MichaELABush MichaELABush komentáře u knih

☰ menu

Papírová města Papírová města John Green

Pro mě super dvoudenní dobrodružství, přečetla jsem na můj vkus superrychle a po přečtení mám pocit, že bych se měla sbalit a vydat se na nějakou cestu do neznámých krajů. Takže mě se kniha líbila, ne že by se mi chtělo srovnávat, ale nedá mi to a Papírová města za mě mnohem příjemnější než Jedna želva za druhou.

08.03.2019 5 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Má první kniha od Johna Greena a četla se opravdu sama. Skvěle vykreslil pocity,se kterými se hrdinka prala a musím říct,že to musí být hrozné peklo něčím podobným si procházet.

06.03.2019 3 z 5


Jezero Jezero Bianca Bellová

Nami a jeho ponurý život vykreslovaný na ještě ponurejších místech. Přečteno téměř na jeden zátah, velmi se mi líbil styl, jakým autorka knihu napsala ..tak jednoduše a upřímně, četlo se samo.

24.10.2018 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Oddechové nenáročné čtení plné napětí ..rychle mi stránky plynuly a přišlo mi zajímavé vyprávění z pohledu vraha.

20.10.2018 4 z 5


Hon na ovci Hon na ovci Haruki Murakami

Moje první knížka od Murakamiho ..a určitě zajímavá.

14.10.2018 4 z 5


Stín banyánu Stín banyánu Vaddey Ratner

Mě osobně kniha chytla a nechtěla pustit. Silný příběh, po kterém mi běhal mráz po zádech. Tak citlivé vyprávění ve mě nechalo otisk...vůle žít je nekonečná.

08.10.2018 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Samotná myšlenka rozpojování dětí je dost mrazivá, motiv pro strhující příběh jak dělaný ..ale nemůžu si pomoct, vnitřně jsem se tak trochu těšila, až budu mít dočteno. Pro mě fajn průměr.

30.09.2018 3 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

No musela jsem si vzít dovolenou, jak jsem byla z knihy napnutá, abych ji mohla nerušeně dočíst. Doteď se mi v hlavě mísí množství otázek, na které autor naráží. Říkám si, jak bezstarostně se nechávám unášet životními jistotami a beru vše tak automaticky ....opravdu pro mě silný příběh, sci-fi žánr bych měla zařadit častěji.

15.09.2018 5 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Knihu jsem sice zhltla jak malinu,ale jelikož jsem s četbou začala v tentýž den,co jsem dočetla Oveho,neubránila jsem se neustálému srovnávání. Backmanův Ove mě naprosto dostal,Medvědín mě také bavil,ale místy mi příběh tak hladce neplynul. Oceňuji zejména detailní popis povahových rysů postav a jejich pocitů a těším se na pokračování.

12.09.2018 3 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Protivný,pedantský morous Ove si mě naprosto získal a je důkazem toho,že pod tvrdou slupkou se může skrývat měkké jádro. U tohoto příběhu jsem se nejméně čtyřikrát rozbrečela a vím,že knihu jsem nedržela v rukou naposledy.

12.09.2018 5 z 5