Melindaaaa Melindaaaa komentáře u knih

☰ menu

Pořád jsem to já Pořád jsem to já Lisa Genova

Pořád jsem to já je bolestně autentická, ale nádherně zpracovaná kniha o životě s Alzheimerem a v neposlední řadě o životě s člověkem, jež touto krutou a (zatím) nevyléčitelnou nemocí trpí. Alici a její rodina vám přirostou k srdci a nebudete vědět, jak si přejete aby vše skončilo, neboť žádný konec pro ně neznamená výhru. Odkaz na kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze.

02.03.2016 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Výjimečně nádherná kniha o mimořádně tragickém období dějin. Příběh Litevské dívky, která si prožila velkou spoustu hrůz v pracovních táborech za druhé světové války, podobně jako tisíce dalších. Ruta Sepetys sepsala výjimečně truchlivý a děsuplný příběh, o to mrazivější, že je založen na skutečných vzpomínkách pamětníků tohoto temného období historie.
Odkaz na kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze : )

27.10.2015 5 z 5


Okamžik všeho Okamžik všeho Shelly King

Fotogenická obálka, knihomolský námět a Hostovské logo, v kombinaci s útlostí knížky přímo vybízí k přečtení na jeden zátah. A jinak to s Okamžikem všeho ani nejde.
Kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze :)

25.10.2015 4 z 5


Paměti imaginárního kamaráda Paměti imaginárního kamaráda Matthew Dicks

Neuvěřitelně milá knížka o malém Maxovi a jeho kamarádovi jménem Budo. Kouzelná exkurze do světa dětské imaginace, příběh o důležitosti přátelství, odhodlání a obětování a o tom, jak člověka ovlivní lidé, na které ve svém životě narazí, ať už v imaginárním, či skutečném světě.
Odkaz na kompletní recenzi v záložce Recenze

18.10.2015 4 z 5


Nejkrásnější - Příběh Levany Nejkrásnější - Příběh Levany Marissa Meyer

Marissa Meyer se pokusila vnést trochu světla do nejtemnějších zákoutí Levaniny kruté povahy a objasnit, z čeho její pozdější činy pramení. Nejkrásnější můj názor na krásnou měsíční královnu nezměnila, ale četla se naprosto pohádkově. Krátká novelka ze světa Měsíčních kronik je povinností pro všechny fanoušky téhle re-tellingové série .
Odkaz na recenzi naleznete v záložkách :)

14.10.2015 3 z 5


Konečně doma Konečně doma Adam Rex

Fantastická pohádková jízda a putování jedné malé holčičky, její kočky jménem Čunča a malého mimozemšťana na cestě za dobrodružstvím a záchranou maminky. Chcete-li zažít opravdu netradiční road-trip, Konečně doma čeká jen na vás. Předloha úžasného animáku z dílny Dreamworks u mě uspěla stejně, jako samotný film :)
Odkaz na kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze

12.10.2015


Příběhy opředený život A. J. Fikryho Příběhy opředený život A. J. Fikryho Gabrielle Zevin

Příběhy opředený život A.J.Fikryho bez uzardění řadím k nejlepším knihám, které jsem kdy četla. Dojemný, ale ne přehnaně ubulený příběh, který si na nic nehraje a vyznívá tak, jako by ho napsal sám život :)
Odkaz na kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze

03.10.2015 5 z 5


Pod vodou Pod vodou Juli Zeh

Krásný, takřka čarovný, tichý svět pod vodou může být však pěkně zrádný. Sven by o tom mohl vyprávět svoje. Jako instruktor, který potápění zasvětil celý svůj život ví, co lidské tělo vydrží. Když si jeho kurz zaplatí televizní hvězdička a její partner, jejichž vztah není úplně ideální, začne váhat. Jak můžete do rukou někomu svěřit svůj život pod vodou, když si nejste jisti jeho úmysly na souši? Psychologický thriller, u kterého nebudete vědět, kde je pravda až do samého konce a možná ani potom.
Odkaz na kompletní recenzi v záložce Recenze

29.09.2015


My jsme vám to říkali My jsme vám to říkali Františka Vrbenská

Patříte-li mezi tu vzácnou sortu lidí, kteří se smějí vtipům, jež ostatní nechápou, nejspíš vás tato sbírka povídek s všeříkajícím názvem. Ironizace poměrů ve společnosti zde jde ruku v ruce s varováním před ne zas tak nepravděpodobnou budoucností. Humor a satira jsou hlavními zbraněmi autorů, kteří se nadchli pro žánr real prediction :)

27.09.2015


Jeden den Jeden den David Nicholls

I jeden den může znamenat zásadní převrat v životě člověka. I jeden den může znamenat rozdíl mezi štěstím a zoufalstvím. Dvacet let uteče jako voda, tím spíš, když se zaměříte jen na jeden jediný den v každém z těch roků. Dex a Em se přesvědčili, že s životem si každý může naložit jak chce a i když mu osud nerozdá právě příznivé karty, je jen na něm, jestli se rozhodne změnit ten malý kousek světa kolem sebe, nebo se prostě spokojí s málem.
Odkaz na kompletní recenzi najdete v záložce Recenze

