maizy maizy komentáře u knih

☰ menu

Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Snoubence umře její snoubenec a v den svatby se koná pohřeb. Na pohřeb dorazí žena, která tvrdí, že James stále žije...
Bylo to takové pohodové čtení, kniha se dá slupnout za jedno odpoledne, protože Vás zajímá jak to dopadne. Kniha se postupně stává napínavější a velmi dobře dokáže vtáhnout čtenáře do děje, že se Vám pak od příběhu vůbec nechce odcházet...a když se dostanete na konec a přečtete si epilog, tak si hned pravděpodobně vezmete do ruky druhý díl :-)

23.07.2018 4 z 5


Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Fajn příběh, zase něco trošku jiného. Mě se kniha líbila. Občas mě nebavily pasáže s malo Carlou, mnohem víc mě bavila Lily. Té jsem i nejvíc fandila, ona byla ten dobrý člověk, no, alespoň se o to snažila. Kapitoly byly krátké a vždy se střídalo vyprávění Carly a Lily. Mě se kniha líbila mohu ji doporučit dál :-)

07.07.2018 4 z 5


Samec Samec Alice Clayton

Kraťoučký příběh, který shltnete za jedno odpoledne. Ale jo, mě se to vcelku líbilo. Hodně se mi líbilo téma o zachráněných pitbullech, ale myslím, že to mohlo být v knize rozepsáno více. Byla tam o tom jen kraťoučká zmínka, kdy hlavní hrdinka jela na jakési školení a pak už věděla jak na týrané pitbully (no, no...nevím, jak to moc je toto reálné, ale já tomu příliš nevěřím) a následně zachránila pejsky z arény, kde se vedly psí souboje....
Vcelku ale knihu hodnotím kladně. Bylo to opět (jako vše od Alice Clayton) milé, romantické a vtipné.

05.07.2018 4 z 5


Alfa samec Alfa samec Vi Keeland

Název uhozenej a ani neodpovídá obsahu knihy. Kniha byla spíš podprůměrná, začátek podivný. Vlatně celá ta zápletka mě přišla trochu mimo a skutečně nevěřím, že by se toto mohlo přihodit. Napsané to ale bylo docela hezky, snadno se to četlo, ale nějak extra nadšená jsem z knihy nebyla...

05.07.2018 3 z 5


Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Toto je moje první kniha od autorky a jsem nadšená!
V knize se prolínají tři příběhy - současnost (smrt čtyřleté Ney), rok 1985 (smrt čtyřleté Stelly) a rok 1672. Nejdřív jsem vůbec netušila jak může mít minulost (tím myslím rok 1672) souvislost se současností, což se ale na závěr jakž takž objasnilo.
Ano, kniha byla velmi obsáhlá, bylo zde vykresleno spoustu příběhů, spousta postav, ale i tak byla kniha velmi čtivá.
Autorka do děje zapojila i současné problémy (jako např. migraci), což vůbec nebylo špatné. Po této zkušenosti můžu říct, že od autorky vyhledám i další knihy.

29.06.2018 5 z 5


Hřebec Hřebec Alice Clayton

Joo, tak tady mě zase Alice Clayton bavila :-)
Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne. Hlavní hrdinové mě moc bavili - rebelka Viv, knihovník Clark i kovboj Hank. Ačkoliv druhý díl série mě zklamal, tento mě velice příjemně potěšil. Bylo to takové milé, příjemné a hlavně vtipné. Velký plus taky za to, že kniha měla děj a nebyla celá jen o sexu. Doporučuji i ostatním čtenářkám :-)

22.06.2018 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Nikdy jsem nevyhledávala alovenské autory, nevím proč, ale je to tak. Tato kniha mě ale velmi zaujala svou anotací a navíc mi i hezky pasovala do čtenářské výzvy.

Autorovi se ozval člověk, který zažil nějaký děsivý příběh a přeje si, aby se jeho vyprávění dostalo k co nejvíce lidem. Proto oslovil právě pana Kariku. Co mě na knize vadilo, byl občas styl vyprávění. Když hlavní hrdina, Igor, mluvil přímo k autorovi. Občas tam bylo za větou takové to: ,,to ti povídám", "vím, že mi to nevěříš", "nevím, jak líp bych ti to popsal" a podobně. To mi četbu příběhu trošku narušovalo.

Co se mi ale neopak velmi líbilo, bylo, že část knihy byla založena na pravdivých událostechm věcech, činech....no a já jsem si mohla i během čtení gůglit a zjišťovat "no jo, ono je to fakt pravda". Článek, na který autor odkazuje na daném webu stále je k přečtení, písnička, jejíž text si hlavní hrdina v knize neustále připomíná, se dá najít na youtube...takže to bylo vážně super.
První polovina se mě fakt líbila..bylo to napínavé, pomalu to gradovalo, vážně mě zajímalo, jak se to vyvine dál.. ale ten konec byl už na mě nějak moc. Asi jsem na toto téma příliš logicky uvažující jedinec a tak mi závěr přišel takový....no,moc jsem mu nevěřila. Nicméně, ani autor neříká jestli to tak bylo, nebylo...to si musí každý zjistit sám.

