maminkoutek maminkoutek komentáře u knih

☰ menu

Hádej, jak moc tě mám rád! Hádej, jak moc tě mám rád! Sam McBratney

V tomto nádherném leporelu ukazuje zajíček svému tatínkovi, jak moc ho má rád. ❤️ Ták moc, jak daleko dosáhne. Taak moc, jak vysoko vyskočí. A hlavně taaaaak moc, jak je to od něj až k měsíci.

09.02.2021 5 z 5


Včelaření pro děti: Pozorujeme a chráníme včely - Sklízíme med Včelaření pro děti: Pozorujeme a chráníme včely - Sklízíme med Rebecca Schmitz

Knížka provede malé čtenáře životem včely. Dozví se, kde žijí, čím se živí, jaké včelí produkty se vyrábějí a především jim představí včelaření včetně praktich rad. Kromě textu je součástí spousta reálných obrázků.

09.02.2021 3 z 5


Lucinka, Kubík a miminko Lucinka, Kubík a miminko Eliška Mauleová

V knize se dva sourozenci těší na miminko, které maminka čeká. Zkoumají, jak roste bříško, předtavují si, co v něm miminko dělá a jakmile vykoukne na svět, jsou z nich skvělí pomocníci.

09.02.2021 3 z 5


Sam & Julie Sam & Julie Karina Schaapman

Série knižek Dům myšek je unikátní v tom, že obrázky nejsou v podobě ilustrací, ale jedná se o reálné fotografie. Autorka si totiž domečky přímo staví, včetně různých malých detailů. ????

V knize jsou obrázky ve velkém formátu a k nim je vždy krátký příběh ze života myšek. Příběhy nejsou složité a můžete si vše dohledat na obrázcích, což u nás celkem baví. Máme konkrétně díl Sam & Julie, existují ale i různé jiné.

09.02.2021 4 z 5


Čím budu? Čím budu? Jana Sedláčková

Kniha Čím budu? dětem ukazuje, koho všeho mohou kolem sebe potkat. A seznamuje alespoň okrajově s tím, co práce na různých pozicích obnáší. Vlastní příběh si už musí děti doplnit samy, což nám vůbec nevadí. Ba naopak máme knihy na tomto principu rádi – vymýšlíme jména pro postavy, co přesně dělají, jakým způsobem a podoně.

09.02.2021 3 z 5


Nedráždi bráchu bosou nohou Nedráždi bráchu bosou nohou Irena Hejdová

Kniha Nedráždí bráchu bosou nohou skvěle a především vtipně ukazuje, jak to chodí mezi sourozenci. ????Hádky pro nic za nic, naschvály, neustále boje, ale když je potřeba, umí táhnout i za jeden provaz. Třeba když spadnou společně do záchoda a chtějí se dostat ven.

09.02.2021 5 z 5


Hravé básničky pro kluky a holčičky Hravé básničky pro kluky a holčičky Romana Suchá

Kniha obsahuje 42 jednoduchých a krátkých básniček, které nejsou jen o čtení, ale také o ukazování. U každé básničky jsou totiž červeně zvýrazněna slova, které děti mohou znakovat. A pod básničkou je pak znázorněno a vysvětleno, jaké na to.

09.02.2021 5 z 5


Dva netopýři na talíři Dva netopýři na talíři Dagmar Medzvecová

Kniha přináší napínavý příběh pro malé detektivy. Společně s Paťou a Gábou čtenáři zjišťují, kdo má na svědomí sérii krádeží v jejich malém městečku. Jak už to u dektivek bývá, i v této dětské nechybí napětí, akce a nečekané rozzuzlení...

09.02.2021 4 z 5


BioAbecedář Hanky Zemanové BioAbecedář Hanky Zemanové Hana Zemanová

V knize najdete praktické rady i obecné info k různým srovinám a potravinám. Od mouky, přes oves, obiloviny, luštěniny či semínka až pod ořechy či sladila. V třetí části jsou park recepty především z těchto surovin

09.02.2021 5 z 5


Martinka - krátké příběhy na cestu do postýlky Martinka - krátké příběhy na cestu do postýlky Gilbert Delahaye

Kniha má nový obal, ale příběhy i obrázky zústávají stejné, jak bylo v předhoczích vydáních. V knížce je několik příběhů o Martince a jejich sourozencích - Martinka v Zoo, v letadle, Martinka a láska k poníkům, Martinka a neposedná fretka, bráška, Martínka vychovatelkou.

09.02.2021 5 z 5


Jak byl Fiškus malý a ztratil se Jak byl Fiškus malý a ztratil se Sven Nordqvist

Další kniha o kocouru Fiškusovi a jeho pánovi Pettsonovi nám osvětlí, jak se vlastně kocourek dostal ke starému dědovi. Jak se život obou změnil a proč? A co teprve, když se jednoho dne Fiškus ztratil a Pettson ho nemohl najít...

