mack12 mack12 komentáře u knih

☰ menu

Půl světa Půl světa Joe Abercrombie

Stejne jako v Pul krali me autor vtahl do deje, ale uz ne tolik. Asi uz jsem se ve svym veku (32) nemohla tolik ztotoznit s hlavnimi postavami :) doufam, ze trojka bude vic "dospelacka" :)) jinak jako YA fantazy velmi vydarene. Trochu me zase stvalo neustale upozornovani na Jarviho pahyl. Ale celkove se mi libil pribeh, prostredi, uzavrene dejove linie a zaverecnou bitku jsem si dost uzila!

05.02.2020 4 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

Jak uz zde bylo vickrat zmineno - plusem byl namet a chovani lidi ve vyhrocene situaci (kam az jsou schopni zajit). (Ne)informovani ze strany medii a vlady taky uveritelne, ale co bylo dost nelogicke - casove obdobi celeho pribehu, nektere pohnutky postav vcetne psu :))) porad jsem si rikala, ze prece nemuzou byt ti lide tak blbi, kdyz vi, ze existuje dlouhodoby problem s pitnou vodou, aby si neudelali zasoby aspon na par dnu, resp. tydnu...

05.02.2020 3 z 5


Úpis - Prachy. Sex. Kariéra. Úpis - Prachy. Sex. Kariéra. Michelle Miller

Kniha me ihned vtahla do deje. Vzala jsem si ji jako oddychovku, ale nakonec jsem u ni musela docela premyslet :)

26.09.2019 5 z 5


Půl krále Půl krále Joe Abercrombie

Kniha ma nejake ty mouchy, ale pro me opravdu ctiva! Takova drsnejsi fantazy pohadka na dobrou noc. Ja vecny kritik nemam co vytknout.

30.03.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Pekne a ctive napsano, jen se musim ztotoznit s nekterymi kritikami, ktere vycitaly autorce prilisny spech, neztotozneni se s zadnou postavou a prilis ploche vyliceni Terezina a Osvetimi. Jinak jsem se hned zacetla a knihu zhltla jednim dechem.

11.03.2019 4 z 5


Motýlek Motýlek Henri Charrière

To je druha knizka v zivote, kterou jsem nedocetla do konce ... pro me neni vubec ctiva, pribeh strasne prehnany, postavy cernobile, hlavni hrdinove strasne hodni vrazi. Ale abych ji jen nekrivdila, zachycuje zajimave prostredi a cizokrajna mista.

05.03.2019 2 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

O hrůzách války a koncentráků se asi rozepisovat nemusím... Jinak čtivé, poutavé. Jedna hvězdička dolů za matení čtenáře názvem, který naznačuje, že paní byla Mengeleho pokusným objektem, a také za moc sladký začátek v popisovaném období před válkou. Tedy nechci být skeptická, ale takhle moc pozitivní život jsem ještě u nikoho neviděla...

25.04.2018 4 z 5


Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

Podobne jako Dite 44 od pulky trapny a prekombinovany.

14.03.2018 3 z 5


Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Dobře zpracované poválečné dějiny židovského národa a situace v Německu i Palestině. Nicméně jsem se musela do čtení nutit asi kvůli rozvláčnosti některých scén a také mým osobním antipatiím k postavám. Sympatická mi však byla hlavní hrdinka, proto mě velmi zklamal konec...

21.02.2018 4 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Kniha mě celou dobu bavila, ale absolutně nevyužila potenciál... Podle začátku jsem si myslela, že z toho bude slušně složitý a psycho děj, ale najednou se začal příběh hrozně zjednodušovat. Působilo to na mě, že autor chtěl knihu napsat úplně jinak, ale pak mu buď došel čas a nebo na to prostě neměl (hodně postav, složitý děj) a tak to v půlce usekl, nedotáhl scény a nevyvíjel děj dále. Úplnou korunu tomu teda dal konec pro mě tak strašně jednoduchý a useknutý. Velká škoda, knihu jsem ze začátku hltala a těšila se, jak se to vyvine a vygraduje napětí.