Na závěr bych ještě dodala, že knihu příliš nedoporučuji velkým strašpytlům a také nedoporučuji číst ji v noci :-)

*Čtenářská výzva 2018 - č.8: kniha od slovenského autora

19.06.2018 4 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Na začátku knihy víme, že někdo zemřel. Nevíme kdo a ani nevíme, kdo ho zabil. Následně se vracíme v ději pár měsíců zpět a zjišťujeme co k tomu vedlo. Jako hlavní hrdinky jsou tu tři ženy - matky a kamarádky, přičemž každá řeší nějaký ten svůj problém. Šedá myška Jane, jejíž syn údajně šikanuje holčičky ve školce. Upovídaná Madeline, stále ublížená odchodem svého ex, přičemž musí řešit výstřelky své pubertální dcery. A tichá kráska Celeste s naoko dokonalým životem, která musí čelit domácímu násilí. Nakonec se dozvídáme, že je pojí mnohem víc, než to, že mají dětičky ve stejné třídě.

Kniha mě bavila, děj měl ten dar, že mě dokázal krásně vtáhnout a nepustit a já tak musela i ve volných chvilkách, kdy jsem nečetla, přemýšlet o knize. Lehce se to čte, zároveň vás to ale napíná. Kdo tedy zemřel? A kdo ho zabil?

Ke knize jsem se dostala jen díky čtenářské výzvě, ale jsem za to opravdu ráda. Kniha by mě totiž asi jinak nelákala, téma matek a jejich dětí není mým šálkem kávy. Nakonec jsem ale knížku zhltla asi za tři dny a líbila se mi!

*Čtenářská výzva 2018 - č. 7: kniha, podle níž byl natočen seriál

15.06.2018 5 z 5


Zimní muži Zimní muži Jesper Bugge Kold

Musím se přidat k těm, co knihu vychvalují. Sice nebyli Zimní muži mým šálkem kávy, ale příběh byl neskutečně silný. Ukazuje se zde, jak válka zničí naprosto každého. Dva bratři - Karl (ředitel výrobní společnosti) a Gerhard (profesor na univerzitě) se dostanou k SS, ale i přesto se snaží zůstat dobrými lidmi. Ale jde to vůbec? Karl bojuje ve válce a Gerhard se dostane do koncentračního tábora.
Z dvou dobrých mužů se stanou trosky.

Díky autorovi můžeme vidět válku pohledem Němců. Pohledem slušných lidí, kteří jsou nuceni dělat strašné věci, ať chtějí, nebo ne.

"Stali ze z nich zimní muži. Zimní muži promrzlí až na kost."

*Čtenářská výzva 2018 - č.12. kniha s válečnou tematikou

11.06.2018 4 z 5


Jezero Jezero Bianca Bellová

Ke knize jsem se dostala jen "díky" čtenářské výzvě 2018. No, já mám ráda něco jinačího a knihy, které získávají nějaká prestižní literární ocenění mě odjakživa nelákají. Možná jsem literární barbar, nevím. Každopádně do této knihy jsem se pustila s očekáváním, jak mi vyrazí dech, nebudu moci spát a podobně, ale nic takového se nekonalo. Kniha mě nebavila. Nevím, jestli jsem měla nějaké špatné vydání, ale vadilo mi, že vůbec nebyly rozděleny pasáže třeba dle věku? V jedné chvíli byly Namimu 4 roky a v další větě 14? Nevím, nevím...
Jako celek mi kniha přišla tak nějak vydržená ze širšího kontextu. Popsaná zde byl třetina/čtvrtina chlapcova života bez nějakého úvodu a bez jakéhokoliv ukončení.
Ještě, že má kniha jen nějakých cca 200 stran a člověk to má "brzo za sebou".
*Čtenářská výzva 2018 - 9. kniha, která obdržela cenu Magnesia Litera

04.06.2018 1 z 5


Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Jo Nesbø je jedním z mých nejoblíbenějších autorů, ale touto knihou mě docela zklamal. Zmatky v postavách (bylo jich moc, nemohla jsem si zvyknout), až příliš ponurý děj protkaný korupcí, plné stránky čistě popisů bez přímé řeči...
Tohle zkrátka nebyla knížka pro mě.

30.05.2018 2 z 5


Krásný holky Krásný holky Karin Slaughter

Kniha se mi moc líbla, ve chvílích kdy jsem nečetla, jsem nad knihou neustále přemýšlela a to je, dle mého, známka dobré knihy. Hvězdu dolů ale dávám za poněkud přehnaný konec. Ten se mi moc nelíbil, myslím, že to bylo až nereálné. Rozčilovaly mě dopisy mrtvé dceři. Vždy když byl děj nejnapínavější, byla kapitola s dopisem, to jsem měla co dělat, abych nepřeskakovala. Téma bylo dost drsné, surové a nechutné. Ovšem autorka vše skvěle popsala, že i chvílemi mi bylo docela těžko při čtení určitých detailů.

