Mia77 Mia77 komentáře u knih

☰ menu

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Nejdříve jsem si říkala, to je taková nudná povinná četba. Později ... jak se začali vybarvovat různé dějové postavy, mi to začalo bavit. A konec ..... ten je smutně krásný, ale stojí to za přečtení.

28.04.2022 4 z 5


Království Království Jo Nesbø

Tak pro mne zklamání. Trochu zbytečně překombinované a hlavní hrdina stránku od stránky začínal být spíše záporák, stejně jako u jeho knihy Macbeth. Konec takový nijaký. Doby neskutečně čtivého HH skončily ... škoda.

03.01.2021 3 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Děj knihy je poutavý a finále smutné a svým způsobem krásné. Jednu hvězdičku jsem musela ubrat za neskutečně zdlouhavé popisy .... čtenář musí být občas trpělivý, aby se přes nějaké pasáže přenesl ... takový typ Jiráska ....

19.05.2020 4 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Taková klasická detektivka, zdá se mi hodně překombinovaná, chybí tomu taková ta šťáva kolem.

25.03.2019 3 z 5


Spáči Spáči Lorenzo Carcaterra

Teda jak to, že se ke mně tato kniha dostala tak pozdě? Dokonce ani film jsem viděla až po přečtení, hrůzy které si občas někteří lidé musejí vytrpět jsou šílené, nejhorší je, že podobné věci se stále stávají.

21.03.2019 5 z 5


Můj manžel a já Můj manžel a já Ingrid Seward

Zajímavé dozvědět se o vnímání královského života i pohledem z druhé strany. Některé věci mi i překvapily, rozhodně se né všude o všem na veřejnosti napíše. Ten, kdo se chce něco dozvědět o královské rodině knihu doporučuji, možná i na některé události změníte názor.

21.03.2019 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Hartla mám prostě ráda. Jednoduché příběhy ze života, pěkně napsané. Bylo fajn i načasování vydání. Dostala jsem jako dárek k vánocům a příběh začínal v tomto období, to se hned do toho člověk lépe začte :-)

21.03.2019 5 z 5


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Pan Kolář mi imponuje a proto jsem si koupila jeho knihu a rozhodně jsem neprohloupila. Doporučuji opravdu každému, mnohé si toho člověk o svém těle a mysli po přečtení uvědomí. Moc mi bavily pasáže, které čerpají z praxe ač už o slavných sportovcích, nebo obyčejných lidí. Dodávalo to tomu takovou třešničku na dortu a i laik porozuměl popisu spojení těla a duše. Každopádně dík i paní Červenkové, od které si hned přečtu i další knihu.
PS1: teď bych mohla rovnou radit mým přátelům kolem jak se sebou nakládat :-))))
PS2: už si jí koupilo pět lidí z mého okolí a všichni nadšení .. a co vy?

03.01.2019 5 z 5


Amerikánka Amerikánka Chimamanda Ngozi Adichie

Zajímavá kniha, rozhodně mi zase otevřela další obzory. Některé věci si asi my "běloši" opravdu neuvědujeme. Líbilo se mi to. Pouze asi v polovině knihy toho bylo až moc stěžování na nepochopení soužití bělochů a černochů, tady by bylo čtivější trochu ubrat. Rozhodně se podívám ještě na nějakou knihu od této autorky.

02.01.2019 4 z 5


Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Silný příběh a o dost smutnější je, že je napsaný na základě skutečnosti. Nerozumím, jak může ještě takové zvíře běhat mezi námi, opravdu nerozumím. A opravdu nerozumím lidem, který jsou schopni něco takového provádět a omlouvat to vírou....

02.01.2019 4 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Nevěřila bych, že dokáži dát takovému spisovateli, jako je Nesbo, dvě hvězdičky. Tohle se vážně nepovedlo, měla jsem co dělat, to vůbec dočíst. Zapomeňme na to a šup sem s dalším dílem Harryho Hola. :-p

02.11.2018 2 z 5


Milada Horáková: justiční vražda Milada Horáková: justiční vražda Miroslav Ivanov

Už jen název knihy předpovídá, že se jedná o silný příběh. Drsná doba a neskutečné bezpráví, tohle se už nesmí nikdy stát. Komunismus prostě nefunguje a nikdy fungovat nebude. Autor přesně popsal všechna fakta a bylo mi z toho velmi smutno. Snad jen jednu hvězdičku uberu, že nebyl skoro ani okrajově popsán vztah k rodině, vyjádření dcery. Musela jsem si některá fakta z její rodiny vyhledat na internetu.

04.10.2018 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Bojím se knížek, co mají výborné hodnocení, neb jsou většinou nad mé očekávání. Tento román mne ale vůbec nezklamal. Brečela jsem hned na začátku. Úplně stříká emocemi, prožívala jsem a hltala každou stránku. Jsem moc ráda, že je umístěná v mé knihovně. Dobrou knihu také poznáte, že nechcete, aby skončila a já se děsně nechtěla dočkat konce.

18.08.2018 5 z 5


Dva proti Říši Dva proti Říši Jiří Šulc

Děkuji Databázi za žebříčky knih, protože tahle je tam v popředí opravdu oprávněně. A přečetla jsem ji právě na základě tohoto doporučení.

22.06.2018 5 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Výborné téma, už trochu jeho horší zpracování, ale myšlenka super. Měla jsem dle recenzí více očekávání. Škoda že to nebylo více propracované.

22.06.2018 3 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Opravdu je někdo, kdo dal méně než 4 hvězdičky? Já se u toho báječně pobavila a budu se k ní vracet, protože taková kniha vám musí vždy zvednout náladu. Chtěla bych mít takového Saturnina doma :-)))

22.06.2018 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Prostě pro Browna mám slabost a právem. Opět přečteno jedním dechem. Znova vybral aktuální tíživé téma , znova perfektně propracované detaily a navíc jsem zjistila, co je krásných zajímavých míst, kde jsem ještě nebyla. Doporučuji si při jeho popisu památek a míst, si je vyhledat na netu a vtáhne vás do děje ještě více.

22.06.2018 5 z 5


Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Jednoznačně nejlepší díl. I ten konec mi přijde takový autentický, což se málokdy povede. Tuto ságu rozhodně doporučuji číst a jestli vás to neuchvátí od prvního dílu, tak rozhodně poslední je zvrat událostí, emocí a překvapení. Chvíli fandím Lile a pak mi zase hlava nebere, co opět ze sebe vyprodukuje. Elena od začátku tak trošku kladná osoba, ale nene takhle se přece nechová zodpovědná osoba, nebo ano? :-). Velké kamarádky, ale přesto každá se svými tajemstvími. Mám chuť se okamžitě opět podívat do Neapole.
Třešinku na dortu tomu dává tajemství opředené kolem autorky a pokládání si otázky ... Opravdu to tak bylo?

17.04.2018 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Jde vidět, že máme stále kvalitní české spisovatele. Moje první knížka od paní Mornštajnové a trefila se do mého vkusu. Příběh rodinného hotelu mne úplně pohltil. Trochu bych to přirovnala ke stylu Patrika Hartla. :-)

03.04.2018 4 z 5


A nakonec Vánoce A nakonec Vánoce Petr Šabach

Knížka vypadá většinou jinak. Krátké příběhy přečtené za chvilku, tak do časopisu bych to asi vložila a bylo by to fajn.

03.04.2018 2 z 5