michaela8804 michaela8804 komentáře u knih

☰ menu

Obnažená Obnažená Sylvia Day

Obsahuje spoilery.

Chápu, proč se čtenářům líbí tato série. Je to mega drama mezi dvěma hlavními protagonisty, ale občas mi to připadá už na hraně.
Mám několik bodů ohledně plotu a nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbí nebo ne. Někdy se od toho nemůžu odtrhnout a někdy to prostě zahazuju a jdu od toho.

1. Podle mého názoru je vztah těchto dvou lidí založen na sexu. Což není zdravé, pokud chcete mít funkční vztah.

2. Alespoň na začátku se mi Eva zdá být „ženou lehkých mravů“. Tak snadno se mu vzdala. Proč?!

3. V některých situacích se Gideon jeví jako "děvkař" a provokuje Evu svým chováním. Koneckonců ji zná, tak proč to dělá? Beru to ale tak, že to není autočina chyba, je to normální mužský přístup a způsob jednání, takže nechci kritizovat spisovatelku za to, že v podstatě říká fakta.

4. Vztah mezi Evou a Gideonem začal docela rychle, podle mého vkusu.

5. Carry je obrovský kretén. V tuto chvíli je pro mi extrémně nesympatický.

6. Příliš mnoho sexu v této knize. Tímto tvrzením jsem překvapila sama sebe. Stále se nemůžu rozhodnout, zda je to dobré nebo ne. Podle mě je v této fázi vztahu na takové množství sexu brzo. Prostě jej používají k řešení problémů.

7. Ty matoucí výroky Gideona o tom dobrovolném sexu v jeho životě. Co to jako je za polopravdu? To ať radši neříká nic.

Důvod, proč se mi moc nelíbí tento druh příběhu obecně o lidech, kteří mají nějakou tragickou minulost, je to, že se s nimi nemůžu propojit na 100%. Protože se během čtení cítím víc vyděšená a jen na to doslova čumím. Na druhé straně musím obdivovat autorku, že umí přijít s tak bolestným příběhem.
Teď je to 3,5 * pro mě. Musím vědět, co se bude dít dál. Takže to s nima ještě nevzdávám.

10.10.2019 4 z 5


Šance na lásku Šance na lásku Suzanne Enoch

Absolutně nerozumím tomu, že stejná spisovatelka, která napsala sérii With This Ring, napsala i toto, protože je to diametrálně někde úplně jinde. Jestli se něčemu dá říkat nuda, tak je to toto. Už ten začátek mě tahal za nervy, když jsem čekala, až se konečně dozvím, co se to té Alyse vlastně stalo za skandál. Všechno, ale naprosto všechno v této knize bylo natažené. Dokonce jsem z autorčina vyprávění ani nepoznala, že se políbili, protože to popsala tak prapodivně, že jsem se v tom ztrácela. Vtip nikde, emoce mezi hlavními hrdiny bez šťávy a "krimi" zápletka jasná jako facka, takže jsem teda velmi zklamaná.

06.09.2019 3 z 5


Odhalení Odhalení Jodi Ellen Malpas

Než jsem se pustila do této trilogie, resp. prvního dílu, četla jsem hodně recenzí, jak od českých čtenářů, tak i zahraničních a tak nějak mi vrtá hlavou, proč je tahle autorka a vůbec tahle trilogie v zahraničí tak oblíbená.
No není to pro každého, to jednoznačně. Já jsem se do tohohle příběhu zbláznila hned během prvních pár stránek.
Samozřejmě, Jesse je trochu cvok, ale Ava se mi hodně libí. Myslím, že je chytrá, nezávislá a svým způsobem i trochu naivní, ale to já jsem byla taky, protože mi prostě do poslední chvíle nedocházelo, co to ten jeho "hotel" vlastně je.
Ava s Jesseho chováním bojuje, snaží se tomu i porozumět a i se tomu vzpírá. Je to sice těžký boj, ale ona to nevzdává, opravdu se snaží mu porozumět a mě se to vážně líbí. Je chápavá, ale nenechá se tak snadno bez boje pokořit.
Jenom první díl má 500 stran a nebyla chvíle, kdy bych se nudila nebo si řekla, že už není o čem psát. Vůbec ne! Děj má spád, pořád se tam něco děje a nutí vás to číst dál. Jsem překvapená, že to Jodi, takhle zvládla a podle mého názoru ji to katapultuje mezi první příčky best selling autorek. Proto je v zahraničí tak oblíbená.

