martin8738 martin8738 komentáře u knih

☰ menu

Zákon rezonance Zákon rezonance Pierre Franckh

Dobrá poučná kniha plná informací a témat k zamyšlení. Mám ji rád. Dokáže otevřít oči. Dobře se čte. Takových knih více.

06.12.2017 5 z 5


Debordelizace hlavy Debordelizace hlavy Ivo Toman

Já po přečtení knihy mam v hlavě větu: Chcete zbohatnout? Napište knihu! Očemkoli. Tohle je hloupý příklad za všechny.

06.12.2017 odpad!


Země zamyšlená Země zamyšlená Ladislav Stehlík

Krásná kniha

06.12.2017 5 z 5


František Ladislav Rieger a velkostatek Maleč František Ladislav Rieger a velkostatek Maleč Milan Vojáček

zajímavý pohled do historie

06.12.2017 4 z 5


Myslete velkoryse Myslete velkoryse David Joseph Schwartz

Doporučuji. Dobrá kniha. Rád ji čtu. Vždycky najdu něco nového i když jsem jí už četl mnohokrát

06.12.2017 5 z 5


Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

co dodat...Oliver Twist...

06.12.2017 4 z 5


Herák Herák Melvin Burgess

Brr. Pro mě trochu deprimující. Svět drog je mi vzdálený a po přečetní téhle knihy je mi ještě vzdálenější. Kniha není mým šálkem kávy :-) ale jo přečetl jsem. Pokud tohle někoho zajímá, myslím si že se to číst dá.

06.12.2017 3 z 5


Zlatý avatár Zlatý avatár Šrí Šrímad A. Č. Bhaktivédánta Svámí Prabhupáda

Četl a je to dobrá kniha pro někoho, kdo se zajímá a je otevřený jiným názorům. Koupil jsem ji na ulici od jednoho stoupence hnutí Hare Krishna. Byl tak přívětivý, když mi knihu nevtíravě nabízel, promluvil semnou pár slov. Milé setkání. Do knihy jsem se začet a nelituju. Bohužel, nejsem akāma :-) Možná s trochou vůle....

06.12.2017 4 z 5


Náropa a Tilopa - Tantrická cesta adepta Náropa a Tilopa - Tantrická cesta adepta Usrhs-Pha

nenápadná malá knížečka, nabitá obrovským moudrem. Krásné čtení. Některá krkolomná jména dají sice při četbě zabrat, ale donutí vás se soustředit :-)

06.12.2017 5 z 5


Nejbohatší muž v Babylóně Nejbohatší muž v Babylóně George Samuel Clason

Dobrý odpočinkový příběh. Líbí se mi. Četl jsem ji snad už 100x a vždycky se k ní budu vracet.

06.12.2017 5 z 5


Myšlením k bohatství Myšlením k bohatství Napoleon Hill

Kniha by určitě měla být základním kamenem knihovny každého, kdo se o tento druh lietratůry zajímá. Výborná kniha a rád se k ní vracím. Za mě 5*

06.12.2017 5 z 5


Síla soustředění a úspěchu se jmenuje fokus Síla soustředění a úspěchu se jmenuje fokus Jack Canfield

Dlouho jsem váhal, zda knihu koupit. Přeci jen, obdobný druh literatůry, je na každém rohu. Nakonec jsem si řekl, že to zkusím. A výsledek? Jsem spokojen, Sice ne vše se dá uplatnit, ale jsou v knize pasáže, kterí stojí za to přečíst několikrát a jsou zde rady, které stojí za to, uplatnit je v životě. Kniha je zajímavá, čtivá. Určitě doporučuju. Rád se k ní vracím.

06.12.2017 4 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Na začátku četby, jsem byl téměř rozhodnutý, že koupím další díl. No čím dál jsem v četbě byl, tím jsem od rozhodnutí upouštěl. Nakonec jsem knihu zaklapl a nedočetl. Bude mi někdo tvrdit, že kniha je lepší než film, tak já prvně četl a pak viděl film. Za mě Film +, kniha -
Neměl jsem tu čest, číst anglický orginál, ale tohle není to, co bych od takové knihy čekal.

06.12.2017 1 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

S nadšením jsem si knihu koupil a těšil se na dobré čtení. Čekání bylo marné. Pro mne, který tento druh literatury čte, je kniha klubkem již dávno vyřčených věcí a to v mnohem pohodlnější formě, než je předkládán v této knize. Tohle je výkřik do tmy. Pokud tohle někdo prodává, tak já asi začnu psát knihy :-))) Směsice plytkých "mouder", posbíraných ze širokého světa, vklíněná do jakéhosi příběhu, který nikam nevede. Julian pomalu v pozici Budhy a jeho kolega, hlatající slepě každé jeho slovo. Nepoužitelné. Ale chápu, že někomu by se mohl tento styl podání mouder líbit. Za mě však velké NE.

06.12.2017 odpad!


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Tak jsem narazil tady na tuhle knížku a vzpoměl jsem si, že jí někde doma mám. Nedočtenou. A také si pamatuji, že alespoň ta malá část, kterou jsem četl, mě hrozně bavila. Nechápu, co odvedlo mou pozornost od dočtení té knihy :-) No, našel jsem ji úplně na kraji knihovny, schovanou za mnohem zvučnějšími jmény spisovatelů, kteří napsali mnohem "větší" knihy. A tak jsem tu mou odloženou záležitost vzal do dlaní, sedl si na postel a začetl se a zjistil jsem, že ta kniha je vlastně taky velká. Jen se člověk musí umět zastavit :-)
Je to výborná kniha. Výborná.

06.12.2017 5 z 5