malen malen komentáře u knih

☰ menu

Mezi ďáblem a mořem Mezi ďáblem a mořem Maria Adolfsson

Já doufám, že bude i další díl, protože mně se tahle série celkově moc líbila.

23.01.2024 5 z 5


Přichází bouře Přichází bouře Maria Adolfsson

Nemá to až takový strhující děj, ale vyšetřovatelka mi přijde sympatická a příběh se mi líbil, zápletka také. Chvilku jsem se musela dostat do postav, protože jsem si z předchozího dílu už moc nepamatovala, ale za mne spokojenost.

23.01.2024 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Dobře se četlo, ale oproti předchozím dílům o hodně , hodně slabší...

23.01.2024 4 z 5


Noc Noc Bernard Minier

Já nejdřív četla Údolí, které se mi líbilo, pak Sestry, ty ještě víc. Pak jsem se rozhodla , že začnu od začátku, ale mé nadšení vyprchalo, hůř a hůř se mi ty díly četly. Takže asi s autorem končím .

03.01.2024 3 z 5


Horká krev Horká krev Lisa Jackson

Za mě spokojenost ! Možná té romantiky bych trochu ubrala , ale jinak napínavé, čtivé. Čas od času si od této autorky knihu koupím, Absolutní strach se mi asi líbil nejvíc.

05.09.2023 5 z 5


Květomluva Květomluva Klára Trnková

Já tedy zklamána, obrázky krásné, ale já chtěla víc o té květomluvě a to se moc nepovedlo

10.07.2023 1 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Vůbec nevím, jak mám knihu ohodnotit. Velice napínavá, dobře se četla... ale... na můj vkus příliš mnoho postelových scén, na které u autorky nejsem zvyklá a ani bych si zvykat nechtěla. a hlavně... s napětím jsem čekala to rozhřešení ... a to mě zklamalo..

16.06.2023 3 z 5


Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Mně se tedy neskutečně dobře četlo, i když ten konec jsem čekala jiný, ale vůbec nevadí. Po zhlédnutí filmu Dům na samotě mi mi jako Bergmana naskakoval jeho představitel- herec Luboš Veselého, předtím jsem si ho představovala jinak, ale za to autorka nemůže. :) Doufám, že napíše další díl.

02.06.2023 5 z 5


Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Tak zase kniha, která se nehodí pro mé čtení do vlaku.. Těch slziček !! Na jednu stranu je to taková jednohubka, na druhou to nutí člověka zpětně se zamyslet, nad některými svými dojmy z chování ostatních. A nemusí to být jen ve vztahu k tchýni, prostě každý vidí svou pravdu a má pocit, že to tak vnímá i ten druhý. Klidně bych uvítala trochu rozvinutější konec, ale spokojenost.

19.05.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

To byl teda mazec, ale přečteno jedním dechem. Je to až zvláštní, že válečné knihy mi nedělají dobře a tady taková kruťárna a člověk se nemůže odtrhnout.

19.05.2023 4 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Už je to dávno, kdy jsem něco z téhle série četla, proto mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala. Ale ano, bylo to opět moc čtivé. Jena nesmí člověk přemýšlet o tom, že se takové věci opravdu mohou dít.

19.05.2023 4 z 5


Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

Já se na tu knížku tak těšila, ale jsem strašně zklamaná. Pominu příběh, nechci nic prozrazovat. Ale ten styl psaní ! Zatímco předchozí dvě knihy jsem hltala, do téhle jsem se musela nutit, chvílemi jsem se přistihla, že čtu, aniž bych vnímala. Samé popisy buď děje, nebo myšlenkových pochodů. Dokonce jsem napočítala 12 stránek bez přímé řeči, tak jsem se nudila. Mně to tedy nesedlo, ale ostatním přeji, že se líbilo.

16.03.2023 2 z 5


Velká chyba Velká chyba Maria Adolfsson

Nejdřív mě to vůbec nechytlo, hrozně pomalu jsem se tím prokousávala a říakal si, jestli to vůbec dočtu .. Ale pak jsem byla čím dál zvědavější a nakonec jsem dala jednu hvězdičku navíc za ten konec. Opravdu se mi líbilo, že to mělo děj i po tom, co se člověk dozví, kdo byl pachatel... A ráda bych věděla , jak to bude s postavami pokračovat dál.

09.03.2023 4 z 5


Stříbrná křídla Stříbrná křídla Camilla Läckberg

Tak tohle bylo hodně přitažené za vlasy, mě tedy zklamalo. Snad jen ten příběh z minulosti, tam jsem byla zvědavá, jak to celé bylo. Ale všichni muži přes kopírák špatní a ženy se s tím vypořádají takto ? Za mě tedy ztracený čas nad knihou.

07.03.2023 2 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Píše fakt dobře. Série s Kate Marshallovou se mi líbila víc, ale Eriku určitě ještě zkusím. :)

27.02.2023 4 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Nemám moc ráda tohle téma pomsty, ale musím uznat, že knížka byla dobře napsána a četlo se moc dobře.Možná sáhnu i po pokračování. Autorku mi doporučila kamarádka , že píše dobré detektivky, ale ty v knihovně nebyly. Počkám.

27.02.2023 4 z 5


Říkej mi Princezno Říkej mi Princezno Sara Blædel

Mně se to také líbilo, prima detektivka.

16.02.2023 5 z 5


Úkryt Úkryt Nora Roberts

Myslím, že jsem od této spisovatelky čekala víc, protože vím, že to umí. Kdo má rád romantiku , určitě zklamán nebude, i na slzčky dojde. Ale celkově pro mě trošku nuda, hodně předvídatelné, žádné napínavé a dechberoucí pasáže jsem nenašla. Snad, jak tu píší, ta úvodní pasáž, ale to je na tolik stran málo.

15.02.2023 3 z 5


Vrah v temnotě Vrah v temnotě Helene Tursten

Pohodová detektivka. Knížky této série mám ráda, i když zrovna tu , ke které se vztahují některé osoby i v tomto příběhu , jsem nečetla. ( a asi ani nepřečtu, když teď vím, jak to dopadlo - Ohnivý tanec, jestli jsem pochopila správně) . Jinak se dají knihy ze serie číst samostatně, určitě někdy sáhnu i po další. A taky při čtení někdy musím použít vyhledávač, protože se tam vyskytují výrazy, které jsem předtím neznala. Např. capoeira :)

07.02.2023 4 z 5


Slib Slib Sharon J. Bolton

Téma odplaty mě vůbec nelákalo, ale jinou knihu od této autorky v knihovně neměli, tak jsem to zkusila. A byla to tedy jízda... Nemohla jsem se odtrhnout. Postavy dobře vykreslené, člověk neví, jestli jimi nemá opovrhovat, nebo jim držet palce a bát se o ně. Hodně jsem se držela, abych se nekoukla na konec. A možná bych ještě snesla nějaký epilog.

03.02.2023 5 z 5