Mauri Mauri komentáře u knih

☰ menu

Bledý snílek / Píseň úsvitu Bledý snílek / Píseň úsvitu Samantha Shannon

Ať už jsme tyto novely potřebovali nebo ne. Užila jsem si s nimi krásný propršený víkend. :)

18.02.2024


Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Nemám v povaze obhajovat závislosti, pokud se neudržíš ani po 3 léčbě, tak se asi tak moc léčit nechceš. Nicméně kniha mi dopřála náhled do duše trpícího muže. Sděluje ,že problémy si nesl už z mládí, tudíž je zbytečné se navážet do jeho bohatství a slávy. A pravděpodobně si podobnými obtížemi prochází i nějaký Lojza kdesi v zapadákově. A možná právě jemu pomůže, když zjistí, že v tom boji není sám ač nema ty miliony k léčbě. A možná Perrymu pomohlo že s z toho mohl vypsat. V knize jsem byla chvílemi ztracená, protože se vážně přeskakuje.
Ale kdyz nic jiného, necham si zrnko nejistoty, že možná vážně není tak snadné přestat, ikdyž si to moc závislí přejí .

31.05.2023


A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

Autorka nenecha ctenare vydechnout. Ackoliv se tu mnozi stezuji na pocatek me vice obtezoval stred.(spoiler: tedy jeji cestovani po jinych mestech,vim ze to bylo pro udalosti v knize dulezite,ale vice by me zajimalo co se delo s Vidoradem). Konec knihy bez sebemensich pochyb svizny,strhujici,zajimavý. Lehce me desi poslednich par stranek knihy a jejich dopadu na zbyle knihy. (Spoiler:Nerada bych ztratila spojeni s ulicemi Londyna, ktere nam tak pracne autorka vytvorila.)
Ackoliv se Vidorad ani tento dil nevyrovnava Kosticasu,nezanevrela sem a rozhodne vyhlizim dalsi dil. :3

06.03.2018 5 z 5


Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Téma zajímavé a donutí člověka se zamyslet nad vlastním životem a také číst dál a dál...ale ve finale mi příběh přišel bez větší zápletky a to mě trochu zklamalo.

12.12.2016


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

To bibi.r
Cetla jsem rozhovor s autorkou ( z autogramiady v Palaci knih) kde rikala ze treti dil je jiz napsany a mel by vyjit na jare (predpokladam ze v zahranici) a nyni uz pracuje na 4 dile.:))

28.09.2016 5 z 5


Útěk z teritoria smrti Útěk z teritoria smrti Tom Isbell

Dej mi neprisel uplne promysleny a naslo by se par mezer,ktere by zaslouzily vysvetlit. Konec byl prapodivny. Nicmene kniha velmi ctiva a napinava, ze az po docteni sem si uvedomila jak pevne sem mela zatate zuby.:)

06.09.2016


Operace Redwing Operace Redwing Patrick Robinson

Pro mě je to poprvé,co jsem se pustila do válečné knihy, ale nalákal mě film a také kamarádka. V počátku knihy sem obdivovala s jakým nasazením se Marcus pustil do výcviku. A jak zachoval klid během samotného konfliktu,myslím,že já bych se sesypala již po smrti prvního z přátel. Kniha byla velmi poutavě a chvílemi i vtipně psaná,lehko čtivá a já smekám před lidmi,kteří se vydávají na tuto náročnou cestu NAVY seal. (y)

05.08.2016


Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Tahle série mě dokonale pohltila,věděla sem,že s učením na zkouškové nezačnu dřív než to všechno dočtu.Naštěstí se to tak úžasně četlo,že sem moc času nepotřebovala. :))
Opravdu mi přišlo,že hrdinové se nechovají na 17 let,ale o věku se moc nemluvilo a já sem si je mohla představit jak mi bylo libo.
Od 4 dílu už dostali větší prostor i ostatní hrdinové a musím říct,že Magnus je moje srdcovka. Určitě přečtu i sérii Pekelných strojů,ale to až po zkouškách, protože bych se k ničemu nedokopala. :))

21.05.2016 5 z 5


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Četli jste ten komentář na přebalu knihy? Jak se paní (slečna) snažila najít chybu a nevypadat jako roztleskávačka s pompomy? Já se s tímto komentářem ztotožňuji..:))
Možná to bylo trochu táhlejší než Kostičas...ale tolik krásy a propracovanosti příběhu...neskutečný..Děj jednoho vtáhne a ve finále nechá v hrůze "A teď mám jako čekat na další díl?"

03.04.2016 5 z 5


Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

Ikdyz se jedna o jednu serii..příběh Cally a nyni i Roxy ..je pro me nejak jiný..temnější..a vubec to nevadilo...Čtení sem si uzila tak jako tak. :)

28.03.2016


První První Kiera Cass

V každé knížce z teto serie se našel okamžik na který si vzpomenu,kdyz někde slyším o knizce. Ale jako celek me to tolik nepohltilo. Neříkám ze jsou špatné..příjemně se čtou,ale s hrdiny sem se nějak nedokazala sžít.Ve srovnání s jinými mi tam chybělo vic napětí, nebo něco co by mě nutilo číst celou noc.

