meredith6677 meredith6677 komentáře u knih

☰ menu

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Na druhý díl jsem se pustila hned po dočtení prvního. Prostě mi to nedalo. A mé natěšení nebylo zklamané. Kniha ještě lepší jako první díl. Líbilo se mi vývoj a odhalení charakterů postav (co si budeme, Rhysand snad většinu čtenářů přinejmenším zaujal už v prvním díle :D).
Co mi projíždí hlavou po dočtení druhého dílu?
1.) jdu hned na pokračování
2.) snad první kniha, u které bych si přála, aby vyšla i zfilmována
3.) ke knize a příběhu se brzy budu muset vrátit a to jen, abych ty dokonalé momenty mohla prožít znovu

15.04.2024 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

K této knize nemám ani pořádně slova. Po pár letech jsem se vrátila ke čtení a sotva jsem na knihu dostala tip, hned jsem si jí sehnala. S vysokým očekáváním jsem se pak pustila do čtení a mohu říct, že mě kniha v nejmenším nezklamala. Nopak předčila má očekávání.
Příběh je čtivě popsán a čtenáře vtáhne do děje. Užila jsem si dílo od první stránky po poslední a hned se vrhám na další díl tohoto klenotu. Za mě příběh má celých 5 hvězd. Už teď vím, že postavy a děj nevyženu dlouho z hlavy.

15.04.2024 5 z 5


Láska přes hranice světů Láska přes hranice světů Josie Williams

Kniha mi byla doporučena kamarádkou, a tak jsem si jí sehnala. Musím ale říct, že i když mi hlavní postavy byly sympatické a příběh byl poutavý, nějakou dobu jsem se do knihy dostávala. Možná díky vědomí, že je to takový posmutnělý příběh o opuštěnosti, ale nakonec jsem přeci jen knihu dočetla a při posledních asi 100 stranách se už pak četla jedním dechem s tím, že prostě potřebuju vědět, jak to dopadne.
Byla to nakonec milá, romantická kniha, u které mi nejednou nezůstalo oko suché. Upřímně doporučuji cca od 12-13 let.

27.01.2024 4 z 5


Příští rok v tento den Příští rok v tento den Sophie Cousens

Knihu jsem si koupila, protože mě zaujala anotace. Když jsem jí ale otevřela po nějaké době, měla jsem tedy z počátku se začíst. Ani ne tím, že by příběh nelákal, ale trochu mi trnuly zuby u dialogů. Furt jsem si říkala, že to budou asi teenegeři, ale pak se člověk doví, že postavám je 30 a více. Trochu mě tím tedy to nereálné chování a mluva dospělých osob odrazovala, ale...
Jsem ráda, že jsem vydržela, protože od zhruba 50-70 stránky jsem pak knihu četla jedním dechem s do dvou dnů jsem to přelouskala. Sice se mi stejně občas trhaly žíly nad konverzacemi a chováním postav, ale příběh nakonec působil mile, odpočinkově, originálně a hlavně táhl k tomu, aby čtenář chtěl knihu dočíst a zjistit, co se nakonec stane. :)

09.11.2023 3 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Kniha je skvělá. Naprosto pohltila, pořád se něco děje, takže se člověk nenudí, postavy mají své pevné charaktery a jako čtenář, který nejdříve viděl film, tak mohu jen říci, že konečně bylo vysvětleno to, na co ve filmu čas nebyl. Za mě určitě 5 hvězdiček! :)

22.01.2020 5 z 5


Navždy Navždy Kathleen E. Woodiwiss

Tak jsem knihu dolouskala do konce, i když s občasnými obtížemi. Příběh mě nenadchnul tolik, jako předešlé knihy. Děj se vlekl a ke konci mi přišel zase na druhou stranu urychlený a připravený o tu nejzajímavější část, která mohla nastat. Samozřejmě jak se věci při posledních stránkách daly do pohybu, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, ale i tak to oproti zbývajícím knihám paní Woodiwissové byl slabý odvar.

