Marodaro05 Marodaro05 komentáře u knih

☰ menu

Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Anotace je to nejlepší z celé knihy. Hvězdu navíc jsem dala za zajímavou obálku.

05.03.2021 2 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Kniha která neurazí, ale ani nenadchne.

Když jsem si knížku naježila pod stromeček, měla jsem doslova nulová očekávání, proto jsem byla překvapená, jak hezky a mile dokáže autorka pracovat se slovy. Ten pocit jsem sice neměla během celého příběhu, ale některé pasáže byly skutečně vydařené, zejména metaforické popisy vztahů.
Erotické motivy a vulgárnější jazyk už dneska nikoho nepřekvapí, ale "prcin, kundiček, buchtiček a frndiček" je zde skutečně hojně (možná až příliš).
Co se týče postav, chtělo by to jít trochu víc do hloubky u vedlejších postav. Známe sexuální život všech Lucčiných kamarádek, ale jinak je známe jenom povrchně. A rozhovory s dcerou se zdají být až moc uměle vykonstruované.
Největším úskalím pro mě ale byla, absence značení přímé řeči. Vím že není povinná, ale opravdu jsem se někdy ztrácela v tom, kdo zrovna mluví, tím spíš když se do "rozhovoru" přidala ještě Šedivka.
Abych ale jenom nekritizovala, tak musím vyzdvihnout zajímavý vhled do fungování castingů, a zejména půvabné SMSkové konverzace a milé "šťouchání se" s Karlem ;D .

09.02.2021 3 z 5


Mramor a granit Mramor a granit Dušan Šimko

Kniha nebyla špatná, ale konec byl takový nijaký. Nejzajímavější byly výklady jednotlivých Braunových soch. Je to vlastně jenom přehlídka soch, příběh samotný je celkem fádní.

29.04.2020 3 z 5


Østrov Østrov Peter Balko

Při čtení jsme se nestačila divit, co všechno je Peter Balko schopný vymyslet. A hlavně do takových detailů!!!
Je to opravdu komplexně promyšlený příběh. Už první věta mě ohromila - Tma ma jednouchý pribeh: trvá kým neotvoriš oči.

21.02.2020 3 z 5


Sněhurka jablka nebaští Sněhurka jablka nebaští Petra Stehlíková

Po knize jsem sáhla, protože mě zaujal název. Bohužel název je na celé knize právě to nejlepší. A obálka je hned na druhém místě. Třetí místo stupňů vítězů zůstává neobsazené, charaktery postav jsou totiž, stejně jako styl psaní a typografická úprava, naprosto otřesné.

28.01.2020 odpad!


Děravý plášť Děravý plášť Jan Čep

Povídkový soubor je dokladem, že si Jan Čep nezaslouží být na středních školách či gymnáziích neustále řazen k ruralistům nebo realistům. Je to ukázkový existencialista.

11.12.2019 4 z 5


Had na sněhu Had na sněhu Bohuslav Reynek

Sbírku jsem přečetla, jelikož jsem na ní měla referát. Po prvním přečtení jsem vůbec nevěděla o čem to autor vlastně básní. Po druhém čtení, jsem už rozuměla alespoň zlomku z každé básně, které jsou mimochodem psané v próze. No a asi po pátém přečtení, si myslím, že už sbírku docela dokážu ocenit, i když značnému množství, převážně biblických motivů, pořád nerozumím a pravděpodobně ani neporozumím.
Vtipné mi přišlo, že autor zřejmě nemá valné mínění o ženách. Mladou ženu totiž často vyobrazuje jako ďábelské stvoření, které svádí cnostné muže na zcestí :-D

10.11.2019 3 z 5


Válečná smršť Válečná smršť Victoria Aveyard

Na poslední díl této série jsem se těšila už opravdu, opravdu dlouho. Myslela jsem, že Válečnou smršť přečtu během víkendu, ale opak je pravdou... Četla jsem ji skoro celý měsíc, ne proto že by mě nebavila, jenom prostě...vlastně ani nevím. Prostě a jednoduše jsem se pořádně začetla až ke konci. A na jednou byl konec, který mi ze začátku nepřišel vůbec uspokojivý. Kde je happyend na který tak dlouho čekám, a který si všechny mé milované postavy zaslouží?! Jenomže pak mi došlo, že právě skočila válka, jedna éra, která trvala příliš dlouho. A Mare i Cal si musí teprve nechat zahojit všechny rány, které utržili. Až budou v pořádku, tak se k sobě vrátí. Nebo taky ne...a to je taky v pořádku.
Jediné, co mě zklamalo, byl pohled Iris, zato Evangelina mi udělala ohromnou radost.

