majdamaro majdamaro komentáře u knih

☰ menu

Tajomstvo havraních krídel Tajomstvo havraních krídel Laura Ensi

Spoločenstvo možná není úplně originální svět, ale rozhodně je originálně napsaný. Miluju to propojení lidského a fantasy světa, to, jak spolu členové těchto dvou světů interagují a odhalují si chod toho jejich. V tomto díle se navíc hodně točíme kolem otázky smrti a Říše Mrtvých a musím říct, že vnímáním těchto věcí se mi autorka neuvěřitelně trefila do vkusu a vlastních názorů.
V knížce mimo jiné narazíte určitě i na nějaká ta klišé, co ale musím vyzdvihnout, to je způsob, jakým je autorka podává, protože tím z nich podle mě nádherně vybruslila.
Asi jediné, co mě při čtení malinko rušilo (ale rozhodně to autorce nevyčítám), byla podobnost, kterou jsem cítila mezi Necnomem a Temným z Neviditelného života Addie LaRue. Netuším, jestli autorka tuhle knížku četla a opravdu se v ní inspirovala, nebo to je jen náhoda, ale v některých pasážích mi tyto dvě postavy opravdu připadaly neuvěřitelně podobné.
Tento drobný detail ale určitě nemění nic na tom, že vám Spoločenstvo – Tajomstvo havraních krídel (stejně jako celou sérii) s čistým srdcem moc moc doporučuji a rozhodně si myslím, že by si zasloužila více pozornosti.

15.12.2023 5 z 5