martinami martinami komentáře u knih

☰ menu

Otrávené duše Otrávené duše Petr Švec

Knížka na jeden zátah, neboť člověk chce vědět, co se tam děje. Kniha Vás pohltí od začátku. Líbí se mi rozepsání příběhu jednotlivých postav, každý máme svého bubáka. Nakonec to do sebe všechno krásně zapadá. Já knihu doporučuji :)

16.01.2018 5 z 5


Láska Anny Frankové Láska Anny Frankové Sharon Dogar

Nikdy jsem nezkoušela číst knihu na toto téma.. Je první, ale natolik silnou, že mám těžký pocit na hrudi. Buďme rádi za to, v jaké době žijeme. Važme si, co máme. I když je část smyšlená, mě knížka naprosto dostala.

02.11.2017


Smrtící byznys Smrtící byznys Hana Hindráková

Dlouho jsem na ní čekala. Kéž by byla objemnější. Opět skvělý popis krajiny, hned jsem se tam viděla. Rozepsané příběhy více postav byly vynikající. Jen mi je líto, že tohle se opravdu děje a nejde tomu zabránit.

29.09.2017


Bílá jako sníh, rudá jako krev Bílá jako sníh, rudá jako krev Alessandro D´Avenia

Ač popis, název, obálka zaujme, ta kniha je dokonalá. Tolik hlubokých myšlenek, že jsem s hlavní postavou měla taky kameny v žaludku, husinu i slzy v očích. Dokonale se do něj díky popisu dokážete vcítit. Ten popis, jak vnímá svou lásku a jak vnímá nejlepší kamarádku a lidi kolem sebe. Jak je zařazuje do barev, prostě jsem nadšená.

13.09.2017


První telefonát z nebe První telefonát z nebe Mitch Albom

Co k tomu napsat? Bylo to zajímavé počtení. Ať si každý věří čemu chce. Když jednou ztratíme osobu blízkou, v tom příběhu se najdeme a chceme věřit, že něco dalšího a lepšího existuje. Jsem nadšená a myslím, že od autora budu hledat knížky dál.

15.08.2017


Sundej mi měsíc Sundej mi měsíc Gregory Hughes

Teď jsem knihu odložila a mám zvláštní pocit u srdce. Vím, že to je celé smyšlené, ale je to plné něhy a smutku a scény plné smíchu. Dokonalá kniha, co víc si přát. V duchu si tak říkám, snad se ta holka opět vrátí mezi nás.

09.08.2017


Kluk z kostek Kluk z kostek Keith Stuart

Teď jsem knihu odložila a zaplavil mě příjemný pocit. Je to úžasně napsaná kniha plná hlubokých myšlenek. Neznám osobně nikoho s autismem, ale teď mám pocit, že jim tak nějak rozumím. Hluboké myšlenky o této nemoci a zároveň hluboké myšlenky o běžném životě. Jsem nadšená, jsem ráda že jsem jí dostala jako dárek a pyšně jí budu půjčovat dál

30.07.2017


Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem Susan Elizabeth McClelland

Jsem naprosto v šoku. Děkuji za vydání této knihy a je to jeden s nejsilnějších příběhů, který jsem kdy zatím měla možnost číst. Buďme rádi za to, co máme. Neodkážu si představit, že bych něco takového přežila a našla sílu bojovat. Neuvěřitelné

26.05.2017


Děti nikoho Děti nikoho Hana Hindráková

Dočteno jedním dechem. Miluju knížky o Africe, i když to není ten pěkný pohled. Skvělá kniha a o to lepší, že je podle skutečné události. Tím víc bychom si po přečtení měli vážit, co máme. Od paní Hindrákové mám přečteno vše a nemůžu se dočkat další.

26.05.2017


Chcel som to skúsiť iba raz : Závislá duša - daň za drogy Chcel som to skúsiť iba raz : Závislá duša - daň za drogy Boris Kukis Kukaň

Co napsat. Tím, že je autor nemocný, dá se mu odpustit styl psaní. Některé věty a myšlenky jsou opravdu k zamyšlení. Važme si života a jak říká Boris, karma je karma. Vrátí nám dobré i zlé. Fandím mu, jak se z toho vyhrabal a napsal upřimnou zpověď svého života, ať byl jaký byl.

21.12.2016 5 z 5


Slib, že mě zabiješ : blogoromán Slib, že mě zabiješ : blogoromán Martin Fendrych

Nevím co bylo vymyšlené a co skutečné, ale nakonec kniha zaujala

21.12.2016 3 z 5


Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Naprosto jsem uchvácená. Psaní tří postav bylo ze začátku komplikovanější, ale příběh pořád napínavý a pointa lásky v rodině je úžasná. Mám pocit, že jsem tam byla s nimi. Bezva

10.11.2016 5 z 5


Spolubydlící Spolubydlící John Lutz

Hodně zajímavá kniha, dobře sepsaná i když se dalo předvídat, kdo za tím vším stojí. Nicméně po přečtení nedoporučuji pustit film, naprostá blbost.

02.11.2016 4 z 5


Léto bez mužů Léto bez mužů Siri Hustvedt

Nevím co říct..Možná dvě vety byly pěkně napsané s nějakou pointou. Těžké zklamání.

07.10.2016 1 z 5


Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) Alice v říši divů (a taky před zrcadlem) Sarai Walker

Svým způsobem zajímavá kniha, ukázala mi, že i přes nedostatky jsem jedinečná a že své nedostatky řeším často..Ale že by ve mne zanechala silné pouto, nemůžu říct.

26.09.2016 3 z 5


Dobrovolnice Dobrovolnice Hana Hindráková

Knížku jsem právě dočetla, tak jdu na google číst o organizaci, že od paní Hindrákové naprosto letím na Afriku a ona ukončila činnost :(..ale za mě krása, je to happyend a opět kus Afriky je mi blíž

23.08.2016


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Teď jsem knihu odložila. Můj dojem je, že spisovatel je geniální. Je to čtivé, vtipné, prostě super. Mám z toho opravdu skvělý dojem a určitě se jdu pustit to předešlé knížky autora. Jsem nadšená.

20.05.2016


Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Karibu Keňa: láska v ohrožení voodoo Hana Hindráková

Po přečtení Očarované je tohle zklamání. Čekala jsem od toho víc, popisovat více zvyklosti v Africe, knížky o Africe opravdu čtu velice ráda, ale po téhle asi od autorky víc nesáhnu.Škoda

12.01.2016


Osm týdnů v blázinci Osm týdnů v blázinci Eva Lohmann

Ať si každý myslí co chce. Osobně se mi knížka líbila. Zamyslela jsem se nad svými pocity, kdy chci být sama, občas jsem se v hrdince viděla. Je to jednoduše napsaná kniha od srdce, je to výpověď, že každý z nás tam jednou může skončit a není na tom nic špatného. Člověk si spoustu věcí následně uvědomí.

11.11.2015


Rok nekonečného strádání Rok nekonečného strádání Adam Rapp

Dokonale popsané postavy, vtipný popis detailů a čtenář se těší co bude dál. Konec opravdu nečekaný, ale takový je život. Knížka stojí za přečtení

29.10.2015