28.03.2016


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

První stránky sem byla dokonale zmatená,měla sem problém se zorientovat co se v knize vlastně děje a jak to myslí. A na pár dní sem knížku odložila,ale zrnko zvědavosti bylo zaseto...Tak sem se zase začetla. A už nepřestala...přivykla jsem si na složitější styl psaní, když sem nechápala tak sem si úsek přečetla znovu...Není to knížka na jeden den, aby jste ocenili krásu je nutné se vžít,zamyslet se a představit si tu hrozbu války.....a pokud to uděláte,tak věřím,že krásu najdete a ukápne i ta slza....

16.03.2016 5 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

U prvních kapitol naprostý zmatek...kdo je kdo a co kdo umí...V okamžiku,kdy se objevil Šeol a já se zorientovala, jsem ztratila veškeré sebeovládání a jenom četla a četla...Děkuji autorce za rozšíření mé fantazie a za světy (ať ty které vidíme nebo ty za stříbrnou šňůrou),které můžu objevovat..(Jo a ten slovníček!) :D :)) Úžasné..

06.03.2016 5 z 5


Poslední výkřik Poslední výkřik Alice Clayton

Tak jsem právě dočetla zakončení serie...Neřekla bych ,že jsem náročný čtenář...jenže je mi líto,tady půjdu trochu proti proudu...
Myslím,že kdyby se vynechalo pár stránek,které zde byly jen aby nebyla knížka tak moc krátká, tak by se události knížky dali scvrknout do epilogu. Ano nějaký ten děj a zápletka (i když rychle objevená a rychle vyřešená) tu byli,ale na knížku žalostně slabé...přeskakování o minutu, o hodinu, o měsíc...funguje v delších knížkách,tady to u mě budilo dojem povídek..bez souvislejšího příběhu.
Nelituju, že jsem si knížku přečetla...Jsem ráda, že vím jak to mezi nimi dopadlo...Jenom kvalita se nemůže s Nabíječem vůbec srovnávat.

06.03.2016


Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Tahle knížka ve mě vyvolala dost smíšené pocity. Výhodou je, že alespoň jeden příběh, který vás zaujme se v knížce určitě najde.
I já si nějaké našla....Jenom nejsem zvyklá na krátké povídky,kde se nestihne rozvíjet příběh, charakter postav a najednou konec. Už z názvu je celkem jasné,jak většina příběhu skončí, což opět krotilo mé nadšení....Ale pro Vánoční čas nebo k prostému navození klidu a pohody je to kniha bezpochyby ta pravá.

28.02.2016


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Když dočtete knížku od Colleen,máte jen jedno přání...zapomenou celý příběh a mít to neskutečné štěstí přečíst si to znova a nechat se zase pohltit.
Téhle knížce můžu jen poděkovat,protože byla první,kterou jsem od Hooverové přečetla a tím se stává i mou srdcovkou..:))

20.02.2016 5 z 5


Hřebec Hřebec Alice Clayton

Nechápu ,jak mohla být unešená z Hanka...mohl by být jak samotný Adonis,ale když se k ní chová jak k hromádce hnoje...? Nadšení z toho,že se milostivě otočí se mi příčí.Ano jeho sem si neoblíbila.:D
Clark byl určitě milejší postavou,bohužel nedokázal mě oslovit jako Simon z Nabíječe.
Nemyslím si,že se ke knize ještě vrátím...To si radši přečtu po desáté o Caroline a Simonovi...:))

25.10.2015 3 z 5


Vášnivý svůdník Vášnivý svůdník Christina Lauren

Začalo to opravdu záživně,Vegas mě zaujalo a bavilo.....pak to ztrácelo šmrnc,ale i tak sem to dočetla,abych věděla, jak to teda dopadne...;))

18.10.2015


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Ze začátku sem si říkala,že je přehnané jak rychle a jak moc se do sebe zamilovali.Jenže příběh plynul tak hladce a samozřejmě.Našli se chvíle kdy jednoho nebo druhého nesnášíte....Ale prostě nejde knihu odložit,protože si je zamilujete oba.:') A ačkoliv poezii nijak nevyhledávám téhle knížce to dodalo na kráse...

19.07.2015 5 z 5


Mortdecaiův záhadný případ s knírem Mortdecaiův záhadný případ s knírem Kyril Bonfiglioli

Zaskočil mě styl psaní (bezpochyby překladatelský oříšek) .Kniha tím neztrácí na kráse a vtipu.... popis cesty v zastaralém letadle mě neskutečně pobavil. :'D

08.04.2015 4 z 5