mattonela2000 mattonela2000 komentáře u knih

☰ menu

Tokijský ghúl:re 1 Tokijský ghúl:re 1 Sui Išida (p)

Po přečtení hlavní série mám z prvního volume REčka pěkný mindfuck. Tím, jak si obě série neustále spojuji v jedno asi nedělám zrovna dobře a ostatním bych to taky zrovna nedoporučovala. Mám z toho akorát hodně otázek, na které nedokážu najít odpovědi.
A jednou z nich je i otázka, jestli se ještě stále jedná o mangu pro děcka. Nějakou dobu jsem dělala v knihkupectví, takže moc dobře vím, o čem mluvím. Zrovna pro tuhle mangu si chodila hlavně samá mláďátka (tak 11 až 14 let?), v nejlepších případech i v doprovodu rodičů, kteří si mých WTF pohledů asi očividně nevšímali... Ne! Prosím ne. TG bylo ještě ok, pár neškodných lámání prstíků, trhání nehtů, decentní cenzurka a z těch akčních scének stejně kolikrát ani sama nepoznám, jestli tam někdo hodil ghoula do skartovačky, nebo jsem tam omylem v noci rozmázla broučka, takže vcelku kvalitní teen content, že jo. Ale tady to spadlo ještě víc do extrému. Nevím jak vy, ale číst moje imaginární dítě o ghoulovi, který má fetiš na zjizvená ženská těla nebo ghoulí bitch, která chlapům s chutí louská varlata (#nospoilers, klid), asi bysme si pak měli o čem povídat, ale v noci bych se bála usnout s tím, že si ve vedlejším pokoji pěstuju vlastního Tsukiyamu... Tres Bien!

15.02.2020 3 z 5


Královská hra 2 Královská hra 2 Nobuaki Kanazawa

První volume začalo slibně, ale pokračování? Pěkně slabý musím říct. Čekala jsem víc mrtvol, zklamání... Pevně doufám, že třetí volume si tedy značně polepší. Jinak atmosféra celé mangy je rozhodně skvělá. Miluju tyhle psychologické hry na kočku a myš, které si odnesou i "pár" obětí. Dost mi to připomíná Death Note, což je prostě klasika a nostalgie v jednom. Dokonce i přemýšlím nad tím, že Král asi musel nějak Lightovi čornout zápisník, jinak si to neumím vysvětlit, pěkný mindfuck.

15.02.2020 3 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

I když to není detektivka, poznat skutečného zabijáka bylo těžké.

10.07.2017 5 z 5


Espressologie Espressologie Kristina Springer

Super oddechové čtení provoněné kávou... A vzhledem k tomu, že kávu miluji, při čtení jsem na ni měla chuť neustále.

18.01.2017 4 z 5


Máj / Kytice Máj / Kytice Karel Jaromír Erben

Zrovna teď, když začala škola, je to pro mě jedna z ideálních knih. Nehryže mě svědomí že té škole "zahýbám" a přispěji si do povinně četby. Některé balady jsou i dost známé už když jsem se to musela nazpaměť učit na základce a v té hlavě to prostě zůstane. Rozhodně jsem tuhle knihu neměla v ruce naposledy.

02.10.2016 3 z 5


Já nejsem neviditelná Já nejsem neviditelná Marcus Sedgwick

Vždycky si říkám, že když je obálka krásná, příběh bude taky. No... tady jsem se asi spletla.
Musím přiznat, že jsem od toho čekala víc. Ale i tak bych to ostatním doporučila.

06.05.2015 3 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Tak toto se četlo opravdu rychle. Moje první kniha od Colleen a bylo to naprosto úžasné :D !!!
A ten konec... no řekněme, že kdyby to skončilo jinak, nebylo by to tak skvělé.
Byl to opravdu dobrý příběh. Ráda se k této knize budu vracet a také si musím přečíst i další její knihy.

06.05.2015 5 z 5


Okouzlená nocí Okouzlená nocí Amy Plum

Opravdu neuvěřitelně krásná obálka a stejně tak i příběh. Tuhle knížku budu vždy brát mezi své nejoblíbenější!!! Už se těším na pokračování...

05.12.2014 4 z 5