30.05.2018 4 z 5


Roštěnka Roštěnka Alice Clayton

No...mě se kniha zas tak moc nelíbila. Děj tak jednoduše plynul, připadalo mi, že se tam nic významného nedělo. Občas mi lezla na nervy hlavní hrdinka Caroline, které vyšilovala jak kdyby jí bylo 15 a ne 27...
Hrozně moc mě bavil první díl, ale tenhle mě zklamal. Ano, občas tam byly vtipné pasáže, u kterých jsem se zasmála, to musím přiznat. Ale celkově mě to extra neoslovilo.

26.04.2018 3 z 5


Nightingale Way Nightingale Way Samantha Young

Závěr celé ságy byl fajn. Musím přiznat, že knížky od Samanthy Young moc líbí. Četlo se lehce, hlavní postavy mi byly sympatické.
Jako oddechovku na jedno odpoledne můžu jen doporučit! :-)

23.04.2018 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Zajímavý příběh, do edice světový bestseller asi tak úplně nepatří, ale i tak to bylo fajn čtení :-)
Byla jsem zvědavá jak to dopadne a konec mě nakonec o pravdu překvapil. :-)
Na to, že se jedná (nebo má jednat) o napínavý příběh, nemůžu bohužel říct, že by mě ta kniha strašila ve snech a že bych měla potřebu v každé volné chviličce číst.
Zkrátka, takový příjemný průměr.

23.04.2018 3 z 5


Spálená obloha Spálená obloha Gilly Macmillan

Co se může stát matce horšího než ztráta vlastního dítěte? Stačí jeden kratičký okamžik a vše je jinak, než má být...
Kniha se mi líbila. Nebyla tedy pro mě úplně TOP, abych se k ní vracela v každé volné chvilce celá nedočkavá, ale jakožto prvotina, byla kniha vydařená.
Příběh se četl dobře, nenudil, místy opravdu velmi napínavý. Poměrně krátké kapitoly, kde se střídá vyprávění postav... Je super, že autorka do knihy použila i komentáře z facebooku, čtenáři se pak zdá, že nečte fikci, ale zcela reálný příběh.
Knihu ráda doporučím dál.

10.04.2018 4 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Super, super, super! :-)
Ze začátku mi to trošku připomínalo Ženu v okně (hlavní hrdinka je trošku psychicky labilní, vysedává doma, nechodí do práce...) ale ne, je to jiné a řekla bych, že i lepší!
Napínavé, člověk se ani nemůže odtrhnout, přemýšlí jak to je, jak by to mohlo být a nenapadá ho žádné logické vysvětení. Při rozuzlení pak má člověk pusu do kořán a nemůže přestat číst.
Opravdu skvělá kniha, já ji měla přečtenou během dvou dnů a určitě jí mohu všem čtenářům doporučit! :-)
*Čtenářská výzva 2018 - č. 20. Kniha poprvé vydaná v roce 2018 (nová kniha)

03.04.2018 5 z 5


Hledání vytouženého dne Hledání vytouženého dne Jennifer Probst

Knížku jsem přečetla za jediný den. Opravdu oddechová četba, plná klišé. Ona chce jeho, on ji nechce, pan on jí začne chtít, ale ona nechce...no, však to znáte. Do toho troška jakési magie.
Ale na pošmourný den, kdy jste zalezlí doma a nic se vám nechce, venku je hnusně, je to vlastně vcelku fajn volba.

01.04.2018 3 z 5


Strom života Strom života Susan Wiggs

Annie má vše, co si vždy přála. Úspěšnou kariéru, krásného manžela....ovšem jednoho dne se jí život obrátí vzhůru nohama a ona se nakonec vrací do rodného městečka, kde potkává svou dávnou lásku...
Takový hezký, milý příběh to byl :-) Bavily mě pasáže o javorovém sirupu, člověk se dozvěděl i něco nového a zajímavého. Konec byl poměrně lehce předvídatelný, ale to k tomu příběhu tak nějak patřilo. Kdyby celá knížka skončila jinak, nebylo by to ono...
*Čtenářská výzva 2018 - č. 19: Kniha o jídle

01.04.2018 4 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

Ze začátku mě příliš nebavil ten mrtvý kůň...ale jinak mě kniha docela bavila. Mám ráda podobná témata z psychiatrických léčeben a podobně...
Děj byl komplikovaný, ale nepřekombinovaný. Děsivé, napínavé. Byla to má první kniha od autora, ale již teď vím, že rozhodně ne jediná.

26.03.2018 4 z 5