03.09.2015 4 z 5


Zpovědi podezřelé Zpovědi podezřelé James Patterson

Zpovědi podezřelé mi trochu připomínají detektivky, které jsem četla jako menší. Tím však nijak nechci shazovat jejich kvalitu. Tahle začínající série s mladou hlavní hrdinkou zdatně šlape na paty ostatním Pattersonovým dílům a může se zalíbit i starším čtenářům. To, že obálka je taky mnohem povedenější, než všechny ostatní taky není nutno zdůrazňovat. Odkaz na kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze :)

21.08.2015 4 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Zamilovali jste si opravdu návykový a odlehčený styl Johna Greena? Líbí se vám jeho schopnost skrze postavy promlouvat o vážných věcech tak, aby vyzněly vážně a přesto tak nějak nesentimentálně? V tom případě vám nesmí uniknout tahle povinná četba nejen pro všechny Kateřiny. Kompletní recenzi najdete v záložce Recenze

18.08.2015 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Jednoduše nejdokonalejší kniha tohoto roku, ne-li všech let až do skonání světa! :)

15.08.2015


Léto na druhý pokus Léto na druhý pokus Morgan Matson

Žádnou velkou originalitu za příběhem nenajdete, ale přitom má oproti ostatním romantickým letním knížkám velký náskok. Překvapení Morgan moc nejdou a její úmysl odhalovat vše postupně a s velkou pompou se u mě neshledal s úspěchem ani u Amy & Rogera, ani tady. Přesto můžu s čistým svědomím říct, že má spisovatelka úroveň a její knížky mě prostě baví. Letní a přitom k zamyšlení. Snadné a přitom komplikované. Veselé a přitom nehorázně srdceryvné.

15.08.2015 4 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Jak může být někdo, koho byste v reálném životě považovali za blázna, skvělou knižní postavou? A vzpomínáte na to, jaké to bylo koukat se na svět dětskýma očima? Jak krásné někdy je, uchýlit se do světa fantazie a pohádek, i když ani tam není vždy všechno růžové? Babička pozdravuje a omlouvá se má v sobě odpovědi na všechny tyhle otázky. Má cenu dát Backmanovi šanci vás ohromit? Rozhodně.
Moji kompletní recenzi lze nalézt v záložkách Recenze :)

27.07.2015


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Nečekejte nového Harryho Holea. Opoutejte se od Nesbøa jakožto autora geniálního a charismatického vyšetřovatele a užijte si knihu tak, jak to Jo zamýšlel. Krev na sněhu není o nic horší, než jeho ostatní knihy. Jen je jiná a s tím se budete muset pokusit smířit, jinak nedoceníte její stručnou genialitu.
Kompletní recenze v záložce Recenze

27.05.2015


Neznámý soupeř Neznámý soupeř James Patterson

U Pattersona snad ani není potřeba dodávat, že se mu opět povedl geniální husarský kousek. I když se již podílel na více než stovce knih, jeho studna inspirace stále nevyschla. No však kdo to kdy viděl, aby v detektivce nebyli vůbec žádní detektivové, kteří by byli na stopě zločinu? :)
Můj ucelený názor nalezenete v záložce Recenze

27.05.2015 4 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Liane Moriarty opět nezklamala a svou druhou česky vydanou knihou připravila čtenářům několik (dle mého žalostně málo!) hodin zábavy. Alice se čte zlehka, rychle a přesto vám nedá vydechnout. Jakkoli banální se může zdát její námět, autorka ho dokázala proměnit v něco jedinečného. Udělejte pro sebe něco a přečtěte si to.
Můj ucelený názor naleznete v záložce Recenze

23.05.2015


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Tak do půlky jsem si říkáte, že je to otrava. Že všechny postavy vlastně nesnášíte a nudí vás. Že vás autorka nemá čím překvapit. Ani kdyby byl konec sebelepší. Jenže chyba lávky. Po dočtení máte chuť knížku otevřít na první stránce a ujasnit si to, že tam na vás řešení čekalo celou dobu. Doslova.

02.05.2015 4 z 5


Etta a Otto a Russell a James Etta a Otto a Russell a James Emma Hooper

Kniha má rozhodně jeden z nejvíce matoucích závěrů, jaký jsem kdy u knihy zažila. Pokud si užíváte knihy s prvky magického realismu, určitě si užijete i tuto. Je to knížka o nejen fyzické, ale i mentální cestě k poznání. Je to knížka o smutku, štěstí, vzpomínání i zapomínání. Ponechte si otevřenou mysli a nechte se pohltit tímto krásným, komplikovaným a přesto opravdovým příběhem.

20.04.2015 4 z 5