17.01.2018 3 z 5


Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Správně temná atmosféra, nepředvídatelný děj, velmi čtivá - to jsou plusy. Jedna hvězdička dolů za překombinovaný příběh, moc míst, postav, přeskakování v ději. Snad to dvojka trochu zjednoduší a rozuzlí a svede do jedné až dvou hlavních dějových linií. Jinak trilogie Vraní dívky mě vtáhla do děje více. Myslím ale, že tento žánr není určen všem, spíš jen určité skupině příznivců, do které patřím :)

15.01.2018 4 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Neskutečně poutavý příběh, dobře napsáno a bohužel realita...

15.01.2018 5 z 5


Christiane F. – Můj druhý život Christiane F. – Můj druhý život Christiane Vera Felscherinow

Když opomenu, jakou formou byla napsána kniha (přeskakování v ději sem tam, divné a pro mě kolikrát nepochopitelné souvětí), nejvíce mi vadila samotná hlavní "hrdinka". Sympatie k její osobě mě opustily tak po první čtvrtině knihy. Přijde mi ufňukaná, vinu házející na všechny kolem, chvastajici se a hlavně strašné asociální. Dosud si nedovedu vysvětlit, kam se vždy poděli ti její psi!! Chtěla jsem si to dát časově do souvislosti, ale marně.

14.01.2018 2 z 5


Podvedená Podvedená Charlotte Link

Kdybych měla začít klady, zajímavý a neohraný námět, sympatie postav se mi měnily celou dobou před očima a nesmím opomenout dobrý začátek, který sliboval, že kniha bude napínavá. Pak mi ale přišlo, jako kdyby autorka pospíchala s dokončením knihy. Jednu hvězdičku dávám dolů za nudu při některých pasážích a druhou hlavně za to, že když už se blížilo vyvrcholení nějaké napínavé zápletky v příběhu, který autorka popisovala pro mě kolikrát nudnou a zdlouhavou formou, nakonec ho přeskočila a bylo po akci. Kdyby autorka popsala jednotlivé části příběhu do konce a pohrála si s gradací jednotlivých scén, trefila by se mi přesně do vkusu, škoda...

12.12.2017 3 z 5


Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Velmi dobrý námět, zajímavé příběhy rodin z různých koutů světa a jejich následné prolínání osudů. Myslím, že se v tom najde každý, v knize si autor pohrává jak s milostnými osudy, tak s politikou a napínavými boji. O autorově talentu na psaní ani nemluvě. Těším se na druhý díl, ale trochu to odkládám s ohledem na počet stránek :)

11.12.2017 5 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Věrohodný a zajímavý děj. Přesně to, co bych od daného žánru čekala!

06.12.2017 5 z 5


Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Kniha je skvěle čtivá, detailně popsány hrůzy Osvětimi... Jen mi trochu vadil useknutý konec (např. jak se přesně potom fotky našly, kdo se dostal první do zabarikádovaného archivu, atd. Přeci jenom se jich většina zničila...). A doteď nevím, do jaké míry to byla beletrie a do jaké literatura faktu. Za to jedna hvězdička dolů, jinak velmi doporučuji.

06.12.2017 4 z 5


Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Musím souhlasit s více kritikami, že kniha je do půlky, možná tří čtvrtin skvělá. Věrohodné vykreslení stalinistického režimu, výslechů státní bezpečnosti, všeobecný strach a udávání. Proto mě hrozně překvapil závěr knihy, takový dokonalý happyend jsem nečekala... Pořád jsem se koukala na obal, zda knihu napsal jeden a ten samý autor.

06.12.2017 3 z 5


Panenka Panenka Hollie Overton

Kniha mi přišla čtivá a to bylo jediné její štěstí, že jsem ji dočetla :) Děj mi přišel navzdory kritice zajímavý, ALE! hlavní problém jsem viděla v tom, že příběh je od začátku do konce "hysterický". Samé objímání, slzy, hádky...to mě tedy hodně zklamalo...čekala jsem více napínavého vyprávění spíš v žánru thrilleru a ne červené knihovny.

06.12.2017 2 z 5