Maaruska1 Maaruska1 komentáře u knih

☰ menu

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Tento díl byl ze série nejslabší. Předchozí díly byly plné akce, napětí a skvěle připravily půdu pro díl poslední. Ten však toho nevyužil a v knize se v podstatě nic neděje. I bez hlavní hrdinky by celý příběh nejspíše dopadl úplně stejně, protože v poslední části bitvy o Panem jen běhá po městě a nakonec stejně neuskuteční to o co se snažila.

Konec mi přijde naprosto useknutý. Myslím, že té knize tak 50 stran chybí. Zbyla spousta otázek, na které není odpověď, jako jak funguje nový systém, jestli se uskutečnily další Hladové hry a mnoho dalších.

A rozřešení Peeta, Hurikán a Katniss? Nic... Prostě jí nezbyde nikdo jiný než Peeta a mám pocit že se s tím Katniss prostě smířila. Uzavření vztahu těchto 3 bylo největším zklamáním. Buď autorka milostný trojúhelník neměla vůbec zařazovat, nebo ho měla vyřešit lépe.

24.06.2020 3 z 5


Deník pražského studenta Deník pražského studenta Pavel Kos

Tohle je nutnost pro každého studenta vysoké školy. Je to přesné, rychle to utíká a hlavně je to neskutečně vtipné.

03.06.2020 5 z 5


Jsem single a pomstím se Jsem single a pomstím se Tracy Bloom

Co na to říct, asi jestli jste prožili či žijete ve spokojeném partnerství, tak víte, že člověk může být šťastný a ne každý muž, který po téhle zemi chodí musí být parchant.

Takže se Vám ta kniha líbit nebude. Protože hlavní hrdinka se po celou dobu chová jako světice a ublížená chudinka, která se potřebuje všem pomstít a poté zjistíte, že je to vlastně kráva, která vleze do postele s každým.

Každou další stránku jsem měla k hlavní hrdince větší averzi a ke konci jsem jí žádný happy end už ani nepřála.

Je to žena, která se mstí za každou cenu a z duše začne nenávidět všechny s přívěskem. Ovšem na konci dostane facku a uvědomí si, že i na ni čeká láska.

Pro ty, co zažili lásku a spokojenost v partnerském vztahu se tato kniha nehodí a líbit se vám nebude.

Ovšem pro ty, co zažili v lásce zklamání a zdá se jim situace s muži bezvýchodná tuto knihu vřele doporučuji, protože vám ukáže, že stojí za to bojovat nevzdávat se naděje a možnosti budoucí lásky tím, že se uzavřete všemu, co k vám přichází.

08.03.2020 3 z 5


První konec První konec Lauren James

To bylo geniální, příjemné osvěžení v YA literatuře. Rozhodně doporučuji.

27.06.2019 5 z 5


Kletba vítězů Kletba vítězů Marie Rutkoski

Knihu jsem dostala a moc se na ni těšila, nebyla špatná, ale bylo tu několik nedostatků.
- Chyby v textu: přeházený slovosled, věty které nedávali smysl... = hrůza a děs.
- Hlavní hrdinka: ukňouraná holka a mě se z ní už nakonci ježily chlupy. Zprotivila mi YA hrdiny.
- Klišé: strašně moc a to knize nemohu odpustit
Přílišná chvála na tuto knihu je přehnaná a nejhorší pro mě byla právě KOREKTURA a PŘEKLAD, to bere knize opravdu hodně!!

05.03.2019 3 z 5


Prevítem snadno a rychle Prevítem snadno a rychle Simon Brett

Nenáročná četba, co mi však vadilo bylo podání, že dítě a rodiče jsou nepřátelé a stojí na opačných stranách barikády.. :)

23.01.2019 3 z 5


Láska mezi řádky Láska mezi řádky Jodi Picoult

Už po 20ti stranách knihy jsem věděla, že to není úplně můj šálek čaje. Kniha byla naprosto přeslazená a myslím že by se hodila tak pro čtenářky maximálně do 13ti. Přesto mi příběh přišel až příliš romantický a hlavní hrdinka neosobní a upřímně většinu knihy se chovala jako chudinka, která nemá jednoduchý život a nutně potřebuje zachránit od prince, to knize podle mého názoru velmi škodilo. Avšak konec byl velmi nečekaný, ikdyž bych preferovala jinou alternativu, protože v životě dívka nedostane vždy to, co chce.

16.01.2019 2 z 5


Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Tato kniha byla jedním slovem oddechovka. Žádný zvrat, nic hlubokého ani světoborného, strany však ubíhají velmi rychle.
Jediné, co velmi ruší plynulost je nešťastně zvolené jméno hrdinky Jo a stálé opakování slova jo, je v tom zmatek. Od knihy by člověk čekal více červené knihovny, té se však nedočkáte.
Když toto od knihy čekáte, zklamáni nejspíše nebudete.

21.12.2018 3 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Kniha, ke které se ráda vracím. Moc se u knih nesměji, ale u této? To jsem se neustále smála a vždy v těch nejnevhodnějších situacích a nedalo se s tím nic dělat. V autobuse nebo třeba v hodině němčiny, musela jsem kousat do tužky, aby jsem se nesmála na celou třídu. Za mě TOP.
Všem doporučuji!

27.06.2018 5 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Kniha měla mnohem větší potenciál, moc jsem se na ni těšila a ona prostě nedosáhla toho čeho mohla. Pro mě zklamání právě nenaplněním potenciálu. Co bylo však plus byli filozofické pasáže, za to je mé hodnocení vyšší, ale příběh sám o sobě mohl být lepší...

27.06.2018


Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Kody Keplinger

Bylo to nenáročné, milé, ALE knih na toto téma je hodně a tak je poměrně těžké něčím vyčnívat.
Vlastně jsem si dojem zkazila sama, očekávala jsem více kritický a cynický pohled na svět - podle názvu... A místo toho? Další holka, který se roztřepou kolena jen co ten kluk vejde do místnosti.
Už ani nevím jak to dopadlo. Rychle nabyl, rychle pozbyl. Nic mi to nedalo a velmi rychle jsem na ni i zapomněla. Zkráceně. ČEKALA JSEM VÍC!

27.06.2018 2 z 5