mazlak mazlak komentáře u knih

☰ menu

Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Tak to je opravdu závod s časem. Já závodil v rychlosti četby. Z této série jsem zatím narazil jen na dva díly, ale oba jsou jedinečné. Děj jsem doslova hltal. Odložit a jít spát. To byl skoro hřích. K této autorce a této sérii se rozhodně vrátím.

21.04.2024 5 z 5


Strašidelná vagina Strašidelná vagina Carlton Mellick III

Tato kniha mne velice zklamala. Hodnotil bych jednou větou. Odevšeho něco a přitom od ničeho nic.

16.04.2024 2 z 5


Upálené Upálené C. J. Tudor

Kniha zajímavá obsahující napětí: Hororem bych to určitě nenazýval, ale jinak na zvraty tady není nouze. Rozuzlení ale bylo opravdu velice nečekané.

12.04.2024 4 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Druhá světová válka byla hrozná, ale koncetrační tábory - na to nemůžu najít slovo. Je to prostě hrůza, ale i když to budí silné emoce, je potřeba to stále připomínat. O tomto tématu jsem četl již spoustu knih, ale i tato kniha mi zase ukázala jinou část těchto událostí.
Lidé zde byli opravdu jen jako dočasný inventář a né lidské bytosti. Vcítit se do těchto duší, ponížení, zoufalství a bolesti se prostě nedá. A přesto stále doufali a neztráceli naději.

29.03.2024 4 z 5


Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Velmi zajímavá kniha. Nebo spíše samotný příběh. Jsem pamětníkem té doby a tak jsem si místy připadal, jako by autorka popisovala můj příběh. Ještě více na podání a vnímání děje napomohlo to, že jsem si knihu zakoupil v podobě audioknihy.

29.03.2024 4 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Nádherné, ale dosti obsáhlé dílo. místy jsem se už vzdával a místy stránky hltal. Rozhodně to muselo znamenat spoustu materiálu, který byl zpracován do příběhu. Nad "Bohyně" to ale nedosáhlo.

11.03.2024 4 z 5


Hugo z hor Hugo z hor Rudolf Čechura

Málo textu, hodně obrázků a zajímavý příběh. Prostě všechno po čem jsem toužil když jsem se učil číst. :) Tak že ideální kniha pro podobně smýšlející malé čtenáře.

13.02.2024 5 z 5


Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Teda kočky, to vám byl zase jednou fantastický návrat do let plný jen radostí a her. Při čtení jsem si i živě vybavoval filmovou podobu. Prostě tohle byla taková opravdu super oddechová knížka ne jen pro děti.

17.01.2024 5 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Tedy klobouk dolů nad celým dílem. Tentokrát jasem zvolil audioknihu. Hodnocení bylo opravdu velmi kladné a to bylo asi tak vše co jsem o knize věděl. Příběh mě tak pohltil, že jsem tuto knihu nedokázal vypnout. I načtení a vůbec zpracování bylo opravdu úžasné. Hluboký a podrobně propracovaný děj, který jen táhne k pokračování a hltání příběhu. Za mě jednoznačně doporučuji i začínajícím čtenářům.

12.01.2024 5 z 5


Bubáci a hastrmani Bubáci a hastrmani Josef Lada

Tak jsem hledal knihu, která by byla oddechová a tak trochu zklidňující. Neměl jsem chuť ani na vraždy v detektivkách, ani na sladké romány o horoucí lásce a milování. A při procházení knihovny mě to trefilo do oka. Lada a jeho pohádky. Jako dítě jsem je miloval, a když je pak zfilmovali, byl jsem nadšeným divákem.
No a tak teď v době předvánoční strašně zahřála na duši. Moc doporučuji.

11.12.2023 5 z 5


Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Tuto knihu jsem si poslechl jako audioknihu, skvěle načtenou J. Lábusem.
Kniha má vtipné a někdy snad i bláznivé situace. Je ale i plná všedních starostí a situací, která patří k životu jak dětí tak i dospělých. Kdysi jsem také někdy nerad k babičce. Netrápila mne však kapustou, ale králíkem. Jak rád na ty chvíle dneska vzpomínám.