26.12.2018 4 z 5


Mě nedostaneš Mě nedostaneš Julie James

Četla jsem před dvěma lety v originále, hned poté, co jsem přečetla první přeloženou knihu od Julie James. Tahle spisovatelka psát umí, dialogy jsou vtipné, zápletka chytlavá, příběh krásně plyne, postavy perfektní. Bomba!
Sidney i Vaughn jsou spolu super. Zvažuju, že si to přečtu ještě jednou tentokrát v češtině.

13.12.2018 5 z 5


Šéf Šéf Vi Keeland

Egomaniac / Alfa samec se mi líbil mnohem víc. Bylo to chytlavé, zápletka dobrá, ale nemělo to takový drive jako Egomaniac. Líbilo se mi, že i když měl Chase problémy z minulosti, se kterými se nemohl pořád vyrovnat, nechoval se vůbec jako nějaký ufňukánek, i přesto všechno se snažil k Reese dostat a nějak to řešit a nerezignoval, možná na chvilku, ale pak rychle vystřízlivěl. Reese super, k té nemám nic. Možná bych uvítala více pohledu ze strany Chase a nejen jeho vyprávění z minulosti, ale právě i tu přítomnost. Suma sumárum velmi velmi dobrá kniha!

21.11.2018 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Jedna z the best-off! Výborně jsem se u toho bavila. Bylo to čtivé, vtipné, strhující! Začtete se a nemůžete se od toho odtrhnout. Zápletka dokonalá, už jenom anotace vás donutí si to přečíst! Líbí se mi i ich-forma obou postav, takže víte dokonale, co si kdo myslí a cítí. Bylo to proložené i pohledy z minulosti a postupně kousek po kousku se odhaluje, jak to vlastně bylo a proč je to teď tak, jak to je. Drew je mega sympoš a Emerie je dokonalá žena, emočně vyrovnaná, která pomůže Drewovi se přes všechno přenést. Pecka! Nebudete litovat!

20.11.2018 5 z 5


O čem dáma sní O čem dáma sní Victoria Alexander

Dlouho jsem se takhle nezasmála jako právě při čtení této knihy. Nevím, jestli je to překladem nebo i originál je takový, ale jazyk, výrazy a slovní spojení, která jsou zde použitá jsou květnatá a občas neobvyklá, a to mě hodně bavilo. Opravdu, jak závan čerstvého vzduchu. Dialogy byly sehrané, zápletka výborná, Felicity byla extrémně sympatická a hlavně chytrá. Spousta legračních scén i dalších postav, jako například manželé Fernwoodovi a karetní partie. To mě nastartovalo a pak scéna s pistolí a pádem z balkonu byla naprosto dokonalá. V ten moment jsem se přímo dusila smíchem.
První díl jsem přeskočila, ale třetí si ujít nenechám.

08.11.2018 5 z 5


Dáma v modrém Dáma v modrém Valerie Bowman

Z této série jsem četla jenom první a třetí díl s velkým časovým rozestupem. Anotace druhého dílu mě nezaujala už protože, že Cassadandra mi přišla (po přečtení prvího) jako hloupá husička. Proto mě trojka tolik nadchla a Jane byla opravdu stylová, bavila mě a s Garretem tvořili dokonalou dvojku. Bylo to vtipné a Jane mu dávala, co proto.
Konec mě opravdu nabudil na pokráčování příběhu Daphne a Raffea.

