrácený. Příběh by si po textové stránce zasloužil větší péči. Kniha mě zklamala. Sérii Vstupte do pohádky nedoporučuji. I ve slevě se vzhledem k obsahu jedná o drahý špás.

28.02.2024 3 z 5


Dejte si pozor, Jeníčku a Mařenko! Dejte si pozor, Jeníčku a Mařenko! Alexandre Jardin

Takové pusto a prázdno v pěkném balení.

28.02.2024 2 z 5


Zachraňte Kocoura v botách Zachraňte Kocoura v botách Alexandre Jardin

Tato kniha mě nenadchla ani neurazila. U syna zatím pozornost nevzbudila. Třeba se to zlepší, až povyroste. Dám tomu šanci.

27.02.2024 3 z 5


Ještě jedna lež Ještě jedna lež J. M. Winchester (p)

Anotace mě nalákala a vzbudila mou zvědavost. S koupí knihy jsem tedy neváhala. Čekala jsem však něco docela jiného, než jsem ve výsledku dostala. Ne vše bylo logické a ne vše bylo náležitě vysvětlené. Některé části považuji za překombinované. Náročnějšímu čtenáři tedy nemohu tento thriller doporučit.

23.02.2024 3 z 5


Sedm kůzlátek Sedm kůzlátek Věra Provazníková

Pěkná a především vesele ladělná kniha pro malé děti. U nás doma se těší oblibě.

02.02.2024 4 z 5


Kozí pohádka Kozí pohádka Věra Provazníková

Konečně pojetí, ve kterém nemusí být nikdo sežrán a nikdo neskončí s kamením v břiše v potoce. K tomu ještě krásné ilustrace paní Heleny Zmatlíkové. Nelze tedy cítit nic jiného než spokojenost.

02.02.2024 5 z 5


Veselé mašinky - Kniha s okénky Veselé mašinky - Kniha s okénky neznámý - neuveden

Mám doma malého milovníka vlaků, takže tato kniha je jeho častou volbou. Prohlížíme a čteme vždy s radostí a nadšením.

02.02.2024 5 z 5


Rybí penízky Rybí penízky Eva Kopčilová

Kniha mě, a ani syna nezaujala. Putovala tedy do knihobudky. Třeba udělá radost někomu jinému.

02.02.2024 2 z 5


Vlk a kůzle Vlk a kůzle Alexandre Jardin

Jedná se o moderní pojetí klasického příběhu. Ilustrace jsou pěkné. Bonus, který má podobu drobných úkolů pro děti, čas u knihy hezky oživí. Zase po této knížečce sáhnu a věřím, že syna na chvíli opět zabavím.

02.02.2024 4 z 5


Jaro je tady Jaro je tady Anne Passchier

Tuto milou knihu oslavující jaro si syn zamiloval. Na jeho vyžádání si ji čteme a prohlížíme stále dokola, proto dávám plný počet hvězdiček.

29.01.2024 5 z 5


Chladnokrevný tučňák Chladnokrevný tučňák Walt Disney

Útlá knížka, která obsahuje jednoduchý příběh a pěkné obrázky. Se synem se k ní určitě vrátíme.

15.01.2024 4 z 5


Medvídek Pú-vzpomínka na vánoční expedici Medvídek Pú-vzpomínka na vánoční expedici Walt Disney

Krásné ilustrace na každé stránce a milý příběh mě a mého malého posluchače opakovaně přivádí k této knížce. Vždy si čas čtení a prohlížení obrázků užíváme. Ideální prosincové čtení.

27.12.2023 5 z 5


Slib Slib Sharon J. Bolton

(SPOILER) Má velká očekávání se nenaplnila. První cca polovinu knihy považuji za zdařilou. Čtení bylo velice poutavé. Má zvědavost, jak se hlavní aktéři domluví a co podniknou, se stupňovala. Konec mě však zklamal na celé čáře. Za neotřelé téma a první povedenou část knihy dávám 4 hvězdičky. Následnou divočinu (překombinovanost) raději nebudu komentovat.

20.12.2023 4 z 5


Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Nestárnoucí kniha, jejíž text umí pohladit po duši, rozesmát, navodit dobrou náladu a ilustrace a fotky dokáží potěšit oči dítěte i dospěláka. Tak zase brzy na shledanou, Dášeňko.

09.11.2023 5 z 5


Čas zapomnění Čas zapomnění Sharon Guskin

Tematicky velice neobvyklá kniha, která mě přiměla k zamyšlení. Rozhodně to není četba pro každého. Vyžaduje otevřenou mysl, a pak už se člověk může nechat unést příběhem daleko od svého běžného života. Byl to zajímavý čtenářský zážitek, který mě hned tak neopustí.

03.11.2023 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

První cca polovina knihy mi přišla pomalá a příliš mě neupoutala. Potom se vše změnilo a já hltala každou stránku, přičemž jsem byla zvědavá, kam se případ posune. Jsem ráda, že jsem si knihu konečně přečetla. Měla jsem ji totiž v hledáčku několik let.

26.10.2023 4 z 5


O letadélku Káněti O letadélku Káněti Bohumil Říha

Pěkná klučičí knížka doplněná o úžasné ilustrace paní Zmatlíkové. V dětství mě kniha minula, ale v synově knihovničce tato klasika nechybí. Jak knihu bude jednou hodnotit on, ukáže až čas. Ráda si počkám.

13.10.2023 4 z 5