michaela.22 michaela.22 komentáře u knih

☰ menu

Po pravdě Po pravdě Gilly Macmillan

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Děj možná mohl na někoho působit zdlouhavě, ale za sebe mohu říct že to bylo akorát. Měla jsem několik odhadů jak kniha dopadne a realita byla jiná. Od první stránky čtivé a snadno se dalo orientovat v ději i postavách. Líbil se mi i poněkud otevřený konec, který nechává pro čtenáře možnost uzavřít děj dle sebe.

02.04.2024 5 z 5


Přej si opatrně Přej si opatrně Hallie Ephron

Knížka se mi líbila, sice byla poněkud klidnější než bych od thrilleru čekala, ale byla fajn. Dobře se četla, snadná orientace v ději i osobách.

14.03.2024 4 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Knížka se četla dobře, fajn zápletka ale na můj vkus byl děj docela předvídatelný, proto 4 hvězdičky. Ale i tak pěkná kniha, která bude mít místo v mé knihovně.

10.02.2024 4 z 5


Dům hlasů Dům hlasů Donato Carrisi

Naprosto dokonalý thriller. Do konce knihy jsem neměla tušení jak dopadne. Děj byl dost propletený ale i tak se v něm dalo dobře orientovat a zápletka byla skutečně originální. Doporučuji.

26.01.2024 5 z 5


Co se skutečně stane po smrti Co se skutečně stane po smrti Andrew McLauchlin

Na můj vkus poněkud zavádějící název knihy. Většina knihy se týká kosmologie jako takové, což je zajímavé téma ale dost složité. Čekala jsem něco jiného, přesto si myslím, že kniha stojí za přečtení.

13.01.2024 3 z 5


Rez a záře hvězd Rez a záře hvězd Tammy Greenwood

Skvělá kniha, neskutečně silný příběh. Místy jsem čtení musela přerušit, abych děj zpracovala (citlivé téma), ale zvědavost mě neustále nutila číst dál a dál. Určitě doporučuji.

19.11.2023 5 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

(SPOILER) Kniha byla skvělá. Napětí, propletené vztahy. Jen se mi příliš nelíbilo zatčení nesprávného "vraha". Jinak velmi povedené, dost hlavních postav ale i tak se v nich dalo snadno orientovat. Doporučuji.

30.05.2023 5 z 5


Horečka Horečka Megan Abbott

Nedočteno. Na straně 70 jsem knihu odložila protože v postavách se nedalo vyznat, děj hrozně nudný a zmatečný. Podle anotace super příběh ale realita jiná. Posílám dál, určitě si najde svého čtenáře.

23.04.2023 1 z 5


Bankéřova žena Bankéřova žena Cristina Alger

(SPOILER) Kniha se mi moc líbila. Od první strany jsem byla zvědavá jak dopadne. Oceňuji zápletku týkající se daňových úniků. Chvíli mi trvalo se zorientovat v hlavních postavách a strhávám jednu hvězdičku za pomalejší děj v první polovině knihy.

04.04.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Román o slávě, lásce, sexualitě a mnoha dalších tématech. Kniha se četla sama, od první stránky jsem potřebovala vědět, jak děj dopadne. Trochu mě zarazilo, jakým způsobem došlo ke spojení Evelyn a Monique, ale nemyslím si, že by to knize ubralo na kvalitě. Určitě se k této knize budu vracet a naprosto chápu její kladné hodnocení.

26.02.2023 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Knihu jsem jako dítě milovala a občas po ní sáhnu i v dospělosti. Je skvělá a člověka dokáže vtáhnout do jeho dětství. Doporučuji.

09.01.2023 5 z 5


Uprdelismus Uprdelismus Jan Menděl

Jedna z několika knih, která by si zasloužila být v povinné četbě. V dnešní složité době nás tato kniha dokáže navést na cestu sebepoznání a seberozvoje. Spoustě lidem dokáže pomoci aniž by čtenář musel se vším z knihy souhlasit. Mě dala hodně a hodlám se k ní vracet. Kniha se četla dobře a rychle. Doporučuji.