Takže pokud máte rádi předešlé díly, vřele doporučuji. Stojí to za to.

24.07.2019 4 z 5


Ztráty a nálezy Ztráty a nálezy Brooke Davis

Musím se přiznat, že jsem knihu nedočetla....dostala jsem se do půlky, ale dál už jsem to nevydržela. Až na Agathu jsou postavy milé a docela zajímavé, ale jinak je příběh o ničem.
Alespoň jednu hvězdičku jsem dala, jelikož si myslím, že vždycky může být ještě hůř.

14.06.2018 1 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Moje první zkušenost s detektivkou. Záměrně jsem knihám podobného rázu vyhýbala, i když vlastně nevím proč.
Každopádně mi byla Sova doporučena, a tak jsem ji dala šanci. Prvních 100-150 stránek jsme se hrozně nudila, špatně jsem se orientovala v postavách a celkově jsem byla strašně zmatená. Ale pak už jsem si zvykla a nakonec jsem se nemohla odtrhnout. Malinkou výtku bych ale přece jenom měla. Na to že se kniha celou dobu vlekla, byl závěr až příliš moc uspěchaný.

19.03.2018 4 z 5


Láska podle návodu Láska podle návodu Melissa Pimentel

Po nuceném čtení knih z povinné četby konečně kniha, kterou jsem si vybrala dobrovolně. Sláva...
Kniha má rychlý spád a čte se skoro sama. Už dlouho jsem se takhle nebavila, obzvlášť s flaškou vína v krevním oběhu. Jedinou hvězdičku dolů jsem dala, protože konec je moc uspěchaný, ale jinak jsem byla nadšená.

28.02.2018 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Popravdě, vlastně nevím co pořádně napsat....
Kniha je neuvěřitělně zvláštní, ale přitom naprosto skvělá. Nejsem sice na 100% ztotožněná s Harukiho stylem psaní, ale i tak mě kniha chytla a hned jsem ji musela dočíst. Po celou dobu čtení, jsem měla po těle takový nepříjemný pocit chladu, který dozníval ještě dlouho po dočtení a možná i díky němu jsem se od knihy nedokázala odtrhnout :)

16.01.2017 5 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Dobrý příběh, zajímavé spracování, ale moc zdlouhavý děj. Pro mě poprvé film předčil knížku.
Bylo to lehké odpočinkové čtení.

30.12.2016 5 z 5


Čarodění Čarodění Michael Molloy

Knížku jsem kdysi dávno dostala od rodičů. Moc si ji už nepamatuji, ale byla to první knížka, kterou jsem nikdy nedočetla, a to je útlounká.

30.12.2016 1 z 5


Odpusť mi. Megan Odpusť mi. Megan Abbie Rushton

Kniha pro mě byla obrovským sklamáním. Nevím proč, ale čekala jsem od ní mnohem, mnohem víc. Jsem ráda, že jsem si ji nekoupila.

30.12.2016 2 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knihu jsem si půjčila po shlédnutí traileru k filmu a byla to skvělá volba. Jelikož jsem zhruba věděla do čeho jdu, měla docela velké nároky a i přesto je autorka s přehledem předčila.
Kniha mě naprosto vtáhla do děje, až mi přišlo, že to já musím udržet Willa na živu a o to horší pro mě bylo zklamání z neúspěchu. Bulela jsem jako želva. Nejhorší bylo, že jsem Willovo rozhodnutí naprosto chápala, přesto však bylo těžké se s tím smířit. Po dočtení knihy jsem ještě několik minut zírala a přemýšlela, jaký život asi Lou povede dál.
Prostě a jednoduše mě kniha naprosto ohromila a už teď vím, že z filmu budu nejspíš zklamaná. Ale i tak jej chci vidět :D

24.05.2016 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Nicholase Sparkse mám moc ráda a ani tato jeho knížka mě nezklamala. Určitě to není kniha pro každého, ale pro toho kdo má rád "slaďárny" je to trefa do černého.

06.11.2015 5 z 5


Miniaturista Miniaturista Jessie Burton

Knížku jsem si vybrala hlavně kvůli přebalu (nesuďte mě) :D
Začátek byl trochu pomalejší, ale pak se to rozjelo a myslím, že to stálo zato. :) Některé zvraty pro mě byly naprosto nečekané :)

29.05.2015 4 z 5


Násobky sedmi Násobky sedmi Holly Goldberg Sloan

Kniha byla hezká taková spíše na oddych. Nepatří sice mezi knihy, které si chci přečíst znovu, ale určitě jejího přečtení nelituji :)

13.05.2015 2 z 5