10.12.2019 2 z 5


Váhavý nápadník Váhavý nápadník Kathleen E. Woodiwiss

Skvělý příběh, postavy moc sympatické. Hvězdičku strhávám jen za to, že z počátku byl děj poněkud snad zbytečně roztažený, a pak se vše událo v neskutečně rychlém tempu. Ve jménech postav jsem měla z počátku trochu zmatek, ale pak jsem se jakž takž zorientovala. U jedné z posledních kapitol se mi udělalo po dlouhé době i zle, když došlo na odhalování temných tajemství R. a byla jsem ráda za to, jak to nakonec skončilo - ne že by se to nedalo čekat. :) Po dlouhé době se mi dokonce líbily o charaktery obou hlavních postav - Coltona i Adriany. Předpokládám, že se ke knize jednou zase vrátím.

24.10.2019 4 z 5


Vlk a holubice Vlk a holubice Kathleen E. Woodiwiss

Další krásně napsaná knížka od této spisovatelky. Děj pěkný a pro mě rozhodně jiný, oproti jejím ostatním knížkám, které jsem už přečetla. V tomto příběhu se hlavně sázelo na příběh, těžkou tehdejší dobu během války a intriky. Romantika byla jen lehce načrtnutá, ale v nejmenším to příběhu nebralo své kouzlo. Dokonce na konci knihy i pár slz ukáplo a jsem ráda, že to skončilo v dobrém. :)

29.09.2019 4 z 5


Popel ve větru Popel ve větru Kathleen E. Woodiwiss

Naprosto úžasný a strhující děj! Tuhle knihu jsem již četla také podruhé, ale nepřestává mě bavit a ohromovat! :) Úžasně napsané, děj... áááá... nemám prostě slov. Někdy mě Alaina se svou hrdostí štvala, ale bylo jasné, proč se tak chovala a bylo hezké vidět, že se charaktery postav držely až do samotného konce. Líbil se mi její vztah s Colem a nejednou jsem se u situací bavila. Určitě brzy zase po knize sáhnu, stejně jako po knize Plamen a květ.

17.09.2019 5 z 5


Květy na vodě Květy na vodě Kathleen E. Woodiwiss

Tak tato kniha mě velice bavila od počátku. Bylo to opět něco zcela jiného oproti ostatním knihám K.E.Woodiwissové a z luxusních sídel plné dostatků všeho jsme se přesunuli do poměrně chudých poměrů. Velice se mi tato změna líbila. Tentokrát byly postavy sympatické obě dvě od prvních stránek a o to rychleji pak příběh plynul. Navíc jsem byla ráda za opětovné setkání s Ruarkem a jeho sourozenci, i když na chvíli, a také mi došlo při čtení, že nejdříve vznikla tato kniha a teprve poté Leopard a orchidej. :) Krásně odvyprávěný příběh a velice se mi líbil vztah Shemaine, Gage a malého Andrewa. Chlapec byl příjemným zpestřením knihy. :) Za mě rozhodně tato kniha dostává opět 5 hvězdiček.

01.09.2019 5 z 5


Leopard a orchidej Leopard a orchidej Kathleen E. Woodiwiss

Tak této knize nemohu absolutně nic vytknout. Byla prostě famózní, úžasná, velkolepá! Zamilovala jsem si postavy, i když rozmazlené chování Shanny jistě vadilo nejen mě, ale kniha měla vesměs nepředvídatelný obsah - až ke konci jsem měla jistou teorii, jak to dopadne, ale ani tak mě kniha nepřestávala bavit, ba naopak. Kniha měla originální zápletku a mnohdy jsem se jen snažila odhadnout, jak Ruark bude postupovat a co bude dělat, ale vždy překvapil. V knize se objevil na chvíli Londýn, život na ostrově, moře, lodě a kolonie... prostě si nemám na co stěžovat, jako milovník námořní tématiky a Anglie. :D :D Vřele doporučuji a srovnávám to s knihou Plamen a květ. Po přečtení se vůbec nedivím tvrzení, že je to jedna z nejlepších knih autorky... SOUHLASÍM!!!

