Marhola Marhola komentáře u knih

☰ menu

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Úžasná kniha, několikrát jsem s musela zamyslet, kdo je vlastně kdo a ke komu patří. Osudové nitky jsou mistrně spleteny dohromady a Vás to nutí číst dál a dál a zjistit, kde se rozpletou. Úžasná hra s jazykem, kniha se čte s lehkostí a rodostí. Po Bábovkách si určitě přečtu i další díla autorky.

18.05.2016 5 z 5


Propast času Propast času Roman Bureš

Úžasně nakombinovany příběh. Doporučuji přečíst všem. Je zde kus z minulosti, současnosti i budoucnosti. Každý najde to své.

23.12.2015 5 z 5


Kabinet milostných dopisů Kabinet milostných dopisů Alyson Richman

Tak nějak nevim co napsat, čekala jsem knihu podobnou Ztracené manželce a té jsem se nedočkala, pořád jsem čekala na nějaký nenadálý zvrat a ten se nekonal. Nicméně je to krásné odpočinkové čtení, ve kterém se hodně popisuje vnitřní vnímání hudby umělcem.

10.12.2015 5 z 5


Statečný Zeb Statečný Zeb Eva Bešťáková

Krásna knížka pro děti (7-8 let). Místy je to smutné, ale deti si alespoň uvědomí, co pytlaci zvířatům dělají, místy napínavé a veselé.

10.12.2015 5 z 5


Zpívají ptáci i v pekle? Zpívají ptáci i v pekle? Horace Greasley

Kniha se čte sama. Jsou zde propojeny hrůzné zážitky ze zajateckých táborů s radostí vězňů z malých (i když vlastně velkých vítězství) nad jejich vězniteli. K tomu příběh lásky. Myslim, že i pro ty co zrovna nejsou příznivci válečné literatury je tato kniha poživatelná a bude pro ně zážitkem

24.11.2015 5 z 5


Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Zařadila bych knihu jako povinnou literaturu pro rodiče. Až mrazící pohled dětí na starší/mladší sourozence a jejich vztahy s rodiči. Mnohé jsem si uvědomila a v mnohém jsem viděla moje soužití s mladším bratrem.

22.11.2015 4 z 5


Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

Po přečtení této knihy mi běhá mráz po zádech. Nedávno jsem četla článek ve kterém jedna psychiatricka píše, ze antidepresiva by se mohla prodávat v samoobsluze a že na jejich predepisovani nepotřebovala studovat medicinu. Tak moc to vypovida o tom, že Walter Tevis svou knihou možná předpovídá naši budoucnost. Zaemě kniha s hlubokou myšlenkou, važme si toho že umíme číst a psát a považujme to za naše bohatství

15.11.2015 5 z 5


Skřítek Rozekvítek - Rok v přírodě Skřítek Rozekvítek - Rok v přírodě Hana Primusová

Moc krásná kniha pro děti, plná poučení o přírodě - některé věci jsem nevěděla ani já :) Ilustrace jsou nádherné, krásně propracované a určitě zaujmou. Já čtu se 4letým synem a 6ti letou dcerou a oba jsou nadšení a chtějí číst stále dokola. Je to přesně kniha pro ty co mají rádi přírodu. Za mě plné hodnocení - více takových knih pro děti.

29.06.2015 5 z 5


Václav IV. Václav IV. Jiří Spěváček

knihu jsem bohužel přečetla jen do poloviny. Jsou to jn fakta, fakta, fakty. Kdy, kde, kdo co podepsal, schválil, udělal apod. Nejsem historik a toto na mě bylo příliš.

22.05.2015 3 z 5