martoska77 martoska77 komentáře u knih

☰ menu

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Kniha byla velmi čtivá a napínavá. Když jsem se začetla do první stránky, nešlo přestat, dokud jsem ji nepřečetla celou. Byla docela předvídatelná, až tedy na závěr... ten jsem nečekala. Nezařadila bych ji ovšem mezi thrillery, jde spíš o psychologický román / drama.

21.12.2019 5 z 5


Sklenice srdíček Sklenice srdíček Jennifer Hillier

Kniha mě chytla hned na prvním řádku a nepustila až dokonce. Napínavá a děsivá zároveň. Nešlo se odtrhnout, tudíž jsem se pročela dnem i nocí, ale za ty napuchlé oči to stálo :- D Navíc skvělá obálka. Rozhodně doporučuji.

18.12.2019 5 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Pro mne byla kniha opět trochu zklamáním. Stejně jako u Šelmy jsem měla pocit, že je tam až příliš omáček kolem a kolem, které mne nudily. Klidně bych vypustila třetinu knihy.

16.12.2019 3 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Kniha mi velmi nápadně připomínala v některých věcech To od S. Kinga. Každopádně ji vřele doporučuji, neboť narozdíl od Kingova To (kniha pro mne byla nehoráznou slátaninou o ničem a po přečtení, což pro mne byla jen ztráta času, jsem se rozhodně nestala jeho fanynkou) měla tato kniha spád, četla se téměř sama a měla hlavu a patu.

17.11.2019 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Měla jsem problém se začíst a to docela dlouho, tak první třetinu knihy. Vadilo mi, že se střídaly věty psané v minulém a přítomném čase (otevřela okno a dívá se ven), což možná vzniklo díky špatnému překladu (?). Možná proto jsem zpočátku s knihou měla problém, ale pak přišel ten zlom a já to díky napínavému příběhu přestala vnímat... a až do konce knihy jsem se nemohla odtrhnout. Skvělý příběh, i když konec mi přišel takový trochu odfláknutý. Tuším, že přijde druhý díl...

29.08.2019 4 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Pro mne pecka. Hltala jsem každé slovo a ne a ne se odtrhnout. Otevřený konec mi nevadil a možná jsem byla i trochu ráda, že přišel takto nečekaně, když jsem četla, co se té malé potvoře rodí v hlavě...

15.07.2019 5 z 5


Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Ja ji prostě žeru. Kim a celý její tým... a vlastně i Angelu, bez které by Kim neexistovala :)

13.07.2019 5 z 5


Slepí Slepí Alex F. Brady

Popravdě nevím, co si o knize přesně myslet, kam ji zaškatulkovat. Pokud bych měla hodnotit dle uvedeného žánru: horor a thriller, dám nula hvězd, protože kolem tohoto žánru kniha ani neprošla. Pokud budu knihu hodnotit jako psychologický román, po velkém váhání mezi dvěmi a třemi hvězdami nakonec dávám 3*. Pořád jsem se nějak nedokázala začíst a první část knihy mě ničím neoslovila. Nemám ráda hlavní hrdinky alkoholičky, navíc pokud jde ještě o lékařku... Spád kniha dostala až ve třetí části, kterou jsem tedy začala hltat plná očekávání, jak se vše vyvine. Bohužel konec knihy mě opět velmi zklamal, rozhodně se nekonalo žádné haló, přišlo mi to najedou docela odfláknuté oproti tomu, jak byl začátek popisován do detailu. Z knihy jsem tak trochu zklamaná...

06.07.2019 3 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Moc jsem se na knihu těšila, ale byla pro mne trochu zklamáním. Začátek byl pro mne nudný, zbytečně moc odborných termínů, rozjelo se to až v poslední třetině a konec byl naprostý blázinec - moc překombinovaný. Nelituji, že jsem ji četla, ale vícekrát po knize nesáhnu.

19.01.2019 3 z 5


Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

První třetina knihy se trochu vlekla a nemohla jsem se do ní pořádně začíst. Pak to ale dostalo dobrý spád a konec jsem doslova hltala a přečetla na jeden zátah.

04.03.2018 4 z 5