Makaveli Makaveli komentáře u knih

☰ menu

Vzpomínky na něj Vzpomínky na něj Colleen Hoover

Většinou komentáře nepíšu, ale tato kniha je za mě nejlepší od Hoover, fascinující jak autorka dokáže člověka v táhnout do příběhu a emocionálně ho rozsekat..

18.05.2023 5 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Opět geniální kniha, nemůžu se dočkat pokračování.

12.12.2019 5 z 5


Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

Po "oběti bez tváře" bylo jasný, že půjdu do další od tohoto autora a musím říct, že zase paráda, nemohl jsem se odtrhnout, teď jen čekat na další..

17.01.2019 5 z 5


Blackout Blackout Marc Elsberg (p)

Spíše jsem čekal, že to bude spíše o tom jak se s tím lidé vypořádali, jak přežijí a tak ne jenom okrajově, čekal jsem postapo ale i tak super.

17.01.2019 5 z 5


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Nádhera jako vždy.

17.01.2019 5 z 5


Útěk do samoty Útěk do samoty Nicholas Sparks

Jako vždy skvělý Sparks, vždy se těším až vydá další knihu.

17.01.2019 5 z 5


Tanec s draky 2 Tanec s draky 2 George R. R. Martin

Teď už si jen počkat dalších 5let na další díl :D

17.09.2017 5 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Tak jo.

18.04.2017 4 z 5


Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

Skvělé zakončení série, akční, napínavý, pořád se něco děje. Akorát mě mrzí to se Simonem a Izzy...

11.04.2017 5 z 5


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Po skvělých knihách, tohle bohužel zklamání, nebylo to nejhorší ale žádné nadšení...... další díl už je zase super, jako první 3 nebojte se pokračovat ..... :)

07.04.2017 3 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Má nejoblíbenější kniha, jelikož jsem trošku jako Charlie :D "přijímame lásku, kterou si zasloužíme"

17.03.2017 5 z 5


Milý Johne Milý Johne Nicholas Sparks

Sedmá od Sparkse a zase nezklamal, přečteno můžu kouknout na film :)

04.02.2017 4 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Už čtvrtá od Moyesove a zase spokojenost, dojemný, krásný :)

09.12.2016 5 z 5


Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Když se nad tím zamyslíte, čistě z kvantitativního hlediska vzniká pastelkami víc umění než čímkoliv jiným. V každé zemi na světě musejí být miliardy papírů v miliardách krabic, skříní, podkroví a kredencí, s miliardami obrázků vyvedených pastelkami. Obrazotvornost lidstva se valí jako řeka. Vsadím se, že Ronald Reagan a Michail Gorbačov používali pastelky. Stejně jako Fidel, japonský císař, Rádžív Gándhí, paní Thatcherová a pan Mubarak, možná dokonce i ajatolláh. A každý další, na koho si vzpomenete.
Možná bychom měli vyvinout pastelkovou bombu jako naši příští tajnou zbraň. Zbraň štěstí. Bombu krásy. A vždycky, když by došlo ke krizi, bychom jednu vystřelili. Vybuchla by vysoko ve vzduchu – vybuchla by potichu – a vyletěly by z ní tisíce, milióny malinkých padáčků. K zemi by se snášely krabice pastelek. A rozhodně bychom na tom nešetřili, žádné krabičky po osmi. Pěkně krabice po čtyřiašedesáti se zabudovaným ořezávátkem. Se stříbrnou, zlatou, měděné červenou, fialovou, broskvovou, bílou, jantarově žlutou, umbrově hnědou a všemi ostatními. A lidi by se usmívali a tvářili by se trochu zvláštně a pokryli by svět svou obrazotvorností.
Asi to zní absurdně, co? Trochu slabomyslně. Bláznivě, hloupě a podivně. Ale já dnes četl v novinách, kolik peněz Rusové a náš Kongres právě dali stranou na zbraně. A myslím na to, co ty zbraně budou dělat. A mám úplně jasno v tom, co je podivné, hloupé, bláznivé a absurdní. A taky je mi jasné, že na místech nízkých i vysokých se nedostává – a je jí potřeba – obrazotvornosti. Rozdávejte, prosím vás, pastelky. BEST! :)

13.09.2016 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Vzala mi dech, prostě husí kůže... Prostě jak s člověkem zachází jako s položkou.. Nemám slov... Hodně jsem si při čtení vybavoval "Jiskra života" od Remarqua

03.04.2016 5 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Tato kniha je skvělé dílo, jen mne utvrdila v tom, že láska je jen slovo.... Majetek to je oč tu běží... Jediná výtka : začátek! Nemusel prozradit, že Oliver se oběsi...

03.04.2016