28.10.2023


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Za mne to byl hluboký, velice hluboký příběh. Kde je ústředním motivem sex. Zároveň je to ale i příběh plný touhy, poznání i odhodlání. Touze po pravé a upřímné lásce. Závěr možná přejde až v jakousi pohádku o rytíři na bílém koni, ale ruku na srdce, kdo po něčem takovém netouží. Já osobně bych tedy raději princeznu, ale to už je jen detail. Kdo touží po tomto stylu, tak rozhodně doporučuji. :)

23.10.2023 5 z 5


Čertův švagr Čertův švagr Božena Němcová

Už jsem dlouho vynechával pohádky a tak nyní nastal ten správný čas. Kolik tato pohádka už měla podob a přesto ji to spíše zušlechťuje než zahání do ústraní. Prostě dílo, které se snad nikdy neomrzí.

20.10.2023 5 z 5


Duch děvky Duch děvky Norman Mailer

Tento příběh mě zcela nezaujal. Asi ti špióni a studená válka mi stačila pouze prožít a né ještě o tom číst. Povolání to však mohlo být docela zajímavé. Cestování, ale i jistá dávka nebezpečí a vzrušení. A tady ještě pěkně umetaná cestička života jak kmotrem, tak tátou. za mne nudné a nezajímavé.

15.10.2023 3 z 5


Venuše ze zátoky Venuše ze zátoky Dominik Dán

Velmi překvapivá česká detektivka. Ze začátku jsem si sice připadal, jako kdyby nás podceňoval a nebo si dělal srandu ze svých vyšetřovatelů. Některé věci, si vysvětlují a nebo popisují, jako by byli z pomocné školy a o kriminalistice nic nevědí. Ale nakonec toto přešlo ve velice zajímavý, byť dosti krvavý příběh.

08.10.2023 4 z 5


Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

No tak tohle byla opravdu silná kniha. Tedy mám na mysli její obsah.
Knihu jsem vybral jen náhodně. V takovém tom žebříčku knih pro inspiraci na jedno téma letošní čtenářské výzvy. Navíc jsem měl možnost získat knihu jako audio a hodnocení bylo taky přesvědčivé. Obsah jsem neznal a tak jen poslouchal. Je to opravdu kontraverzní dílo. Ale po skončení celibátu je to opravdu silné poznání. Možná by k tomu ani nedošlo, kdyby se události vyvíjeli jinak. Každopádně i ten závěr ukazuje, co se stane, když je dána nějaká nálepka. Nikdo už neřeší jestli takový člověk opravdu je či není.

27.08.2023 5 z 5


Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Díl I–IV Jaroslav Hašek

Opravdu nádherné dílo. Ale ten první díl je prostě nejlepší. Ty další už mi malinko připomínají i pohádky tisíce a jedné noci. Spousta přirovnání k jiným příběhům jiných lidí. A mezi tím vším Švejk, kterého nerozházela ani možnost jeho popravy. Stále vyrovnaný, klidný a neustále výřečný.
Doporučuji

15.08.2023 5 z 5


Z bezdězských lesů Z bezdězských lesů Karel Sellner

Krásné, jednoduché provedení. Kniha se čte velice lehce. Na dnešní dobu spíše klidná a mírně napínavá.

25.07.2023 3 z 5


Soukromá potěšení Soukromá potěšení Bertrice Small

Jo v té zemi za velkou louží mají ale televizní kanály. Nevím, co brání našim televizím udělat podobný kanál. Určitě by to spousta využila. I já bych si místy objednal.
Ale nyní vážně. Krásná a opravdu oddechová pohádka pro dospělé. Nechybí jak napínaví příběh (s prazvláštním koncem), tak i krásné milování a dokonce i jakési scifi.
Určitě si seženu i další díl.

25.07.2023 4 z 5


Ocelová princezna Ocelová princezna Rina Kent

Už aby byl k mání poslední díl. Tento byl ještě lepší než díl první a ani zde není nouze o překvapení. Doufám, že i ten další díl bude tak zdařilý.

02.07.2023 5 z 5