March March komentáře u knih

☰ menu

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Knihu jsem četla opravdu dlouho, nemohla jsem dočíst, ale vzhledem k tomu, že čtu celou sérii, tak jsem to nechtěla "srabácky" nedočíst. Nazvala bych to asi "přetrpěla jsem tento díl". Na můj vkus moc překombinované, vadí mi nezapojování čtenářů do rozluštění, to přeskakovat bylo někdy šíleně chaotické. Prolínání se několika dějů zbožňuje, ale tohle mi fakt nesedlo. No, nevadí, jak jsem psala, musím dočíst sérii:-)

25.02.2024 3 z 5


Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Příběh byl poměrně zdlouhavý, ale o krimi se dle mého nejedná. Je to takový detektivní příběh, ale nekonečný.... spoustu odbíhání od vyšetřování.... ta poezie, ani ta francouzština mi vadila....A ten konec.... divný....ale jinak jsou mi obyvatelé vesnice, detektivové sympatičtí. Ale trochu jako seriál " Vraždy z Midsameru" snad nám někdo v té vesnici zůstane:-)

21.12.2023 3 z 5


Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Příběh byl poměrně zdlouhavý, ale o krimi se dle mého nejedná. Je to takový detektivní příběh, opět se mi nelíbila ta francouzská slovíčka, potom ta poezie...ale jinak jsou mi obyvatelé vesnice, detektivové sympatičtí. Ale trochu jako seriál " Vraždy z Midsameru" snad nám někdo v té vesnici zůstane:-)

28.10.2023 3 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Moje prvotina od autorky a nadšení se nekoná. Nevím jestli je to zdlouhavějším čtením, nebylo moc času...Ale asi ne...detektivka, očekávám vyšetřování, ale to se moc neděje, všechno zdlouhavé. No, neuhodla jsem, kdo je vrah, ale netuším, jestli by dle psaní autorky byla šance uhádnout...nelibili mi ani ty francouzské slova...zařadila bych jako románové čtení s detektivní zápletkou.

30.07.2023 3 z 5


Horká linka Horká linka Michael Connelly

Nemůžu si pomoct, plný počet i když se nejedná o Harryho:-) M.Connelly za mě značka kvalitní detektivky. Knihu jsem dlouho odkládala, protože jsem se bála, že bez Boshe a bez Hellera to bude nuda, ale kdepak! Kniha měla všechno, zajímavý dej, zajímavá zápletka a skvělé rozuzlení. Za mě plný počet.

24.07.2023 5 z 5


Stříbrná křídla Stříbrná křídla Camilla Läckberg

Přečetla jsem první díl, tak jsem musela i druhý. Četlo se to skvěle, děj měl spád, žádný moudra od toho nečekat:-) Jak psala Jiho226, naprostý souhlas. Ale Camilly styl psaní můžu, takže určitě pokud bude 3.dil, jakože závěr se tak nabízel, tak si asi přečtu. Ale stejně mě Camilla baví více když píše ty detektivky.

09.07.2023 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Moje premiéra audioknihy, Jana Stryková naprosto dokonalá.
Netuším, jestli bych byla z knihy nadšená i po jejím přečtení. Ale knihu jsem si poslechla při úklidu a úklid byl pro mě v tu ránu naprosto snesitelný:-) a já řádila, jako černá ruka :-)
Napětí tomu fakt nechybělo, zastavit a nedoposlouchat to prostě nešlo.

02.07.2023 4 z 5


Zimní oběť Zimní oběť Mons Kallentoft

Moje prvotina od autora a do knihy jsem se nemohla začíst, trvalo mi to, než jsem knihu přelouskala. Vůbec mě nebavilo to povídání mrtvoly...chvilkami, to popisovani, jak někdo psal ta poezie, to tedy fakt ne, do detektivky mi to nesedí. Malin mi byla sympatická, ale už by to chtělo jiný model detektiva- problémy s pitím, problémy s expartnery....takové furt stejné...mě se to říká, když jsem nenapsala nic:-)

02.07.2023 3 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Opět bych zařadila do detektivního příběhu, ale i tak to bylo skvělé. Autorka umí skvělé popsat, nejen lidi, ale i prostředí, skvěle vykresluje povahy lidí, ale i ta zápletka byla zajímavá. Neustále jsem očekávala, co se stane a myslím, že to bylo opravdu povedené.

13.06.2023 4 z 5


Lepší být mrtvý Lepší být mrtvý Lee Child

Jsem velká fanynka Jacka Reachera, ale tohle mě moc neba.... jak psala většina, už to není klasika od Lee Childa, je tam vidět jiný rukopis. Zápletka no, nebyla úplně špatná, ale... i tak fanynkou zůstávám, protože udržet si laťku 26.dílů, neni prostě sranda:-).