27.08.2019 5 z 5


Milovat cizince Milovat cizince Kathleen E. Woodiwiss

Jako všechny knihy, které jsem od této autorky četla, je i tato kniha povedené, ale přesto jednu hvězdičku strhávám. Děj byl barvitý a akční, ale nenadchl mě tolik, jako třeba knihy ze série Birminghamů. V této knize mě bavily scény Lierin a Ashtona a z počátku mě kniha zaujala, ale pak nějak v polovině mi přišel děj vleklý a začaly mě rozčilovat občas myšlenkové pochody hlavní hrdinky. Knihu jsem v těchto částech pak četla opravdu jen na vyplnění času jízdy autobusem, ale pak přišel zlom a knihu jsem zase nedokázala odložit a musela jí dočíst nehledě na čas na hodinách. Rozuzlení jsem více méně odhadla, ale trochu mě zamrzelo, že kniha na můj vkus skončila brzy a závěr byl přitom vleklý. Klidně bych si nechala líbit ještě pár stran náhledu do budoucna, nebo alespoň o pár dní později.
Přesto... Kniha čtivá a děj zajímavý, ale za mě se nevyrovná knize Plamen a květ, která zjevně navždy zůstane mou srdeční záležitostí.
PS: Za mě palec nahoru Ashtonovi a jeho tvrdohlavosti a kreativnímu způsobu, jak lézt nesympatickému Malcolmovi na nervy. :D

19.08.2019 4 z 5


Růže v zimě Růže v zimě Kathleen E. Woodiwiss

Tak jsem si touto knihou potvrdila, že mám literární slabost pro námořní kapitány! :D Co k tomu více dodat? Stejně jako ostatní knihy, které jsem od této spisovatelky dosud četla, je Růže v zimě dalším brilantním dílem. Musím se přiznat, že prvních několik stránek mě moc nezaujalo, ale když jsem se jimi prokousala, nemohla jsem pak knihu odložit. Byla jsem i ráda, že kniha má poměrně dost stránek a slibovala tak úžasný a nezkrácený děj.
Postavu Christophera Setona si prostě nejde nezamilovat s tím jeho věčným úsměvem, jiskrnýma očima a vtipnýma poznámkama. Jeho objevení se na scéně nikdy nezklamalo a nejednou jsem se musela při čtení usmívat pobavením.
Samozřejmě už téměř po 100 stránkách jsem si byla jistá tím, kdo je kdo, jaký k tomu měly postavy důvody a cíle. I když v polovině knihy se mi to všechno smíchalo a začala jsem o svých úvahách pochybovat, byla jsem pak na konci příběhu ráda, že jsem se trefila a mohla si tak dát pomyslnou cenu Sherlocka Holmese. :D Stejně nepřestanu vycházet z úžasu, jak K.E.W. dokáže bravurně spojit dobrodružství, vtip, tajemno a romantiku v jedno. Rozhodně opět v úctě smekám.
Celkově bych knihu rovnala k úžasným knihám Plamen a květ a Plamen v srdci, zatím své další oblíbené knihy od K.E.W. a rozhodně se s chutí vrhám na další její knihy!!!

01.08.2019 5 z 5


Plamen v srdci Plamen v srdci Kathleen E. Woodiwiss

Tak k tomuto dílu nelze mít žádné výhrady. Od prvních stránek jsem hltala děj slovo od slova a ani si neuvědomila, jak letí čas při čtení. Prostě jsem se od knihy nedokázala odtrhnout. Byla to příjemná změna od předchozího dílu Žhavé líbánky, kdy jsem měla občas problém se do děje dostat. Snad to je tím, že je to nepřímé pokračování mé oblíbené dvojice Heather a Brandona, nebo tím, že miluji námořní tématiku, ale tak či tak, kniha mi neuvěřitelně sedla, s ní i všechny pozitivní postavy, které mi byly blízké a děj byl jedna báseň. Jsem ráda, že jako poslední díl trilogie Birmighamů jsme dostali šanci k poslednímu nahlédnutí do vztahů hlavních postav předchozích dílů a tomu, jak se jim daří. Bylo to pěkné rozhloučení. Už před léty, kdy jsem četla první knihu od K.E. Woodiwissové jsem si udělala obrázek o spisovatelském umu této ženy a po dokončení těchto knih jsem o tom zcela přesvědčena. Tleskám jejímu umění a s chutí se vrhám do dalších literárních dobrodružství, které nám tu zanechala.

