Maruska_Babca Maruska_Babca komentáře u knih

☰ menu

Analýzy trhů cenných papírů. Díl II.: Fundamentální analýza Analýzy trhů cenných papírů. Díl II.: Fundamentální analýza Jitka Veselá

Jedna z lepších knih, která vysvětlí, jak funguje fundamentální analýza. Její protipól, klasická technická, je stejně validní nástroj, jen používá jiné metody. Pokud se zajímáte o investování, musím říct, že toto je dobrý začátek, který se rozhodně neztratí.

Máte-li v plánu psát diplomku s tématem investic, je to super zdrojová podpora. Mimoto bych ovšem ráda vyzvihla i http://cz.saxobank.com/support/slovnik-pojmu/ kde je hodně věcí vysvětleno jednoduše a logicky tak, že se v nich neztratíte. Syn aktuálně psal závěrečnou práci a oba tyto zdroje si chválí.

19.06.2014


Acid House Acid House Irvine Welsh

Čtu v originálu, musím říci, že některé věci mi opravdu dávají zabrat.

Vzhledem občas k nářečí - některé povídky jsou psané v opravdu ujeté angličtině - musím sahat po googlu. Jinak určitě mohu doporučit.

19.06.2014


Příběhy obyčejného šílenství Příběhy obyčejného šílenství Charles Bukowski

Aktuálně čtu tuto knihu v angličtině a některé povídky suverénně přeskakuji, protože je to nuda.

Zkusím podle rad některých čtenářů přeskočit do druhé půlky. Zatím musím říci, že se mi mnohem víc líbily "Všechny řitě světa i ta má".

19.06.2014


Nijura – Dědictví koruny elfů Nijura – Dědictví koruny elfů Jenny-Mai Nuyen

_No nevím, jestli nejdu moc proti proudu, ale mně to přišlo naprosto jednoduché a hloupé. Nebavilo mě to.

22.11.2013


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Za mě přečteno a bylo to super.

Až mě to umrtvilo.

07.08.2013


Pozemští andělé Pozemští andělé Doreen Virtue

Musím říct, že tato kniha mě velmi obohatila. Lidé jsou rozlišeni mezi bytosti (pozemské anděli) a podle svých pocitů, charakteristik a vlastností. A je důležité konstatovat, že se v tom člověk najde .
Mně to hodně oteveřlo oči, proč některé věci vnímám tak, jak je vnímám, a proč některé věci jsou mi velice nepříjemné a jsem na ně extrémně háklivá.

Knížka se čte dobře, velice lehce, je to takový hodně přátelský text, ale hodně málo odborný. Chyběly mi tam třeba zdroje, nebo nějaká východiska.
Svého času jsem tu kupovala tady. http://www.sevt.cz/obchod/knihkupectvi/top-tituly/

19.04.2013


Každé dítě může dobře spát Každé dítě může dobře spát Annette Kast-Zahn

Zdravím, knížku jsme četli, byla parádní, ale musím říct, že se chování malé spravilo ještě před tím, než jsme kterékoli její rady stihli aplikovat :-D
Měli jsme problém především s nočním usínáním (nechtěla ležet v postýlce a hlavně jakmile byla dostatečně zručná, aby se dostala ven, tak samozřejmě utíkala k nám dolů na televizi). A že by někdy vydržela spát přes noc? Nehrozilo. Prostě pořád chtěla být vzhůru a bylo pro nás neuvěřitelně náročné se nějak domluvit... manžel i já jsme z toho byl dost špatní... hlavně on, protože má náročnou práci a potřebuje se soustředit a samozřejmě plačicí dítě v průběhu noci mu moc nepřidávalo... to jsem se cítila špatně i já, že jako matka na MD jsem nebyla schopna tuto situaci adekvátně zvládnout, i když jsem na to měla relativně dost času.
Nakonec jsme měnili postýlku a světe div se, jak jsem si vždycky myslela, že na tom nezáleží, tak se nám to vyplatilo. Sazřemojě to chvíli trvalo, než si malá zvykla, ale jakmile si ten prostor trošku očuchala,bylo o OK.
Máme ji teďka na kokosové martaci od KSka - http://www.kralovske-spani.cz a jsme moc spokojeni.
Knihu ale můžu opravdu doporučit. Spousta praktických postpů, rad a návodů, které jen tak někde nenajdete, a hlavně je z vlastní hlavy nevydolujete. A to je přesně potřeba - názor nějakého externisty, který s tímto má zkušenosti.
Takže držím palce všem rodičům.
:-)))))

29.03.2013