05.11.2018 4 z 5


Skandál Skandál Suzanne Enoch

Hodně povedená série! Naprosto nejlepší byl ten konec, to jsem se smála a zároveň mi tekly nervy, jak to bylo napínavý! Mám jenom pocit, že na začátku byl Grey úplně jiný člověk a prostě se zrazu změnil. Emma byla chvílemi hodně svéhlavá a držela se zuby nehty svých zásad a názorů, to se mi líbilo. V tomhle díle se taky objevuje Tristan a Giorgiana, který je věnovám samostatný díl, myslím, že to bude povedný příběh.

25.08.2018 5 z 5


Půlnoční setkání Půlnoční setkání Suzanne Enoch

Přečetla jsem první díl a teď druhý, a když to srovnám, tak oba jsou stejně dobré, vtipné (papoušek byl boží), čtivé, hrdinky emancipované a chytré. Já jsem naprosto uspokojená.

24.08.2018 5 z 5


Lekce lásky Lekce lásky Suzanne Enoch

Po pár knihách, které jsem nedávno přečetla, a které mě vůbec neoslovily, mě tahle naprosto pohltila. Bylo to super! Bavila jsem se, smála jsem se u toho, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Alexandra je paličatá až hrůza, Lucien je protivný sympaťák a perfektně se doplňovali. Tuhle sérii musím dočíst, nedá mi to!

21.08.2018 5 z 5


Nespoutaná dáma Nespoutaná dáma Jo Beverley

Vůbec mě to nebavilo! Začátek byl fajn, ale pak mě to už začínalo unavovat, nemělo to žádný spád a pořád se to táhlo a řešení v nedohlednu. To, co se stalo hlavní hrdince mi přišlo příliš drastické. Možná to bylo i dobou, do které je příběh zasazený. Dávám přednost viktoriánskému období a tohle spadá ještě do 18. století, tomu odpovídá i způsob myšlení hlavních postav. Cynricovi je jenom 24 let, přijde mi nevyzrálý a to mi prostě nesedí. Autorka mě vůbec neoslovila a neplánuji si od ní ještě něco přečíst.

21.08.2018 3 z 5


Láska v nebezpečí Láska v nebezpečí Julia Quinn

Když jsem četla anotaci, tak jsem byla nedočkavá si knihu přečíst. V poměrně dlouhém prologu, který byl velice nudný a takříkajíc nic neříkajíc, jsem začínala být docela znuděná, ale pořád jsem tak nějak doufala, že až se příběh nastartuje, že to bude jízda, ale ono ne. Oliva je extrémně nudná, řekla bych až hloupá, nic neumějící slečinka, která akorát hezky vypadá. Harry je akorát charakterní, o něco málo méně nudný než Olivia a jedinou jeho předností je znalost ruštiny, což mi přišlo jako obzvláštňující prvek historického románu. Doposavad jsem se s rolí ruské aristokracie v románu ještě neshledala. Nicméně, to to fakt nezachránilo. Ten vtip, co má být v každém dialogu, o kterém tady všichni mluví, je prosím kde? Narazila jsem na pár pasáží, ale to je tak všeho všudy 10%. Takže, buďte připravení, že ačkoli je Quinn dobrá spisovatelka, tahle sága Bevelstoke je teda nuda.
Líbí se mi Sebastian, ale nechce se mi do jeho příběhu pouštět, protože podle anotace to vypadá lákavě, ale už teď vím, že Annabel bude dle mého názoru stejně nemožná jako Olivia. Taková panenka do vitríny.

16.08.2018 3 z 5


Předvečerní láska Předvečerní láska Lisa Kleypas

Nejvíc jsem byla nadšená z Beatrix jako hlavní hrdinky. Nebyla nudná, nebyla hloupá, byla sebevědomá, chytrá, emancipovaná. Dlouho jsem se s takovou hrdinkou nesetkala. Christopher mě občas rozčílil, ale k sobě se hodili. Myslím, že Beatrix nedokázal úplně docenit. Konec byl moc pěkný, četlo se to bezvadně. Nebyla chvíle, kdy by mě to nebavilo. Tohle opravdu doporučuji.