08.01.2023 5 z 5


Záhada panství Bainbridge Záhada panství Bainbridge Laura Purcell

Kniha se mi moc líbila. Skvělá zápletka jen se mi děj zdál chvílemi až příliš zdlouhavý, ale jen v první části knihy. Oceňuji rozuzlení, do konce knihy čtenář netuší jaká je skutečnost. Oceňuji popisy které zajistí stáhnutí do děje.

15.07.2022 4 z 5


Pořád jsem tady Pořád jsem tady McGarvey Black

(SPOILER) Kniha mě zaujala anotací a rozhodně nelituji. Četla se jedním dechem. Vyhovují mi krátké kapitoly, takže za mě super. Sice jsem tušila, jak kniha dopadne, ale i přes to, že zde nebyl wow konec, tak jsem spokojená s příběhem i zpracováním knihy. Jen mě hrozně vadil charakter hlavní postavy Aleca. Doporučuji spíše na oddychovější čtení.

07.07.2022 5 z 5


Ukradené dětství Ukradené dětství Lisa Brönnimann

(SPOILER) Lisa, která od útlého mládí pendluje mezi pěstouny, zažívá fyzické, psychické i sexuální násilí. Kniha je místy opravdu drsná a chvílemi jsem měla chuť jí ani nedočítat. Zvědavost však vyhrála a jsem za to ráda. Oceňuji dokonalé popisy. První část knihy jde hodně do detailů, zatímco ke konci knihy jsem měla pocit, že je až příliš rychlá a trošku jsem se ztrácela v ději. V každém případě mě děj hodně zasáhl a o to víc si vážím toho, že jsem měla normální dětství. Rozhodně doporučuji.

30.06.2022 5 z 5


Freed Freed E. L. James (p)

Po třech letech čekání jsem se dočkala. Konečně kompletní série. Kniha je čtivá od první stránky, líbí se mi pohled Christiana, který jeho chování vysvětluje. Spojení napětí, erotiky a romantiky je super. Rozhodne doporučuji.

04.02.2022 5 z 5


Domeček pro panenky Domeček pro panenky Phoebe Morgan

Kniha byla skvělá, četla se jedním dechem. Dobrá zápletka a díky malému množství postav se snadno orientovalo v ději. Závěr knihy byl překvapivý, ale na můj vkus až příliš otevřený. Rozhodně stojí za přečtení.

29.12.2021 5 z 5


Dům plný temnoty Dům plný temnoty D. M. Pulley

(SPOILER) Kniha se mi líbila, ale čekala jsem něco trošku jiného. Docela dlouho mi trvalo, než jsem se zorientovala v historii jednotlivých rodin, které v domě bydlely. Následně jsem postrádala napětí, které bývá u duchařských knih běžné, proto strhávám jednu hvězdičku. Jinak děj jako takový, postavy, popisy byly fajn a oceňuji zakončení knihy takové jaké je.

13.12.2021 4 z 5


Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

(SPOILER) Kniha je dokonalá. Napětí spojené s psychickou poruchou. Děj se čte jedním dechem a i když má kniha jen lehce přes 200 stran, rozhodně jí to neubírá na kvalitě, ba naopak. V polovině knihy jsem si myslela, že vím kdo je viník, ale realita byla jiná. Rozhodně si myslím že každá žena, která má děti, bude tuhle knihu velice prožívat. Doporučuji.

29.11.2021 5 z 5


Moje báječná žena Moje báječná žena Samantha Downing

(SPOILER) Knihy byla skvělá. Snadno a rychle se četla. Oceňuji zejména originální zápletku z pohledu "viníka" a přesto i když se zdá, že je vše jasné, až do konce knihy nikdo netuší kde je pravda. Některé detaily se mi občas zdály těžko uvěřitelné, ale jinak stojí za přečtení. Doporučuji.

22.11.2021 5 z 5