Makus216 Makus216 komentáře u knih

☰ menu

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Knihu jsem si koupila na dovolenou, zaujal mě její hezký obal a to že jsem od autora již některé zdařilé knihy četla. Obsah knihy už mě tolik nenadchl, nebyla vyloženě špatná, ale mám z ní trochu rozpačité pocity a když jsem přemýšlela komu v okolí bych jí půjčila na počtení zarazila jsem se a uklidila jí do poličky. Nejvíce mě zaujala doplňková povídka o trpaslíkovi, možná stálo za to ji více rozvést a vyměnit za první povídku Family Frost. Knihu úplně nezavrhuji, dá se přečíst i poměrně rychle, ale lepší jí číst bez většího očekávání.

14.09.2018 2 z 5


Neúplná mozaika Neúplná mozaika Joy Fielding

Knihu jsem přečetla během dovolené jedním dechem, opět je zde spoustu zajímavých zápletek, ale ve finále, mi celý příběh přišel až příliš přitažený za vlasy. Ale jako oddychovka na dovolenou určitě fajn čtení.

14.09.2018 3 z 5


Teď neplač Teď neplač Joy Fielding

Jako všechny knihy od Fieldingové, jsem i tuto přečetla jedním dechem. Myslím si, že tato kniha patří k těm povedenějším a na konci děje bylo opět několik nečekaných rozuzlení. Jediné co mě občas irituje na všech Fieldingových hlavních hrdinkách je, že si všechny povídají nahlas samy pro sebe a často se přistihnou jak dělají nějakou činnost a přitom ji vlastně dělat vůbec nechtěly ("nasedla jsem do auta a dojela na tohle a tamto místo a přitom jsem vlastně vůbec nikam jet nechtěla"), jak kdyby v tu chvíli co spontánní moment provádějí byly nesvéprávné a nezodpovídají za své chování, ale to je asi spíše moje osobní zaujetí :)) Nic co by kazilo celkový dojem z knihy, jinak určitě doporučuji.

14.09.2018 4 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Jako první knihu jsem od autorky četla Bábovky, ty se mi líbily. Bohužel kniha "To prší moře" mě nenadchla, nemohla jsem se do knihy začíst, zhruba v půlce se mi to povedlo, ale některé momenty se mi zdály překombinované a absurdní. Ale knihu úplně nezatracuji, byly tam i povedené místa, u knih se příliš čast nahlas nesměji, ale scénka s instalatérem Mikulášem mě opravdu rozesmála.

05.03.2018 3 z 5


Milenci z bedny Milenci z bedny Ludvík Aškenazy

Hezký, milý příběh.

30.01.2018 5 z 5


Cizí holka Cizí holka Hana Bořkovcová

Knihu jsem četla jako náctiletá a líbila se mi. Díky
ní jsem si uvědomila, že není samozřejmost mít hezké rodinné zázemí.

30.01.2018 4 z 5


Don Juan Don Juan Siegfried Obermeier

Tuto knihu jsem si náhodně zapůjčila v knihovně a přesto jak je obsáhlá se její příběh četl dobře. Zajímavá kniha.

30.01.2018 3 z 5


Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Zajímavý a čtivý příběh.

30.01.2018 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Moc hezky a čtivě napsaný příběh. Knihu jsem přečetla jedním dechem, na konci jsem až sama sebe překvapila, jak mě kniha dojala, brečela jsem jako želva.

30.01.2018 5 z 5


Zakletý v čase Zakletý v čase Audrey Niffenegger

Ze začátku jsem měla problém se orientovat v ději, ale jakmile jsem se začetla, od knihy jsem se neodtrhla. Četla jsem jí asi před sedmi lety, ale stále si vybavuji, že mě kniha dojala a pár stránek jsem promočila díky mým slzám, hezký příběh.

30.01.2018 5 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Pozor spoiler. Kniha mě příliš neoslovila. Myšlenka knihy byla dobrá, ale zdálo se mi to celé překombinované, některé události(smrt Eriky, tajemné dopisy..) mohly být popsány detailněji, naopak slizské myšlenky hlavního představitele nemusely být popisovány tak důkladně. Bábovky se mi líbily a proto jsem se vrhla na další dílo autorky, ale nebyl to zrovna můj šálek. Každopádně se teď chystám na "To prší moře" tak jsem zvědavá :)

30.01.2018 1 z 5


Ztracená Ztracená Joy Fielding

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Několik knih jsem již od Joy přečetla a tak si vždy během čtení další knihy zkouším hádat nečekané zápletky, ale opět jsem neuhádla. Autorce knihy se zase povedlo mě dostat tam kam potřebovala a na konci knihy jsem byla v šoku nad neočekávaným koncem.

22.01.2018 5 z 5


Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Úžasná kniha, která mě naprosto dojala. Doporučuji.

03.01.2018


Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Knihu doporučuji, její závěr mě šokoval a ještě dlouho po přečtení jsem nad knihou přemýšlela.

03.01.2018 4 z 5


Milénium 1–3 (box) Milénium 1–3 (box) Stieg Larsson

Přečteno jedním dechem.

03.01.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Naprosto se ztotožňuji s názorem Jessie_k :-)

03.01.2018 5 z 5