mendule mendule komentáře u knih

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Moc se mi líbí knihy této autorky.prostě píše tak poutavě, že se nedokážu odtrhnout.

15.04.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

už dlouho mě nic tak nedostalo a velmi mě potěšilo, že i film mě dostal a že se drží přesně knižní předlohy.

19.10.2022 5 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Už dlouho jsem nečetla knihu, která by mě takhle dostala, to byla jízda. No četla, spíš poslouchala, měla jsem jako audioknihu skvěle načtenou Lukášem Hlavicou. Je to chytré, napínavé a vtipné, rozhodně doporučuji.

06.05.2022 5 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Tak myslím, že jsem našla dalšího svého oblíbeného autora. Je to napínavé, postava Terence je klidná a je mi sympatická. Děj má spád, žádná zbytečná omáčka kolem. Za mě super. Člověk se přistihuje, že chvílemi drží palce apod. Děj Vás prostě strhne. Poslouchala jsem tedy jako audioknihu a ty hlasy Jana Maxiána a Jitky Ježkové to vše jen podtrhují.

26.11.2021 5 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

Backman zkrátka umí, lidské, dojemné, krásné. Nevadí vůbec, že vám lední hokej nic neříká, mě taky ne a přesto se mi to moooc líbilo. Napínavé. takže za mě pět hvězd je jasných.

13.07.2022 5 z 5

Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Už se těším na další,tahle spisovatelka umí psát. Nemůžu se dočkat až se dozvím rozluštění a pak mě mrzí, že už to skončilo. Miluju tu vesnici i její obyvatele.

12.02.2021 5 z 5

Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

(SPOILER) Další skvělá detektivka, poslouchám tedy audia a o hlas J.Maxiána a Zadražila je to teda ještě o stupínek lepší. Skvěle popsané devadesátky, co se dělo a neměl o tom běžný člověk ani tušení. Tahle série s Markem Vrázem se mi hodně líbí.

15.12.2021 5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Tak bohužel nic překvapivého a zajímat mě to začalo tak v půlce knihy do té doby nuda nuda šeď šeď.

12.02.2021 2 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Ikdyž se Bergman objevuje až na 120str., líbilo se mi to moc, asi ten styl, jak je to napsané, tady mi popisy krás přírody vůbec nevadí.

20.09.2019 5 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Přečteno za dva dny, to už hovoří samo za sebe, nedalo se odtrhnout, zase skvělé.

20.09.2019 5 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Tak je škoda, že tohle byla poslední knížka s Lisbeth, protože tady už mi přišlo, že píše jako Larsson. Kniha byla napínavá a strhla mě. Snad jen scéna ve sklárně mi přišla taková nereálná, ale to už by nebyla Lisbeth že jo? Za mě výborné.

02.12.2019 5 z 5

A objevíš poklad, který v tobě dřímá A objevíš poklad, který v tobě dřímá Laurent Gounelle

Krásná kniha. Jak jinak chápat výroky z bible, Tomášovo evangelium, lpění na hmotě, jiném pojetí času a mnoho jiných zajímavých témat.

10.07.2017 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Měla jsem trochu obavy, ale naprosto zbytečné, třetí kniha je stejně úžasná jako ty předešlé, prostě se řežete smíchy, jo a kdybyste náhodou nevěděli, narazila jsem, že už se to hraje v divadle Na Jezerce.

25.11.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

také nechápu jak to může být bestseler, musela jsem se nutit do čtení, rozvleklé, depresivní

09.11.2016

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

Saturnina miluju a trochu jsem se bála pokračování a ještě od dřívějšího politika, ale musím říct, že se to panu Mackovi povedlo. Muselo to být nesmírně těžké navázat na jednu z nejoblíbenějších knih u nás. Takže smekám a končím příslovím tety Kateřiny - Lepší drzé čelo než poplužní dvůr.

01.03.2018 3 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

na tomhle je vidět jak jsou některé kritiky naprosto neznalé věci, Langdon si sice vytrhne kanilu po postřelení do hlavy, ale pokud to ta kritička četla celé, postřelen vlastně vůbec nebyl, byla to jen hraná iluze pro něj, aby lépe spolupracoval. Souhlasím, je to pohádka pro dospělé, ale asi je všichni dost potřebujeme, když se to tak dobře prodává a všichni to čtou. Mě se to líbilo a je mi jedno, že je to chvílema možná přitažené za vlasy. Líbí se mi jak popisuje památky Florencie, Benátek, člověk má hned chuť tam jet nebo si to aspoň najít na netu, jak to vypadá. Měli by mu platit za propagaci. Taktéž za popularizaci některých děl jako Danteho Božské komedie a mnoha obrazů...................................................

09.10.2013 5 z 5

Vraždy s monogramem Vraždy s monogramem Sophie Hannah

Je to to nejtěžší, co může být, vydat se ve stopách tak slavné autorky. Ale oceňuji. Jak často nás mrzí, když autor zemře a jeho postava už nikdy nebude vystupovat v žádné knížce..................Sophie nám splnila takový sen o tom, že nic nekončí a já jsem jí za to vděčná. Nejdřív jsem ke knize přistupovala jako zde většina komentujících, máme to asi nastavené v hlavě ha ha ha, nemůže to být tak dobré, Agátha je Agátha. Ale nakonec se mi to líbilo. Obdivuji i jazyk jakým je kniha napsána, opravdu mi přišla příhodná té době, pokud to tedy není jen překladem, ale o tom pochybuji. Jen ten policajt mi přišel ještě hloupější a zabedněnější než u Agáthy.

03.10.2016 4 z 5

Born to Run: Zrozeni k běhu Born to Run: Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Nikdy jsem neběhala ráda, spíš kolo je můj oblíbenec. Ale musim říct, že kniha Born to run mě natolik okouzlila, že i já jsem měla chuť vyběhnout. Je to nejen o běhání, ale o pocitu z běhání, o radosti nejen z běhání, ale o radosti ze všeho, pokud to děláte rádi. Je to o tom, že čím morálnější a lepší člověk jste, tím se lépe cítíte a třeba i běhání Vám pak jde samo. Je tam i o našem Emilu Zátopkovi, jak trénoval, jaký měl dle ostatních nemožný styl, ale jak byl velice přátelský a jak se choval k lidem. Moc pěkné opravdu. Je tam i o stravování sportovců, o jejich výbavě. O tom, že ne vždy to nejlepší vybavení je to nejlepší...............................................Hodně zajímavá kniha.

31.03.2014 5 z 5

Plán vaší duše Plán vaší duše Robert Schwartz

Výborná knížka, která Vám usnadní pohled na některé Vaše životní peripetie, když pochopíte, že jste si to tak naplánovali,abyste se něco naučili. Jiný pohled na věc.

08.02.2013 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Poslouchala jsem jako audio, jinak bych to možná nedočetla. Samotná představa takového světa mě trochu děsí, ale postavy byly sympatické a držela jsem jim palce. Co mi v knize chybělo, bylo nějaké odlehčení, humor, vtipné glosy nebo něco takového. Celé to vyznívá dost pesimisticky.

16.06.2022 2 z 5