09.02.2021 4 z 5


Lepší život bez plastů: Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů Lepší život bez plastů: Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů kolektiv autorů

Kniha obsahuje spoustu rad, jak omezit plast v běžném životě. Kromě teoretických tipů přináší také praktické návody, obzvláště při výrobě vlastních prostředků. Kniha je celkem obsáhla (proto je také tlustší), ale stejně jako u dalších knížek v této edici, obsahuje nápady, které jsou snadno zrealizovatetelné a nepotřebujete na jejich provedení většinou nic speciálního.

09.02.2021 4 z 5


Veselé nesmysly - Velká knížka pro malé vypravěče Veselé nesmysly - Velká knížka pro malé vypravěče Achim Ahlgrimm

Toto velkoformátové leporelo je plné zmatků a nelogických nesmyslů. Každá dvojstránka přitom na první pohled vypadá jako ze života - podíváme se k jedné rodině domů, poté do města, k rybníku... Při bližším zkoumání ale zjistíme, že většina obrázků je popletených. Chobotnice ve vaně? Muž s třemi rukami? Husa na kolečkových bruslích? Natírání keře?

09.02.2021 5 z 5


Mraveneček na cestách Mraveneček na cestách Stanislava Reschová

Kniha přináší krátké příběhy o mravenečkovi, který se vydává do světa a zažívá zde nejedno dobrodružství. V knize je krásně vidět, jak je mravenčí život rozdílný od toho našeho. Pro mravenečka je i pár metrů obrovský výlet a když vidí kaluž, tak se raduje jako by to bylo moře.

09.02.2021 5 z 5


Mravenečkova dobrodružství Mravenečkova dobrodružství Stanislava Reschová

V knize Mravenečkova dobrodružství se opět setkáváme s odvážným mravencem, který se tentokráte rozhodne, že pomůže strýci, který si poranil nohu a nemůže se dostat domů. Kromě příběhu na děti čekají zábavné úkoly.

09.02.2021 4 z 5


Dort pro Fiškuse Dort pro Fiškuse Sven Nordqvist

Pettson je dobrosrdečný starší pán, který je ale někdy popleta a zapomětlivý. Žije společně s kocourkem Fiškusem, kterému se rozhodne udělat dort, protože zrovna slaví narozeniny. Plán je sice jasný, ale zkomplikuje ho tolik problémů, že není vůbec jasné, jestli se nakonec povede dort vytvořit…

V knize najdeme různé vtipné prupovídky a scény. Například hned několikrát se opakuje tato formulace: “To udělal ty Fiškusi?” Zeptal se Pettson kocoura. “Já jsem to teda rozhodně neudělal,” odvětil dotčeně kocour. “Tak to jsem musela být já”, zamručel Pettson.

Text je psán menším písmem, což je škoda pro začínající čtenáře. Jinak se ale čte dobře. Kniha není obsáhlá, takže ji přelouskáme najednou třeba večer před spaním. Na každé stránce jsou navíc netradiční obrázky, ve kterých zvířata používají mimiku, což vypadá hlavně u kocourka moc mile.. Kniha je vhodná pro děti od 3 let.

09.02.2021 4 z 5


Čekáme děťátko Čekáme děťátko Miloš Velemínský ml.

Nově přepracovaná a aktualizovaná verze oblíbené knihy obsahuje opět spoustu zajímavých a důležitých informací ohledně těhotenství, porodu, šestinedělí i péče o dítě.

Informace jsou někdy doprovázené o fotografie či grafy, aby si čtenáři lépe informace představili. Samozřejmě pokud o nějaké téma projevíte hlubší zájem, podrobnější informace si budete muset najít jinde. Ale jako základ, od kterého se může žena (ale i muž) odrazit, je kniha fajn.

09.02.2021


Jonáš a Nenáš Jonáš a Nenáš Kari Stai

Jonáš říká na všechno Jo, Nenáš naopak ne. Dvojice spolu bydlí v jednom domě, ale časem to začne dělat trochu neplechu. Každý je totiž úplně jiný. A co teprve jak vyjedou společně na výlet? Tam se ukáže, že umět říkat NE je důležité a někdy to může i zachránit život...

09.02.2021 4 z 5


Můj kamarád dinosaurus Můj kamarád dinosaurus Petra Martišková

niha vypráví příběh o chlapci, kterému se splní sen. Konečně má zvířátko. Už nemusí závidět ostatním spolužákům, už se má také s kým mazlit, hrát si a samozřejmě i chlubit. Jenže jeho zvířátko je neobvyklé. Navíc na něm mají zálusk dva divní pánové…

09.02.2021 3 z 5


Nový domek pro myšku Nový domek pro myšku Petr Horáček

Myška hledá nový domek, protože do toho stávajícího se nevleze i s jablíčkem. Povede se ji najít něco, kde se bude cítit jako doma?

Příběh je jednoduchý, nenáročný a přesto se budete asi usmívat od začátku do konce. Na každé stránce je pouze pár vět, takže text není dlouhý. K tomu celostránkové ilustrace v pestrých barvách, které vtipně doplňují průřezy.

09.02.2021 5 z 5