05.06.2023 3 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Žánr detektivní povídky se u mě nezměnil,
tento díl bych tam také zařadila. Skvěle vykreslené prostředí, detektovniho vyšetřování moc nebylo, ale to u povídek bývá:-). Četla jsem knihu poměrně dlouho, ne, že bych se nemohla začíst, ale nebyl čas. A pokaždé, když jsem se ke knize vracela, jsem si pamatovala, co jsem již přečetla, muselo mě to tedy zaujmout. Jindy se musím vrátit nekolik stránek zpátky, aby si osvěžila paměť. Asi bych si znovu knihu nemusela přečíst, ale detektivní dvojice mě bavila a možná je to ta kniha co neurazí/nenadchne.

05.06.2023 4 z 5


Ochránce Ochránce Lee Child

Jackovi odpustím všechno, možná překombinované, možná nereálné, ale no a co, je to přeci Jack Reacher a ten umí všechno, zničí ty největší padouchy. Možná pro nové čtenáře, čtěte knihy postupně a pak pochopíte, že je Jack bombarďák:-) a udržet kvalitu 25.dilů není nic jednoduchého.

09.05.2023 3 z 5


Obranná reakce Obranná reakce Michael Connelly

Jsem obrovská fanynka Connellyho a je jedno, jestli je to Harry, Mickey, nebo Terry. Ale když bych si měla vybrat, tak Harry je pro mě TOP. Tato kniha byla jiná, než ty, které jsem přečetla, na začátku pomalejší rozjezd, ale ten závěr byl bez chyby. Jestli se nepletu, kniha byla zfilmovana a i film Krvavá stopa, byl skvělý a kdo jiný hrál Terryho, než Clint Eastwood, vřele doporučuji, nejen knihu, ale i film :-)

05.05.2023 5 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Opět dle mého zařazeno do žánru detektivní povídky. Tento díl mě nenadchnul, Josef na všechno přijde a to nejem v Čechách, Holandsku, ale už i v Nosku:-) Jak psali někteří, příběh se vlekl, žádné napětí, nějaké větší vtáhnutí do děje mě minulo. Možná jsem překlevisovaná, ale k autorce se určitě vrátím.

23.04.2023 3 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

I čtvrtý díl dle mého je žánrem detektivní povídky, ale to nemění na tom, že je to dobrá detektivní povídka:-)Popis místa byl dokonalý, že bych řekla, že to nepsala česká autorka. Rozjezd byl sice pomalý, ale tomu dle mého nevadilo. Byla jsem zvědavá, jak bude probíhat děj český detektiv v Holandsku řeší vraždu...ale docela dobře vymyšlené. Každopádně mé oblíbené návraty do minulosti byly a zápletky byly uvěřitelné, napětí trochu bylo, ale jak již někdo psal, neurazí a nenadchne. Nic to nemění na tom, že pokračuji v sérii:-)

15.04.2023 4 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

I další díl bych zařadila do kategorie detektivní povídka, ale ještě doplnila skvělá detektivní povídka. Ten popis příběhu vesnice, návraty do minulosti, popisování všeho reálného, nemělo chybu. Musím uznat, že odhalení jsem se ani zdaleka nepřiblížila. Ale nevadí, happy end částečný:-) Jsem zvědavá, zda budou mít další díly stoupající tendenci.

07.04.2023 4 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Druhá kniha od autorky a opět bych změnila žánr "detektivní povídka ".
Zajímavý příběh, skvěle vykreslené postavy , servírování děje mělo spád, příběh byl taková milá jednohubka.

02.04.2023 4 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Žánr knihy bych opravila na detektivní povídku, do krimi to mělo daleko, ale...mě se ta detektivní povídka líbila. Moje prvotina od autorky, vyprávění bylo skvělé, skvěle vykreslila i postavy, zápletka... asi trochu přetažená, ale no a co:-) Jedna ulice a takových zamotanců. Ale co je hlavní, přečetla jsem jedním dechem...tak to zas taková nuda, jako někteří psali, dle mého nebyla:-)

27.03.2023 4 z 5


Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Moje první kniha od autorky a líbila se. Trochu jiný druh psaní, nebylo potřeba hektolitrů krve, jako v jiných severských krimi. Prolínání současnost, minulost, skvělé servírování, čekala jsem, jak to všechno dopadne. A ? Nečekala jsem to...

23.03.2023 5 z 5


Spravedlnost Spravedlnost Lee Child

Jsem milovnice reacherovek, ale tahle mě nějak nenadchla. To, že Jack umí všechno víme, to, že je všude nějaký problém, který Jack vyřeší víme, to že to dobře dopadne víme. Baví mě to jeho mysleni, ty jeho vjemy, to popisování, ale tohle mě moc neba....ale jak už někdo psal, tak neni vždy posvícení, ono vydržet skvělý výkon 24.dilů není žádná sranda. Každopádně zůstávám i nadále milovníci reacherovek.

17.03.2023 3 z 5