16.08.2018 5 z 5


Anděl smrti Anděl smrti Sabrina Jeffries

Výtečníci mě fakt baví. Všechny díly jsem doposud zvládla jedním dechem. U druhého jsme se trochu zadrhla, ale i tak se mi to moc líbilo. Příběh o Gabrielovi mě bavil, spolu s Virginií se výborně doplňovali. Překvapilo mě, jak se vyvíjel vztah babičky Hetty a generála, to jsem nečekala, že to bude jiskřit i mezi nimi. Čtenáře to donutí dočíst všechny díly. Ten s Piercem bude asi taky pořádná libovka.

13.08.2018 5 z 5


Do svítání tvá Do svítání tvá Teresa Medeiros

Zhltala jsem to za jeden den. Musím uznat, že je to povedený příběh. Překvapilo mě, že v podstatě téměř do konce nevíte, kde se Samantha vzala a odkud je a a kdo je bez jakýchkoli náznaků. Všechno se začíná rozplétat až později. Mám pocit že v knize není úplně jasně uvedené, proč vlastně Cecilly udělala to, co udělala a Samantha taky. Epilog je taky takový otevřený a nic neříkající. Ale bavilo mě to, podle mě to stojí za to.

07.08.2018 5 z 5


Jak svést ostýchavou dámu Jak svést ostýchavou dámu Sabrina Jeffries

Konečně zase trocha zábavy. Tento díl byl mnohonásobně lepší než č. 2, který mě chvílemi nudil a těžce jsem se jím prokousávala. Bála jsem se, že 3. bude stejně zdlouhavý, ale naštěstí se mi to líbilo a hodně jsem se bavila. Minerva s Giles se k sobě naproso hodí. Líbila se mi hlavně ona, její názory a chování. Prostě se jen tak nedala a pobavila mě, jak najala na Gilese detektiva.
Zarazilo mě ale, jak v tomto díle vystupuje Pinter. Mám pocit, jako by to nebyl ten Pinter z předchozích dílů. Představila jsem si ho už na začátku jako úplně někoho jiného a mám pocit, že ho autorka začala měnit. Dělá z něj pohledného mladíka. Pokud vím, tak v 1. díle se o něm takto nemluvilo. Měla jsem ho za úzkoprsého přísného chlápka průměřného vzhledu. Teď k němu musím přistupovat jinak, to mi moc nevyhovuje. Bourá mi to celý příběh.
Jinak super a přečtu si pochopitelně i další díly. Chci tuhle sérii dotáhnout do konce.

06.08.2018 5 z 5


Výtečník v jejím loži Výtečník v jejím loži Sabrina Jeffries

První díl byl jednoznačně lepší! Některé pasáže mě tady nudily. Oba hrdinové se k sobě sice hodili, jiskřilo to mezi nimi, ale nebylo to tak vtipné jako v tom předchozím příběhu. Občas se to už zbytečně táhlo a konec byl takový mdlý.

03.08.2018 4 z 5


Pravda o markýzi S. Pravda o markýzi S. Sabrina Jeffries

Super! Ze začátku jsem se neuvěřitelně bavila a smála. Kniha je napěchováná vtipnými scénami. Příběh má spád. Líbí se mi, že jsou do příběhu vtáhnutí i další postavy, kterým se bude autorka podrobně věnovat v dalších dílech. Byly tam i náznaky příběhů dalších sourozenců.
Marie byla vtipná, Oliver taky, jejich slovní šarvátky byly zábavné i napínavé. Scéna s ohrožování mečem mě bavila. Těším se na další díly. Anotace k příběhu Jerreta bude podle mě lákavější a bude to pořádná sranda.

31.07.2018 5 z 5


Vévodkyně v přestrojení Vévodkyně v přestrojení Eloisa James

Vůbec mě to nebavilo. Bylo to chaotické, nedávalo to vůbec smysl. Jem je zhýralec, ale kdysi měl dokonalou manželku a všechno bylo perfektni, byl ukázkový manžel? Celý ten příběh je vzhůru nohama. Ani jsem to nedočetla. Jo a z Harriet udělala prkno, co se jen nechává osouložit. Prostě hrozný! Vtipné to taky nebylo, na žádné takové pasáže, kde bych se smála jsem nenarazila.

30.07.2018 2 z 5