24.07.2019 5 z 5


Žhavé líbánky Žhavé líbánky Kathleen E. Woodiwiss

Knihy této spisovatelky miluji, především její první díl ze série Birminghamů, Plamen a květ. Do tohoto pokračování jsem se pouštěla s chutí, neboť i když mám nejraději Heather a Brandona, nejde si prostě nezamilovat i jeho bratra Jeffreyho, ale musím říct, že z počátku jsem se do knihy nedokázala začíst a těšila jsem se především na části, kde budou alespoň na chvíli vystupovat postavy z předešlého dílu. Ale pak se stal zlom a knihu jsem hltala stránku za stránkou stejně jako předchozí díl. Byla jsem rádea, že jsme mohli trochu více pohlédnout pod Jeffreyho pokličku a jeho charakter se ještě vystříbřil. :) Popravdě ale Raelynn mě občas rozčilovala, ale pak jsem si časem na ní zvykla. Co se týče zápletky, viníka jsem tušila hned po tom, co se incident stal, ale stejně jsem byla ráda za to, jak to vše dopadlo a jak k tomu došlo. A než tento komentář skončím... nešlo mi jen do hlavy oslovení Farella pro Jeffa - "Srdíčko moje, Jeffrey." :D Jako hezké, ale říkala jsem si jen, jak to asi znělo v originále, kde mohli překladatelé udělat chybu? :D Rozhodně pobavilo.

21.07.2019 4 z 5


Plamen a květ Plamen a květ Kathleen E. Woodiwiss

Proti knize nemohu vznést jediné špatné slovo. Příběh zcela a plně miluji od doby, co jsem jí prvně četla. S překvapením zjišťuji, že jsem jí právě přečetla snad potřetí a příběh mě stále a znovu ohromuje, vtáhne přímo do děje a rozhodně nejde si dva hlavní aktéry nezamilovat. Birminghami mám velice ráda, jsou vtipní, odvážní a silní, i když nutno dodat, že dost často i dost natrvdlí. :D Ale za mě rozhodně pět hvězdiček a jsem si jistá, že se ke knize časem vrátím ještě nejednou a oživím opět v paměti ten překrásný příběh. A vůbec poprvé se mi podařilo sehnat další pokračovaní, tak se s radostí na něj okamžitě vrhám.

12.07.2019 5 z 5


Temnota Temnota Marianne Curley

Tento příběh mám velice ráda, především jsem si oblíbila Arkariana a Isabellu, ale v některých částech byl děj poněkud zbytečně protáhlý, nebo naopak odfláknutý - především při některých scénách v Podsvětí. Nicméně je součástí ze 3.dílů, tak se vrhám i na ten poslední! X)

26.06.2019 3 z 5


Vyvolený Vyvolený Marianne Curley

Tenhle příběh čtu snad již potřetí. Jako teeneger jsem jí milovala a úplně se vžila do příběhu, který pohltí. Dnes mi přijde trochu děj snadno předvídatelný a občas se i hlavní postavy chovají poněkud naivně, ale své kouzlo kniha neztrácí a zůstane jednou z mých velkých srdcovek. :)

04.06.2019 4 z 5


Hvězdná kniha 3: Tvář vládce stínu Hvězdná kniha 3: Tvář vládce stínu Erik L´Homme

Celá trilogie naprosto skvělá a rozhodně si jí někdy přečtu opět - i když už to bude poněkolikáté. :D Konec dojemný a úžasný. X) Nemám, co bych vytkla.

30.04.2019 5 z 5


Hvězdná kniha: Mistr Kadehar Hvězdná kniha: Mistr Kadehar Erik L´Homme

Ani nemám co bych k této kniže moc řekla. Zjednoduším to - miluji ji! :D Celou trilogii jsem už četla nejméně třikrát a pokaždé se k ní ráda vracím! :)

30.04.2019 5 z 5