Magrata Mauritz Magrata Mauritz komentáře u knih

☰ menu

Nekromant Johannes Cabal Nekromant Johannes Cabal Jonathan L. Howard

Skvělá kniha se zajímavým závěrem a výbornými postavami.

04.09.2014 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Snaha o podobný styl jako měla Agatha Christie, ta však měla rozum a její knihy nemají víc než dvěstě stránek. Kolem stránky 300 jsem myslela, že Volání kukačky nedočtu, všechno se pořád opakovalo, ale ten konec nebyl tak špatný.

07.05.2014 4 z 5


Visio in Extremis Visio in Extremis Miroslav Žamboch

Ono by to nebylo zas tak špatné, kdyby hlavní hrdina nebyl idiot. Sice roztomilý, mile nadržený a hezký, ale pořád idiot. Momenty, které ho fascinují a má z nich doslova Vánoce čtenář odhalí již několik stránek před tím. Kniha není naprosto ztracená, jen se opravdu velice špatně fandí idiotovi, který je nejdříve drsným lovcem a později je velký kamarád se svojí zvěří a do jednoho kusu se dokonce zamiluje.

29.04.2014 2 z 5


Mrtví v Badger’s Drift Mrtví v Badger’s Drift Caroline Graham

Velice dobrá detektivka v klasickém anglickém duchu. Jediné co mě mrzelo, byl fakt, že celý děj jsem již znala ze seriálu. Ovšem ani to mi nezabránilo v tom, abych se při čtení skvěle bavila.

28.03.2014 5 z 5


Příští oběti Příští oběti Jeffery Deaver

Četla se dobře, jen od pana Deavera čekám něco víc, než jen aby se to dobře četlo. Nebylo to nudné, jen nezvykle jednoduché.

15.03.2014 3 z 5


Léčba ostrou břitvou Léčba ostrou břitvou Daniel Polansky

Zajímavá, spíše detektivní než fantasy kniha. Četla se mi velice dobře, až na to, že konečné rozuzlení nebylo tak překvapivé, jak jsem očekávala.

16.02.2014 3 z 5


Bouře Bouře Boris Starling

Naprosto skvělá kniha, pro mě mnohem lepší než Mesiáš. Skvěle vystavěný děj, výborná zápletka, dobré postavy a vraha jsem zde odhalila až téměř na konci, na rozdíl od Mesiáše, kde to bylo jasné již zhruba za polovinou.

08.02.2014 5 z 5


První čarodějovo pravidlo První čarodějovo pravidlo Terry Goodkind

Z počátku velice nudná kniha, která se postupem stává mnohem více zajímavější a akčnější. Posledních dvěstě stránek jsem přečetla na jeden zátah. Hlavní postavy jsou dobře napsané a nejlepší jsou scény kde se objevují mord-sity.

24.01.2014 4 z 5


Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Podle mého názoru asi jedna z nejslabších autorových knih, což ale vůbec neznamená že je špatná. Jen zdlouhavě napsaná, příliš přeplněná různými rychle se střídajícími motivy. Podle mne sem bylo zcela zbytečně protlačeno až příliš silné poselství. Ovšem Lincoln zde byl stejně geniální jako vždy, a i ostatní známe postavy děj knihy o hodně procent zvedaly.

22.12.2013 3 z 5